Izjava o privatnosti

Jamčimo za sigurnost svih vaših podataka.

Ova pravila o privatnosti ("pravila") objašnjavaju kako eljekarna24 odnosno ZU Ljekarne Švaljek (dalje u tekstu: ZU Ljekarne Švaljek, voditelj obrade) prikuplja, koristi i upravlja Vašim osobnim podacima koji se nalaze na stranici www.eljekarna24.hr .

ZU Ljekarne Švaljek kao pružatelj usluga web stranice www.eljekarne24.hr je posvećen zaštiti i poštivanju vaše privatnosti. Pročitajte ova pravila pažljivo kako biste razumjeli zašto i kako prikupljamo Vaše osobne podatke i kako će se oni koristiti.

U pogledu osobnih podataka koje prikupljamo, eljakarna24 odnosno ZU Ljekarne Švaljek je "voditelj obrade", odnosno onaj koji određuje svrhe, potrebe i sredstva kojima se osobni podaci obrađuju.

Ako nas želite kontaktirati u vezi ovih pravila ili u vezi Vaših osobnih podataka, molimo vas da koristite sljedeće kontakt podatke:

Naziv tvrtke: ZU Ljekarne Švaljek

Adresa: Kralja Tomislava 24, 49 246 Marija Bistrica

Telefonski broj: +385 91 6191 901

E-pošte: info@eljekarna24.hr

E-pošta službenika za zaštitu podataka: dpo@svaljek.hr

 

Kako i kada prikupljamo Vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke prikupljamo kada je to potrebno za ostvarivanje vaših potrošačkih potreba ili za potrebe našeg poslovanja:

(a) prilikom Vaše registracije ZU Ljekarne Švaljek će zatražiti pružanje određenih informacija (osobnih podataka) kao što su ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), e-mail adresa, telefonski broj, datum rođenja, korisničko ime i lozinka,

(b) u trenutku kada pristupite stranici www.eljekarna24.hr prikupit ćemo i Vašu IP adresu koja se, također, smatra osobnim podatkom,

(c) kupac odnosno korisnik naše stranice unosom svojih osobnih podataka nakon registracije, a u slučaju kupnje sklapa ugovorni odnos koji je temelj za kupnju proizvoda i narudžbu usluga po izboru kupca na www.eljekarna24.hr . Obrada Vaših osobnih podataka u potonjem slučaju nužna je za izvršavanje ugovora u kojem ste kao kupac odnosno korisnik stranka ili kako bi se poduzele radnje na zahtjev ispitanika prije sklapanja ugovora,

(d) prilikom registracije osobe za korisnika odnosno primatelja newslettera ili drugih obavijesti o proizvodima i akcijama. Kao voditelj obrade od Vas ćemo zatražiti unos informacija o sebi (osobnih podataka) kao što je e-mail adresa. Pravna osnova za obradu vaših podataka je privola. Dakle, korisnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti o proizvodima i akcijama unosom svojih podataka na stranici www.eljekarna24.hr daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu korisnik može povući u svakom trenutku obaviješću na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@eljekarna24.hr,

(e) situacije u kojima prikupljamo druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na stranicu, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu Vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama. Možemo prikupljati informacije o klikovima i Vašem pristupu stranici www.eljekarna24.hr koje su vam prikazane,

(f) kada kontaktirate službu za kupce odnosno korisnike i zatražite nas pomoć ili postavite neko pitanje kako bismo ostvarili neko od Vaših prava zajamčenih važećim propisima,

(g) kada nam se obratite putem društvenih mreža prikupljamo podatke koje ste nam ostavili dostupnima prilikom postavljanja upita ili zahtijeva,

(h) kada tražite povrat proizvoda ili želite jednostrani raskid sklopljenog ugovora,

(i)  kada se prijavite i sudjelujete u nagradnoj igri koju za vas organiziramo,

(j)  kada ispunjavate anketu zadovoljstva ili nam postavite bilo kakav upit vezan uz našu ponudu, ili ako želite poslati otvorenu zamolbu za poslao i sl.

 ZU Ljekarne Švaljek preporuča svim kupcima ili korisnicima stranice da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za korisnički račun. Preporučamo prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirati velika i mala slova te brojeve, te da svakako upotrijebite lozinku od barem osam znakova. Lozinku preporučamo periodično promijeniti (barem jednom na godišnjem nivou).

