Njega kože započinje higijenom

Njega kože započinje higijenom

27.03.2023

Kod kože sklone nepravilnostima poput mitesera, prištića i akni; čišćenje je prvi korak do zdrave i očuvane kože. Zbog toga je bitno odabrati proizvode koji neće isušivati kožu i koji će masnoj koži sklonoj aknama donijeti točno ono što joj je potrebno – ništa više, ništa manje.

Kada imamo nepravilnosti na licu, automatski prvo razmišljamo o kremama i dermatološkim ili kozmetičkim tretmanima, no zaboravljamo da je svakodnevno čišćenje lica prvi korak u njezi kože.

ŠTO SE ZAPRAVO DOGAĐA KOD MASNE KOŽE S NEPRAVILNOSTIMA?

Problemi s miteserima, prištićima i aknama vezani su uz tri fenomena koji su tipični za masnu kožu i oni uglavnom djeluju zajedno:

1. Koža proizvodi previše sebuma (hiperseboreja)

Hiperseboreja je tipična za masnu kožu i često dolazi s proširenim porama. Koža proizvodi previše sebuma koji je manje kvalitetan – gust, upalan, pogodniji za nastanak nepravilnosti.

2. Zadebljanje kože (hiperkeratizacija)

Kod masne kože i kože sklone aknama, stanice imaju tendenciju razmnožavanja (hiperkeratizacija) i začepljenja pora, stvarajući idealne uvjete za stvaranje komedona popust mitesera i prištića.

3. Razvijanje bakterija

Kada dođe do začepljenja pora u njima se nakuplja sebum, koji uz nedostatak kisika, stvara savršeno okruženje za razmnožavanje Cutibacterium acnes bakterije – glavnog krivca za upaljene i crvene mrlje i akne na licu.

Idealan proizvod za čišćenje za kožu sklonu aknama mora djelovati na višak sebuma i spriječiti začepljenje pora kako se nebi stvarali komedoni i upale.

Prilikom odabira idealnog čistača potrebno je posvetiti pažnju na sljedeća dva čimbenika:

  • Čistač treba biti nježan, ne smije isušivati kožu niti narušavati njezinu ravnotežu. Potrebno je izabrati proizvod za čišćenje lica koji će učinkovito ukloniti višak sebuma i nečistoće s kože.
  • Postoje nježni čistači s keratolitičkim učinkom koji dubinski mogu pročistiti kožu, odčepiti pore i lagano eksfolirati površinu kože kako bi ukloniti mrtve stanice i spriječili nastanak novih nepravilnosti. Na taj način aktivno djelujemo na nepravilnosti već prilikom čišćenja.

SÉBIUM GEL MOUSSANT ACTIF – aktivni čistač koji poštuje kožu sklonu aknama

Inovacija laboratorija BIODERMA koja je inspirirana ekobiologijom i promatra kožu kao živi ekosustav u interakciji sa svojim okruženjem. Prvi aktivni gel za čišćenje koji je jako nježan prema koži, regulira kvalitetu sebuma, potiče obnovu kože i pročišćava pore.

Sébium Gel moussant actif je idealan spoj između učinkovitosti kod kože sklone aknama i visoke tolerancije pomoću koje čuva kožnu barijeru. Ima ulogu mikro-pilinga uz pomoć AHA i BHA kiselina (glikolna i salicilna kiselina) zbog kojih čisti kožu dubinski, ali i površinski.

  • 97% pročišćena koža
  • 88% umirena koža
  • 32% manje bubuljica unutar 21 dan
  • 17% manje mitesera unutar 28 dana

ZAPAMTITE, AKNE VAS NE ODREĐUJU KAO OSOBU! Kada imate akne, često vjerujete da je to jedino što ljudi vide i da je to nešto što vas definira. Akne su često popraćene kompleksima i nedostatkom sigurnosti, što može uzrokovati poteškoće u ljudskim odnosima. No, imajte na umu da ste jači od akni i da ste vi sami svoja osoba. Nemojte dozvoliti da vas akne definiraju! Budite ustrajni i strpljivi, volite svoju kožu jer je jedina koju imate. Nemojte se ustručavati potražiti pomoć ljekarnika ili dermatologa koji će vam pomoći na putu do zdrave kože.