9,10 € | 68,56 kn

Kategorija: Higijena nosa

Sterimar Baby Hypertonic je otopina prirodne morske vode, dodatno obogaćena solima bakra i mangana

Hipertonična otopina morske vode ima veću koncentraciju soli NaCl od one u tjelesnim stanicama, ali je razrijeđena i količina soli je značajno manja od čiste morske vode. Zbog toga ima prirodno dekongestivno djelovanje. Otopina ne sadrži konzervanse.

Ova jedinstvena hipertonična otopina prirodne morske vode obogaćena je solima mangana i bakra, a preporučuje se za nježno i prirodno smanjenje otekline nosne sluznice (kod obične prehlade, rinofaringitisa, alergijskog rinitisa i sinusitisa), zaštitu od širenja bakterija i infekcije iz nosne šupljine u okolne regije. Pogodna je i za čišćenje nosne šupljine u svrhu poboljšanja terapije lijekovima.

Sterimar Baby Hypertonic je proizvod posebno osmišljen za dojenčad od 3. mjeseca života i malu djecu. Sadržaj soli hipertonične otopine morske vode (oko 1,7%) i tlak raspršivanja otopine prilagođeni su nježnoj i osjetljivoj nosnoj sluznici dojenčadi i male djece.

Sterimar Baby Hypertonic preporučuje se koristiti tijekom kraćih vremenskih perioda, sve dok traju simptomi neprohodnog i začepljenog nosa (npr. u sezoni alergija, različitih viroza ili bakterijskih infekcija). Kratkim pritiskom na aplikator raspršiti u obje nosnice, ostaviti da kratko djeluje i višak iscuri, a zatim djetetu obrisati nos. Koristiti 2 - 6 puta na dan. Kada se oteklina nosne sluznice smanji, preporučuje se svakodnevnu higijenu nosne šupljine nastaviti izotoničnom otopinom morske vode STERIMAR Baby ZA HIGIJENU NOSA. Čišćenje nosa djeteta preporučuje se prije svakog dojenja i hranjenja djeteta, jer će se tako spriječiti disanje na usta, gutanje zraka i dojenačke kolike kao česta posljedica gutanja zraka.

PAKIRANJE: 50 ml

Pročitaj više