 Gore navedene određene kategorije Vaših osobnih podataka prikupljamo ili na temelju privole koja vam je prikazana prilikom dolaska na www.eljekarna24.hr putem skočnog prozora, ili na temelju legitimnog interesa. Potonje primjerice u slučajevima kada se radi o kolačićima koji su nužni za funkcioniranje www.eljekarna24.hr ili kada vam već kao našem kupcu šaljemo neke zanimljive obavijesti ili/i ponude akcija.

Kada nam date privolu vezanu uz korištenje kolačića putem istih možemo prikupljati:

 • informacije o Vašoj posjeti, uključujući stranice koje posjetite prije i poslije naših stranica i proizvode koje ste pregledali ili tražili,
 • dužinu posjete određenoj stranici, interakciju s njom i način odlaska sa stranice,
 • tehničke informacije
 • informacije u prijavljivanju, tip i verziju preglednika koji koristite,
 • uređaj koji koristite, lokaciju i podešavanja vremena, dodatke preglednika, operativni sustav i platformu.

 Molimo Vas da obratite pažnju na obvezan obim podataka koji Vas tražimo jer u slučaju da kupac odnosno korisnik ne pruži tražene informacije koje su određene kao obvezne da bi izvršili za Vas traženu ili očekivanu aktivnost, nažalost, neće vam biti dopušteno uključivanje u istu, bez traženih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva.

 

Obrada osobnih podataka u procesu plaćanja kreditnim i debitnim karticama

ZU Ljekarne Švaljek u trenutku plaćanja na stranici www.eljekarna24.hr , kao uvjet plaćanja proizvoda i usluga kreditnim ili debitnim karticama traži od kupca podatke za aktivaciju procesa plaćanja. Vezano uz uslugu naplate koristimo vanjskog pružatelja usluge procesiranja i naplate (kreditnih ili debitnih ) kartica, ugovornog partnera ZU Ljekarne Švaljek: Stripe Payments Europe, Limited (dalje u tekstu: SPEL ili Stripe). S obzirom na područje djelovanja ZU Ljekarne Švaljek stupa u suradnju sa pružateljem usluga procesiranja narudžbi i naplate- kompanijom sa sjedištem u Irskoj koja je ujedno i odgovorna za obradu podataka u odnosu na koje se smatra samostalnim voditeljem obrade. Više možete pročitati na https://stripe.com/en-hr/legal/privacy-center#which-stripe-entities-are-involved.

Spomenuta kompanija radi po irskim propisima međutim u odnosu na prava Vas kao naših ispitanika te u odnosu na vašu kupnju primjenjuje se pravo Republike Hrvatske.

U gore navedenu svrhu Vaši osobni podaci kao kupca (ime i prezime kupca, adresa kupca, podaci s kartice kupca) su privremeno pohranjeni kod vanjskog pružatelja usluge koji te podatke pohranjuje u skladu s najvišim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka. Kupac aktivira proces procesuiranja i naplate kartica potvrdom (klikom) na link „plati“.  

Više o zaštiti podataka i sigurnosnih standardima Stripe-a možete pročitati na https://stripe.com/en-hr/privacy. O trećim stranama s kojima Stripe dijeli podatke kao samostalni voditelj ili o Stripe-ovim podizvođačima možete pročitati na https://stripe.com/en-hr/legal/service-providers. ZU Ljekarne Švaljek ne može utjecati na politike privatnosti trećih strana kao samostalnih voditelja obrade te s tim u vezi ne odgovara za iste.

Uz sve navedeno važno je naglasiti kako ZU Ljekarne Švaljek ni u jednom trenutku ne raspolaže, ne prikuplja niti obrađuje osobne podatke unesene u svrhu procesuiranja i naplate kartica.

ZU Ljekarne Švaljek upozorava kupce da brinu o podacima navedenim na kartici kako ti podaci ne bi bili dostupni trećim osobama te kako ne bi bili zlouporabljeni.  

