12.06.2019

Ljeto nam je pred vratima, što znači da je krajnje vrijeme da počnete razmišljati o pravilnoj zaštiti kože.

Iako sunčeve zrake pružaju brojne blagodati ljudskom organizmu važno je imati na umu da pretjerano i nezaštićeno izlaganje suncu potiče stvaranje štetnih slobodnih radikala koji su glavni neprijatelji lijepe i zdrave kože.

Slobodni radikali su kemijski spojevi koji se konstantno stvaraju u našem organizmu tijekom metaboličkog procesa oksidacije hrane i generiranja energije nužne za život te se njihovim prekomjernim taloženjem u organizmu ubrzava efekt starenja kože što uzrokuje neugodne promjene na koži poput bora, hiperpigmentacijskih mrlja, pjega i opeklina od sunca.

Upravo pretjerana izloženost organizma slobodnim radikalima smatra se glavnim krivcem za razvoj raka kože i malignog melanoma koji je u posljednje vrijeme u porastu kako kod odraslih tako i kod djece.

Kako bi se zaštitili od negativnog utjecaja sunčevog zračenja najčešće posežemo za provjerenim metodama poput krema za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom, šeširima, lanenom odjećom i sunčanim naočalama. No, zbog nepravilne i nedosljedne uporabe navedenih metoda od izuzetne važnosti je u prehranu uvrstiti i upotrebu antioksidansa koji će vam pružiti dodatnu zaštitu kože i omogućiti vam bezbrižno ljetovanje.

Naime, pravovremena upotreba antioksidansa kao dodatka prehrani štiti kožno tkivo od jakog sunčevog zračenja te čisti naše tijelo od slobodnih radikala čime se sprječava ili popravlja šteta nastala njihovim djelovanjem.

Među takvim suplementima veliku važnost ima astaksantin koji pripada ksantofilnoj podskupini karotenoida. U odnosu na ostale karotenoide, astaksantin se ne pretvara u vitamin A, što ga čini vrlo sigurnim za primjenu. Isto tako, taj antioksidans poznat je po tome što daje karakterističnu ružičastocrvenu boju algama i životinjama koje se njime hrane. Izvori bogati ovim antioksidansom su: losos, rakovi, škampi, Alge Haematococcus pluvialis.

Dobrobiti astaksantina

Zaštita kože od UV fotooksidacije i pomaže postizanju preplanulog tena

Astaksantin je zbog jakog antioksidativnog svojstva odličan saveznik u učinkovitoj zaštiti kožnog tkiva od UV fotooksidacije pri čemu eliminira štetno djelovanje slobodnih radikala kao glavnog čimbenika starenja kože. Isto tako, pospješuje i ubrzava ujednačeno tamnjenje kože pri čemu eliminira nastanak mrlja i pjega.

Smanjuje vjerojatnost nastanka opeklina, upala i alergija

Pravilna i redovita upotreba astaksantina štiti kožu od negativnog utjecaja UV zraka na imunološku funkcionalnost kože, koja ako je ugrožena može dovesti do neuobičajenih reakcija na koži poput opeklina i upala. Također, njegov antioksidativan učinak eliminira nastanak alergija i fotodermatoza te ublažava postojeće alergijske reakcije.

Ublažava simptome autoimunih bolesti

Astaksantin je pokazao djelotvornim i kod ublažavanju autoimunih bolesti kao što je reumatoidni artritis kroz smanjenje boli čime znatno poboljšava kvalitetu života osoba oboljelih od navedene bolesti.

Astaksantin pozitivno djeluje još i na:

  • unapređenje kognitivnih sposobnosti
  • redukciju oksidativnog stresa i upala
  • redukciju rizika od aterogenih kardiovaskularnih bolesti
  • redukciju razine triglicerida i povećanje razine HDL-kolesterola
  • blokiranje oksidativnih oštećenja DNA
  • redukciju razine C-reaktivnog proteina i drugih upalnih biomarkera
  • poboljšanje oštrine vida i prilagodbe oka
  • povećanje mobilnosti spermatozoida
  • poboljšanje sportskih izvedbi

 

Solgar Astaksantin 5 mg

Solgar Astaksantin 5 mg je prirodan dodatak prehrani koji u jednoj kapsuli sadrži čak 5mg astaksantina iz alge Haematococcus pluvialis koja je  ujedno i najbolji izvor tog antioksidansa. Solgar Astaksantin 5 mg kapsule jačaju imunitet i povećavaju broj stanica čija je uloga generiranje antitijela, te dokazano ima snažno protutumorsko djelovanje.

Kako biste sačuvali zdravlje svoje kože i cjelokupnog organizma preporučuje se svakodnevni unos Solgar Astaksantin 5mg tijekom cijele godine, iznimno u periodima češćeg izlaganja ultraljubičastom zračenju te kod problema s vidom i zglobovima.

 

Provjeri ponudu SOLGAR ASTAKSANTIN 5 mg (10% popusta od 01. 06.-do 30. 06. 2019.)

 

SOLGAR ASTAKSANTIN 5MG CAPS A30

U samo jednoj kapsuli na dan sadrži 5 mg astaksantina iz alge H. pluvialis.

Više

 

 


SOLGAR THERMOGENIC COMPLEX CAPS A60

Sastojci sadržani u Thermogenic Complex prepoznati su kao bitni čimbenici za reguliranje metabolizma, njegovo zdravlje i kvalitetu.

 Više