NOVALAC AR 400 G

NOVALAC

(Nema recenzija) Napiši recenziju
SKU:
C012953
UPC:
3831061011325
Početna mliječna hrana Novalac AR primjerena je za dojenčad s bljuckanjem od rođenja do 36. mjeseca života.
Dodajem u košaricu… Stavka je dodana
Upit o dodatnim količinama

Novalac AR, početna mliječna hrana za dojenčad i malu djecu s vraćanjem hrane

Početna mliječna hrana Novalac AR primjerena je za dojenčad s bljuckanjem od rođenja do 36. mjeseca života.

Novalac AR je hrana za posebne medicinske potrebe za dijetalnu prehranu dojenčadi s regurgitacijom. Sadrži kukuruzni škrob, koji zgušnjava mlijeko u želucu. To smanjuje učestalost i količinu zalijevanja, a ne usporava probavu.

Vraćanje hrane (bljuckanje) ili regurgitacija

Vraćanje hrane česta je tegoba dojenčadi u prvoj godini života koja se očituje kao nehotično vraćanje majčinog mlijeka, odnosno hrane iz želuca u jednjak. Obično se javlja odmah nakon obroka (prilikom podrigivanja), a rjeđe za vrijeme spavanja.

Kod dojenčadi s bljuckanjem u prehrani se preporučuje upotreba zgusnute mliječne hrane Novalac AR, koja smanjuje vraćanje hrane, a istodobno ne usporava probavu.

Novalac AR jedina je mliječna hrana koja sadrži kukuruzni škrob za optimalno zgušnjavanje hrane u želucu, čime smanjuje vraćanje hrane kod dojenčadi. Zbog kiseloga želučanog pH mliječna hrana Novalac AR zgušnjava se tek u želucu, a ne u bočici, što omogućuje hranjenje dojenčeta odmah kad je mlijeko pripremljeno.

Iako se hrana u želucu zgušnjava, ipak ne usporava probavu jer kukuruzni škrob sadrži 99 posto lako probavljivog amilopektina. Upotrebom mliječne hrane Novalac AR smanjuje se broj vraćanja hrane i izloženost kiselom želučanom sadržaju koji bi mogao ozlijediti sluznicu jednjaka.

Novalac AR zadovoljava sve prehrambene potrebe dojenčeta: obogaćen je željezom, sadrži optimalnu količinu masti i bjelančevina te osigurava sve važne aminokiseline, minerale i vitamine.

Novalac AR dio je velike skupine proizvoda posebno prilagođenih dojenčadi pažljivo izabranim sastojcima i kontroliranom kvalitetom.

Novalac mlijeka klinički su dokazana kao učinkovita i ne sadrže genetski modificirane organizme (GMO), niti gluten.

Primjena:
Novalac AR primjeren je za dojenčad i malu djecu od rođenja do 36. mjeseca starosti, ako majka ne doji. Novalac AR zadovoljava sve prehrambene potrebe dojenčadi do 6. mjeseca starosti, a za dojenčad stariju od 6 mjeseci prema preporuci liječnika dio je raznolike prehrane.

Novalac AR je zgusnuta formula posebno namijenjena dojenčadi s vraćanjem hrane i poteškoćama s gastroezofagealnim refluksom.

Novalac AR sadrži škrob koji smanjuje mogućnost za pojavu vraćanja hrane. 

  • Do vrha napunjena i do ruba poravnana priložena mjerica sadržava 4,3 g Novalaca AR. Jednu mjericu rastopite u 30 ml vode. Dnevnu količinu hrane i broj obroka treba prilagoditi starosti i potrebama dojenčeta.

Uputa za pripremu

PRIJE PRIPREME SVAKOG OBROKA OPERITE RUKE

  • Bočicu i poklopac sa dudom prokuhajte u vodi. Neka ključa bar 5 minuta.
  • Vodu za pripremu obroka prokuhajte u pokrivenom lončiću. Neka ključa bar 5 minuta.
  • Vodu u lončiću ohladite na 40°C i prelijte je u bočicu.
  • Uspite u bočicu propisani broj mjerica pomoću priložene mjerice.
  • Bočicu zatvorite i dobro promućkajte da se prašak potpuno otopi.
  • Pripremljeni obrok ohladite do mlakog (37°C), odnosno dok na koži ne osjetite ni hladno ni toplo.

Pakiranje: limenka, 400g