Dakle, da sažmemo sve navedeno, Vaše osobne podatke uglavnom prikupljamo izravno od Vas bilo da biste sklopili s nama ugovor, da bismo izvršili radnju na vaš zahtjev, kada naručite određene proizvode ili usluge ili ispunite određeni obrazac ili kada želite primati naš newsletter te biti naš registrirani korisnik.

Mi ne koristimo Vaše osobne podatke u marketinške svrhe osim ako nam ne kažete da se s time slažete. Ako želite da Vam pošaljemo detalje o našim proizvodima, uslugama, ponudama i promocijama, molimo da se pretplatite na to kada se pridružujete klubu vjernosti ili da date privolu prilikom pretplate na newsletter.

Prema Vašim osobnim podacima odnosimo se kao prema povjerljivim podacima, a pravilno ih štiti ZU Ljekarne Švaljek i/ili naši pouzdani partneri.

 

Koje podatke i u koju svrhu prikupljamo direktno od vas?

Tipične kategorije podataka koje prikupljamo od korisnika su sljedeće: ime, adresa, datum rođenja, spol, preferirani jezik, adresa za plaćanje, adresa za dostavu, financijske informacije uključujući informacije o kreditnim, debitnim karticama ili druge informacije o plaćanju koje pružite pri ispunjavanju obrazaca na web stranicama, prilikom plaćanja u ZU Ljekarnama Švaljek ili kada komunicirate s nama putem telefona ili e-pošte.

Vaše osobne podatke prikupljamo radi:

 • izvršenja usluge, ispunjenja ugovora ili drugog načina osiguranja pružanja tražene usluge
 • korištenja svih usluga na web stranici www.eljekarne24.hr
 • što učinkovitijeg odgovora na Vaš upit i obradu vaših zahtjeva
 • statističke obrade podataka
 • slanja materijala, ponuda i kontaktiranja
 • poboljšanja kvalitete sadržaja, funkcionalnosti i usluga
 • provođenja nagradnog natječaja
 • praćenja i usavršavanja našeg odnosa s Vama.

 

Koja prava na privatnost imate?

 Imajte na umu da u bilo kojem trenutku imate pravo od ZU Ljekarni Švaljek, eljekarne24 zatražiti sljedeće:

 •  da vam omogući pristup vašim osobnim podacima

Eljekrnu24 odnosno ZU Ljekarne Švaljek možete pitati koje Vaše osobne podatke koristi, a možete i tražiti pristup tim osobnim podacima. Imate pravo znati svrhu obrade, koje kategorije vaših osobnih podataka čuvamo, tijela ili kategorije tijela s kojima vaše osobne podatke dijelimo, razdoblje zadržavanja podataka, kao i izvor podataka u slučaju kada se podaci neizravno prikupljaju.

 • da vam osigura kopiju osobnih podatke koje čuvamo

Možete nas kontaktirati ako želite kopiju nekih ili svih osobnih podataka koje čuvamo o vama.

 • zatražiti ispravak pogrešnih podataka

Želimo da su Vaše osobne informacije točne i ažurne. Možete nas tražiti da ispravimo ili uklonimo informacije koje mislite da su netočne ili zastarjele.

 • zatražiti brisanje osobnih podataka

Možete tražiti da zaustavimo obradu ili čak tražiti brisanje osobnih podataka o vama koje čuvamo. Ako Vaše osobne podatke trebamo za obavljanje neke ugovorne obveze prema vama, ZU Ljekarne Švaljek bi mogao prestati biti sposoban za izvođenje takvih ugovornih obveza. Također, ako su Vaši osobni podaci potrebni kako bi ZU Ljekarne Švaljek mogla ostvariti određene zakonske obveze (npr. porezne obveze), vaš zahtjev se možda neće moći ostvariti.

 • ograničavanje pristupa vašim podacima (nama i/ili trećim osobama) u određenim procesima ili u potpunosti

Ako želite pobijati točnost podataka, ili više ne trebamo osobne podatke za svrhu obrade, ali su oni vama potrebni za uspostavljanje, izvršenje ili obranu pravnih zahtjeva ili ste se protivili obradi po osnovi koju voditelj obrade smatra legitimnom, imate pravo tražiti ograničavanje obrade osobnih podataka.

