NOVALAC AC 400 G

NOVALAC

(Nema recenzija) Napiši recenziju
SKU:
C006750
UPC:
3831061010991
Novalac AC je mliječna hrana za posebne medicinske potrebe za dijetalnu prehranu dojenčadi s kolikama u obliku bolova u trbuhu, vjetrova i nadutosti za djecu od rođenja do 36 mjeseci starosti koja učestalo i neutješno plaču.
Dodajem u košaricu… Stavka je dodana
Upit o dodatnim količinama

Novalac AC, mlijeko za dojenčad i malu djecu s kolikama

Novalac AC je mliječna hrana za posebne medicinske potrebe za dijetalnu prehranu dojenčadi s kolikama u obliku bolova u trbuhu, vjetrova i nadutosti za djecu od rođenja do 36 mjeseci starosti koja učestalo i neutješno plaču.

Novalac AC je posebno prilagođena mliječna formula za bebe s grčevima, s dodatkom prebiotika i smanjenim udjelom laktoze, jer je prilagođena metaboličkom kapacitetu tankog crijeva te stoga sprječava nastanak plinova, vjetrova, kolika, grčeva.

Prilagođena je količina laktoze, što smanjuje stvaranje plinova u tankom crijevu, sprječava grčeve te smanjuje učestalost i trajanje bebinog plača zbog grčeva. U sastav je dodaje prebiotik (GOS) koji je sličan oligosaharidima prisutnim u majčinom mlijeku, potiče rast dobrih bakterija u crijevima, što može smanjiti broj infekcija i spriječiti alergije.

Novalac AC zadovoljava sve prehrambene potrebe dojenčadi do 6 mjeseci starosti, a za dojenčad stariju od 6 mjeseci dio je raznovrsne prehrane. Sadrži optimalnu količinu masti i proteina te osigurava sve važne aminokiseline, minerale i vitamine.

Kolike karakterizira neutješni plač bebe, koji se obično javlja nekoliko dana zaredom u isto doba dana (najčešće poslijepodne i navečer). Bebu se nikako ne može smiriti, lice mu je crveno, napeto je i grče mu se noge. Uzrok može biti fiziološki nedostatak laktaze, enzima koji metabolizira laktozu (mliječni šećer) u tankom crijevu. Budući da dio laktoze ostaje neprobavljen i fermentira u tankom crijevu, to povećava stvaranje plinova i vjetra, koji se kod bebe vide kao neugodni grčevi ili kolike.

Novalac AC dio je opsežne grupe proizvoda posebno prilagođenih za bebe s pažljivo odabranim sastojcima i kontroliranom kvalitetom.

Mliječna hrana Novalac je klinički dokazano učinkovita i ne sadrži genetski modificirane organizme (GMO), niti gluten.

Primjena:
Novalac AC je hrana posebno razvijena da zadovolji prehrambene potrebe dojenčadi u slučaju bolova u trbuhu, vjetrova i nadutosti kao posljedica netolerancije na laktozu. Budući da ima smanjen sadržaj laktoze, ograničava crijevnu fermentaciju i povezane grčeve.
Novalac AC zadovoljava sve prehrambene potrebe djeteta od rođenja ako ga majka ne doji. Samostalna je hrana za bebe do 6 mjeseci starosti, a za bebe nakon 6 mjeseci starosti Novalac AC se po savjetu liječnika može koristiti u sklopu raznovrsne prehrane.

  • Do vrha napunjena i do ruba poravnana priložena mjerica sadržava 4,3 g Novalaca AC. Jednu mjericu rastopite u 30 ml vode. Dnevnu količinu hrane i broj obroka treba prilagoditi starosti i potrebama dojenčeta. 

Uputa za pripremu

PRIJE PRIPREME SVAKOG OBROKA OPERITE RUKE.

  • Bočicu i poklopac sa dudom prokuhajte u vodi. Neka ključa bar 5 minuta.
  • Vodu za pripremu obroka prokuhajte u pokrivenom lončiću. Neka ključa bar 5 minuta.
  • Vodu u lončiću ohladite na 40°C i prelijte je u bočicu.
  • Uspite ubočicu propisani broj mjerica pomoću priložene mjerice.
  • Bočicu zatvorite i dobro promućkajte da se prašak potpuno otopi.
  • Pripremljeni obrok ohladite do mlakog (37°C), odnosno dok na koži ne osjetite ni hladno ni toplo.

 Pakiranje: limenka, 400g