 • podnijeti prigovor na način kako koristimo vaše podatke

Sjetite se da imate pravo na prigovor obradi osobnih podataka koja se temelji na pravnoj osnovi koju voditelj obrade smatra legitimnom.

 • zahtijevati prijenos podataka drugom izvršitelju obrade (prenosivost prava)

Ako se obrada temelji na Vašem pristanku ili se vrši automatskim sredstvima, imate pravo tražiti od voditelja obrade prijenos podataka drugom vršitelju obrade.

 

Kako biste ostvarili bilo koje od gore navedenih prava molimo koristite kontakt podatke iz odjeljka o privatnosti.

Ako niste zadovoljni kako smo prikupili ili upotrijebili vaše osobne podatke, možete podnijeti formalnu pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

 

Gdje se čuvaju Vaši osobni podaci?

Osobne podatke koje prikupimo o Vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.

Neki podaci još uvijek se pohranjuju u papirnatom obliku, ali imamo tendenciju digitalizirati sve osobne podatke koje obrađujemo. Obrađeni podaci pohranjuju se u prostorijama voditelja obrade i IT sustavima, ali ponekad podatke pohranjujemo na servere naših pouzdanih davatelja usluga (trusted service provider).

 

Da li Eljekarna24 odnosno ZU Ljekarne Švaljek razmjenjuju podatke s trećim osobama?

Zaštita privatnosti je Eljekarni24 odnosno ZU Ljekarnama Švaljek važna, stoga nikada nećemo dijeliti Vaše osobne podatke s trećim osobama osim u svrhe opisane u ovim pravilima. O dijeljenju i prijenosu podataka uvijek ćemo Vas obavijestiti.

Kao što znate, Eljekarna24 i ZU Ljekarne Švaljek rade zajedno s drugim kompanijama kao što je BigCommerce, Stripe, MSG, Salvus, Ljepota zdravlja BeautyCure, Benhauer spolka z ograniczona odpowiedzialnoscia, Eskulap (tvrtka IS), Experience Ten, Bamboolab. Također, podaci će se nakon kupnje u svrhu dostave podijeliti sa pružateljima poštanskih usluga kao što je DPD.

Sve prije navedeno znači da ponekad dijelimo Vaše osobne podatke s našim pouzdanim partnerima, koristeći sigurne IT sustave. Kada tako postupamo podaci se prenose na servere koji se nalaze u EU ili u zemlji koja osigurava adekvatnu razinu zaštite u skladu s EU zakonodavstvom.

U nekim slučajevima, naši partneri koji pružaju usluge u ime ili za ZU Ljekarne Švaljek mogu Vaše podatke obraditi izvan Europske unije. Međutim, ugovori koje sklapamo s takvim subjektima obvezuju ih da Vašim podacima postupaju sa posebnim sigurnosnim mjerama u skladu s propisima na snazi u državama članicama Europske unije. U slučaju prijenosa podataka u SAD tražit ćemo vas dopuštenje s obzirom na posljedice presude ˝Schrems II˝ te proglašenje Privacy Shield-a nevaljanim.

Važno je naglasiti kako ne prenosimo vaše osobne podatke izvan EEA ako nisu propisane i ne primjenjuju se odgovarajuće mjere zaštite, koje uključuju: (1) odluku Europske komisije o adekvatnosti u vezi s tom zemljom ili zemljama; ili (2) odgovarajuća i odobrena korporativna pravila (BCR); ili (3) usvojeni kodeks ponašanja uz obvezujuće i provjerljive izjave voditelja obrade podataka ili izvršitelja obrade podataka u zemlji koja nije na prostoru EU-a ili EEA; ili (4) usvojeni mehanizmi provjere i potvrde uz obvezujuće i provjerljive izjave voditelja obrade podataka ili izvršitelja obrade podataka u zemlji koja nije na prostoru EU-a ili EEA; ili (5) ugovor u skladu sa standardima EU-a koje je odobrila Europska komisija; ili (6) SCC klauzule uz adekvatne mjere zaštite.

Dakle, Ugovori koje sklapamo s pravnim subjektima koji se nalaze izvan EU-a odnosno EEA obvezuju ih da s vašim podacima postupaju s posebnim sigurnosnim mjerama u skladu s propisima na snazi u državama članicama Europske unije.

U slučaju prijenosa podataka u SAD tražit ćemo Vas dopuštenje s obzirom na posljedice presude ˝Schrems II˝ te proglašenje Privacy Shield-a nevaljanim. Prijenos podatka u ovom slučaju temelji se na iznimkama iz članka 49. Opće uredbe o zaštiti podataka kao valjano podredno privremeno rješenje.

Voditelj obrade je proveo TIA (Transfer Impact Assessment) radi prijenosa podataka u SAD.

Svrhe u koje dijelimo podatke s našim pouzdanim partnerima su na primjer, potrebe marketinga, financija, oglašavanje, obrade plaćanja, isporuke (dostave) i druge usluge u i izvan trgovine. Ti davatelji usluga su dužni, prema relevantnim ugovorima, koristiti podatke koji su im povjereni samo u skladu s našim smjernicama i isključivo u svrhu koju smo strogo odredili. Također, obvezujemo ih da adekvatno zaštitite Vaše podatke i da ih smatraju poslovnom tajnom.

Jednom godišnje radimo reviziju svih naših partnera kako bi znali da je zaštita Vaših osobnih podataka i dalje na zahtijevanoj razini te da je u skladu sa važećim propisima.

 

Korištenje društvenih mreža i drugih alata

Radi statističkih analiza i mjerenja stranica www.eljekarna24.hr se koristi i nekim Google alatima, konkretno koristi se Google Analytics – servis za mjerenje posjećenosti, Google+, Google eCommerce te Google remarketing/ conversation.

Više o pravilima privatnosti Googlea možete pronaći na linku: https://policies.google.com/privacy?hl=en-US

Ova se pravila ne primjenjuju na usluge i treće strane koje imaju zasebna pravila o privatnosti, međutim sukladno propisima vezanim uz zaštitu osobnih podataka ZU Ljekarne Švaljek dužne su obavijestiti svoje korisnike i o podacima koje prikuplja Google pružajući svoje usluge drugim pravnim i fizičkim osobama.

Na obradu podataka od strane Google-a i Facebook-a, u sklopu Vašeg korištenja navedenih društvenih mreža i alata ZU Ljekarne Švaljek ne mogu utjecati u potpunosti. Molimo vas da pažljivo pročitate dijelove ovih pravila kako biste znali na koji način Google obrađuje vaše osobne podatke.

Podaci koje Google prikuplja uključuju jedinstvene identifikatore, vrstu i postavke preglednika, vrstu i postavke uređaja, operativni sustav, podatke o mobilnoj mreži koje uključuju naziv operatera i telefonski broj te broj verzije aplikacije.

Nadalje, Google prikuplja podatke o interakciji aplikacija, preglednika i uređaja s Google uslugama, uključujući IP adresu, izvješća o rušenju, aktivnost sustava te datum, vrijeme i URL preporuke za zahtjev ispitanika.

Google prikuplja podatke kada neka Google-ova usluga na Vašem uređaju kontaktira Google poslužitelje- primjerice kada instalirate aplikaciju iz Trgovine Play ili kada usluga provjerava jesu li dostupna automatska ažuriranja. Ako upotrebljavate Android uređaj s Google-ovim aplikacijama, Vaš uređaj povremeno kontaktira Google-ove poslužitelje radi davanja podataka o uređaju i povezivanja s našim uslugama. To uključuje podatke kao što su vrsta uređaja, naziv mobilnog operatera, izvješća o rušenju i aplikacije koje ste instalirali.

 

U koje svrhe Google prikuplja vaše podatke

Vaše podatke Google može upotrebljavati kako bi osigurao ispravan rad usluga, primjerice praćenjem zastoja ili rješavanjem poteškoća koje prijavite.

Nadalje, Google podatke upotrebljava u analitičke i mjerne svrhe.

Na primjer, Google analizira podatke o vašim posjetima Google web-lokacijama te upotrebljava i podatke o oglasima s kojima ste stupili u interakciju.

Kada posjetite web-lokacije koje upotrebljavaju Google Analytics, Google i korisnik Google Analyticsa Google može povezati podatke o Vašoj aktivnosti na toj web lokaciji s aktivnostima na drugim web-lokacijama koje upotrebljavaju Google usluge oglašavanja. Prikupljene podatke, kao što je adresa elektroničke pošte, Google upotrebljava za izravnu interakciju s vama. Na primjer, može Vam poslati obavijest ako otkrije sumnjivu aktivnost, primjerice pokušaj prijave na Vaš Google račun s neuobičajene lokacije Ili vas može obavijestiti o predstojećim promjenama ili poboljšanjima usluga.

U slučaju da Vi kontaktirate Google, Google evidentira zapis o zahtjevu radi lakšeg rješavanja vaše poteškoće.

Google upotrebljava automatizirane sustave koji analiziraju Vaš sadržaj radi pružanja prilagođenih rezultata pretraživanja, prilagođenih oglasa ili drugih značajki prilagođenih vašem načinu upotrebe naših usluga.

Vaše sadržaje Google analizira i radi otkrivanja zloupotrebe kao što su neželjeni, zlonamjerni ili nezakoniti sadržaj. Za prepoznavanje uzoraka u podacima Google se služi i algoritmima.

Na primjer, Google prevoditelj pomaže ljudima da komuniciraju na različitim jezicima tako što otkriva uobičajene jezične uzorke u frazama za koje tražite prijevod.

Za gore opisane svrhe Google može kombinirati prikupljene podatke sa svojih usluga i svih Vaših uređaja. Ovisno o postavkama Vašeg računa, Vaša aktivnost na drugim web-lokacijama i u drugim aplikacijama može biti povezana s Vašim osobnim podacima radi poboljšanja Google-ovih usluga i oglasa koje Google prikazuje.

Ako drugi korisnici već imaju Vašu adresu elektroničke pošte ili druge identifikacijske podatke, Google im može prikazati vaše javno vidljive podatke Google računa, primjerice vaše ime i fotografiju. Tako primjerice mogu lakše raspoznati elektroničku poruku koju im pošaljete.

Na kraju, želimo Vas ovim putem obavijestiti da ZU Ljekarne Švaljek koristi poslovni profil koristeći usluge Facebook-a, a o njihovim pravilima privatnosti odnosno izjavama o povjerljivosti kao i o načinu na koji oni koriste vaše osobne podatke možete pogledati na:

 

 

FACEBOOK ONLINE

https://www.facebook.com/policy.php

 

INSTAGRAM ONLINE

https://help.instagram.com/519522125107875

 

U slučaju da imate pitanja vezano uz prikupljanje i obradu podataka od strane Facebook-a ili želite ostvariti neko od svojih prava zajamčenih Općom uredbom o zaštiti podataka kontaktirajte:

 

META PLATFORMS IRELAND Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska

 

 

Kontakt službenika za zaštitu podataka:

 

https://hr-hr.facebook.com/policy.php

https://www.facebook.com/help/contact/540977946302970

 

Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju Vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu za Meta Platforms, Irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

 

Dijeljenje podataka sa drugim povezanim društvima i društvima grupe

Eljekarna24 odnosno ZU Ljekarne Švaljek djeluje i pruža određeni dio usluga sa drugim društvima grupe odnosno sa povezanim društvima kao što je SALVUS d.o.o., Toplička cesta 100, Donja Stubica, OIB:40672036464 i Ljepota zdravlja BeautyCure, Ulica kralja Tomislava 24, Marija Bistrica, OIB:92486089820.

Slijedom navedenog može doći do razmjene i dijeljenja podataka kako bismo Vam pružili bolju uslugu i korisničko iskustvo.

Sva društva naše grupe odnosno sva povezana društva međusobno su sklopila Ugovore o obradi i dijeljenju podataka, a razmjena se temelji na legitimnom interesu, osim u slučajevima u kojima postoji obveza za dijeljenjem podataka.

Sva naša povezana društva imaju i svoje politike privatnosti te interne akte i protokole kojima se osigurava tehnička i integrirana zaštita vaših podataka i privatnosti.

 

Koliko dugo ćemo zadržati vaše osobne podatke?

Eljekarna24 odnosno ZU Ljekarne Švaljek neće zadržati Vaše osobne podatke dulje od razdoblja za koje su podaci potrebni kako bi se ispunila svrha njihovog korištenja. Ukoliko vas zanimaju detalji i rokovi čuvanja možete kontaktirati službenika za zaštitu podataka na info@eljekarna24.hr .

Primjerice, podatke o Vašem sudjelovanju u nagradnoj igri čuvat ćemo 6 mjeseci, osim u slučaju kada ste osvojili neku od nagrada kada je rok čuvanja 1 godina; postavke o Vašim odabirima kolačića čuvat ćemo godinu dana nakon čega ćemo Vas ponovno zatražiti privolu; dokaze da smo vam ostvarili neko od Vaših prava odnosno da smo vam odgovorili na neki od Vaših upita i/ili zahtjeva čuvat ćemo trajno; podatke o Vašoj adresi elektroničke pošte ( e mail) koji nam ostavite u svrhu slanja newsletter-a čuvat ćemo do povlačenja vaše privole, a kada newsletter šaljemo našim kupcima ili suradnicima (B2B ili B2C odnos) podatke ćemo čuvati u našoj bazi 5 godina.

 

Za što ćemo koristiti vaše podatke?

Kako smo i ranije naveli možemo koristiti Vaše osobne podatke na nekoliko različitih načina, uglavnom za obavljanje naših ugovornih obveza prema vama, ali ponekad i za poboljšanje vašeg iskustva kupnje, direktni marketing ili iz sigurnosnih razloga.

 

Obrada naloga i pružanje usluga

Kada obavite kupnju putem web stranice www.eljekarna24.hr , ovisno o slučaju, možda ćemo zatražiti da date određene osobne podatke koji su potrebni za pravilnu obradu Vaše kupnje. Ova situacija će se dogoditi pogotovo ako se uz kupnju naših proizvoda odlučite za korištenje jedne od usluga, kao što je dostava. Također, kako bi obradili narudžbu i osiguravali da su osobne i financijske informacije točne, koristimo pouzdane platne sustave trećih osoba kako bi osigurali da je Vaša uplata sigurna i da se vaši podaci ne koriste za prijevaru. Ako želite platiti robu i usluge na internetu, voditelj obrade će zahtijevati informacije vezane uz uplatu, uključujući i broj kreditne ili debitne kartice, datum isteka kartice, CVV broj, kao i adresu za naplatu.

Kako bi osigurali da se proizvodi i usluge koje kupite kod nas dostave na ispravnu adresu, Vaše osobne podatke koji su potrebni za pružanje pojedinih usluga dijelimo s pouzdanih vanjskih partnera (npr. vaše ime, adresa dostave i poruke uz isporuku koje ste naveli – poput doba dana kada želite primati dostavu).

 

Usluga kupaca – Office

Ako se obratite našem uredu kupaca (zatražite povrat proizvoda ili niste zadovoljni uslugom, itd.) , direktno u ZU Ljekarna Švaljek ili kroz bilo koji drugi način komunikacije koji je Vama dostupan, trebaju nam Vaši kontakt podaci kako bismo riješili problem s kojim nam se obraćate. Podatke koje nam ustupite koristiti će se samo za ovu namjenu. U određenim slučajevima ćemo koristiti usluge drugih proizvođača kojima povjeravamo Vaše podatke samo u mjeri u kojoj će to biti potrebno za rješavanje vašeg slučaja (npr. ovlaštenih servisa za popravak itd). U ovom slučaju, oni mogu biti dobavljači IT sustava s kojima voditelj obrade surađuje i mogu biti dio tehničke podrške.

 

www.eljekarna24.hr

Vaši podaci mogu biti prikupljeni i prilikom posjeta stranici voditelja obrade. Podaci će se obrađivati samo u točno određene svrhe, o čemu ćemo Vas obavijestiti u trenutku kada posjetite web stranicu voditelja obrade (npr. za provođenje online prodaje, za spremanje shopping liste koju ste stvorili, itd.). U slučaju da ne želite da se Vaši podaci, svi ili određeni, prikupljaju u ovu svrhu možete ograničiti njihovo korištenje ili u potpunosti onemogućiti korištenje istih.

 

 

Kolačići

Za održavanje web stranice i osiguravanje njene funkcionalnosti voditelj obrade koristi tehnologiju općenito poznatu kao "kolačiće".

Kolačić je mala tekstna datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web-mjestu. S pomoću kolačića web-mjesto pamti Vaše radnje i željene postavke (poput prijave, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) tijekom duljeg razdoblja, pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-mjesto odnosno pri pregledavanju njegovih različitih stranica. Kolačići mogu biti privremeni ili trajni, na primjer, JavaScript ili Flash tehnologije. Zahvaljujući kolačićima na našim stranicama možete pretraživati bez poteškoća i pokazivat će vam se rezultati koji su relevantni za vas.

 

Koristimo sljedeće kolačiće:

1) privremene korisničke kolačiće unosa (session-id) ili trajne kolačiće ograničene na nekoliko sati u nekim slučajevima,

2) kolačiće za provjeru autentičnosti, koji se koriste za autentifikacijske usluge, tijekom trajanja pregleda,

3) korisničke sigurnosne kolačiće koji se koriste za otkrivanje zloupotreba autentičnosti, ograničenog trajanja,

4) kolačiće multimedijskih sadržaja, kao što su kolačići za flash player, za trajanja pregleda,

5) kolačiće omogućavanja učitavanja, tijekom trajanja pregleda,

6) trajne kolačiće za prilagodbu korisničkog sučelja za vrijeme trajanja pregleda (ili malo duže),

7) kolačiće trećih strana za dijeljenje dodataka društvenih mreža za prijavljene članove društvene mreže,

8) kolačiće dodataka društvenih mreža namijenjene praćenju,

9) promidžbene kolačići trećih strana te

10) analitičke kolačiće .

Kolačićima pohranjenima na računalu možete pristupiti kada posjetite našu web stranicu. Ako želite izbrisati kolačiće koji su već na Vašem računalu, molimo pogledajte vaš preglednik pod upute te kliknite na izborniku "Pomoć".

Obrađujemo kolačiće samo uz Vaš pristanak. Možete prihvatiti, prihvatiti djelomično ili odbiti korištenje kolačića, samo provjerite postavke u Vašem pregledniku. Međutim, napominjemo kako neke od značajki naše web stranice možda neće funkcionirati bez kolačića. Tražeći suglasnost predstavit ćemo svrhu u koju ćemo obrađivati ovu vrstu informacija te ćemo vas obavijestiti o vašim pravima.

Možete pronaći više informacija o kolačićima u Pravilima o korištenju kolačića (cookies[abb1] ).

 

Druge web stranice

www.eljekarna24.hr web stranice mogu sadržavati linkove za web-lokacije trećih strana.

Ova pravila primjenjuju se samo na ovu web stranicu pa prilikom povezivanja s drugim web stranicama, upućujemo vas da pročitate njihova pravila privatnosti.

 

Marketing

Eljekarna24 i s njom povezana društva željela bi Vam poslati informacije o našim proizvodima i uslugama za koje bi mogli biti zainteresirani. Međutim, marketinški materijal dopušteno nam je slati samo ako se Vi odluče za to te nam date privolu. Imajte na umu da čak i ako ste pristali primati naše marketinške poruke, možete u bilo kojem trenutku odustati od primanja marketinških poruka. Ako više ne želite da Vas kontaktiramo u marketinške svrhe, molimo vas izaberite tu opciju na kraju naše marketinške poruke (e-mail/newsletter) ili nam pošaljite mail na dpo@svaljek.hr ili info@eljekarna24.hr

Svakako Vas molimo da vodite računa da vam ponude i obavijesti i/ili zanimljive članke možemo slati i na temelju legitimnog interesa ukoliko ste naš vjerni korisnik ili kupac ili potrošač. U slučaju slanja obavijesti, članaka, ponuda i newslettera na temelju legitimnog interesa uvijek ćemo Vam na kraju te obavijesti omogućiti odjavu odnosno prigovor na obradu.

 

Stupanja na snagu te promjene pravila o privatnosti

Ovo pravila objavit će se na web stranici.

Ova pravila privatnosti ZU Ljekarne Švaljek može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta na stranici www.eljekarna24.hr .

Izmjene ovih pravila privatnosti stupaju na snagu odmah nakon objave na stranici www.eljekarna24.hr

 

Pravila su zadnji puta revidirana 25.5.2023. godine.