Kako odabrati odgovarajuću njegu za područje oko očiju u danima kada su nam oči u središtu pažnje?

Kako odabrati odgovarajuću njegu za područje oko očiju u danima kada su nam oči u središtu pažnje?

27.03.2023

Naša je pažnja ovih dana često na očima i sada jasno vidimo tu prvu ili petu boru, podočnjake, otekle kapke od kojih sada pažnju ne može odvući jarka boja ruža za usne koja se skriva ispod maske.

Vrlo je zanimljivo kako nas ponekad okolnosti natjeraju da pažnju usmjerimo na detalje koje pod uobičajenim uvjetima ne primjećujemo ili o kojima ne brinemo previše. U danima kada često gledamo u lica ljudi na kojima možemo vidjeti samo oči, upravo one postaju predmet naše pažnje i počinjemo primjećivati koliko ovaj dio lica zaista ima neku posebnu energiju. Isto primjećujemo i na sebi. Naša je pažnja ovih dana često na očima i sada jasno vidimo tu prvu ili petu boru, podočnjake možda tamnije nego bi trebali biti, otekle kapke zbog premalo ili previše sna od kojih sada pažnju ne može odvući jarka boja ruža za usne koja se skriva ispod maske.

Ako smo i imali nedoumice oko toga je li nam uopće potrebna posebna njega za područje oko očiju, njih više nema i potpuno je jasno da ovo osjetljivo područje treba dobiti svu potrebnu pažnju. Sada stojimo pred odlukom o tome koji je preparat baš taj koji našim očima treba. Kako bismo se lakše snašli u Vichyjevoj ponudi preparata za njegu područja oko očiju napravit ćemo kratak pregled njihovih osobina i pomoći da brže i jednostavnije donesete ovu važnu odluku.

MINÉRAL 89 NJEGA ZA JAČANJE I OBNAVLJANJE KOŽE OKO OČIJU možda je najmoćnija Vichy njega ako govorimo o podočnjacima i jačanju kože. S 89 % Vichy vulkanske vode u kombinaciji s hijaluronskom kiselinom prirodnog porijekla, čistim kofeinom, karite maslacem, glicerolom i ekstraktom zelene mikroalge, Minéral 89 Eyes prava je doza snage za svježiji pogled. Ovaj proizvod jača barijernu funkciju kože na području oko očiju, izglađuje tanke bore uz osiguranje 24 sata hidratizacije i smanjuje tamne podočnjake za odmorniji izgled.

SLOW ÂGE NJEGA ZA PODRUČJE OKO OČIJU najmoćnija je Vichy probiotska njega prilagođena svim tipovima kože. Ova je krema spoj prirodom inspiriranih aktivnih sastojaka koji uključuju moćni antioksidans bajkalin, probiotski derivat Bifidus, Vichy vulkansku vodu, ekstrakt ginkga bilobe i kofein. Ova formula klinički dokazane učinkovitosti preporučuje se svim ženama koje su izložene štetnim utjecajima iz okoline i koje žele korigirati prve znakove starenja kože i usporiti njihovu pojavu.

LIFACTIV YEUX KREMA ZA PODRUČJE OKO OČIJU korektivna je njega s učinkom liftinga prilagođena čak i osjetljivim očima. Njezini učinci omogućeni su kombinacijom 3 snažna aktivna sastojka: ramnoze, kofeina i escina (ekstrakt divljeg kestena). Ramnoza na kožu djeluje umirujuće, povećava čvrstinu kože i djeluje protiv bora, dok su kofein i escin odgovorni za djelovanje protiv podočnjaka i smanjenje natečenosti kapaka. Rezultat upotrebe ublažene su bore, podignuti kapci i smanjeni tamni podočnjaci i vrećice ispod očiju.

NEOVADIOL NJEGA ZA PODRUČJE OKO OČIJU I USNE namijenjena je ženama koje se žele boriti s učincima menopauze na ovom području, odnosno gubitkom gustoće i pojavom opuštene kože. Jedinstven spoj aktivnih sastojaka: Proteic Gf-a, koji potiče faktore rasta i Pro-Xylana, koji jača potporna tkiva gdje se nalaze faktori rasta, odgovoran je za učinke rekonstrukcije tkiva. Djelovanje ovih sastojaka dopunjeno je eperulinom koji djeluje na sprječavanje pigmentacije i vazodilataciju u koži što ublažava izgled podočnjaka i vrećica ispod očiju, a bogata tekstura s karite maslacem, pčelinjim voskom i glicerolom snažno hidratizira i hrani kožu. Moćan aplikator učinka hlađenja značajno olakšava nanošenje ove njege i na područje oko očiju i na usne.

Da budemo još praktičniji, možemo reći i ovako: ako se želite riješiti podočnjaka i oteklih kapaka, izaberite Minéral 89 njegu za područje oko očiju, a ako primjećujete i prve borice uz podočnjake, rješenje potražite u Slow Âge njezi. Ako želite djelovati na već jasno vidljive bore, Liftactiv njega za područje oko očiju mogla bi biti odlično rješenje, a ako uz korekciju bora želite i korekciju podočnjaka, ojačavajuće djelovanje na trepavice i općenito „osvjetljujući” učinak na ovo područje, odlučite se za Liftactiv serum 10. Ako ste u menopauzi ili postmenopauzalnoj životnoj dobi, Neovadiol Contours osjetljivom će području oko očiju pružiti svu neophodnu podršku i učinak hlađenja tijekom ugodne masaže posebno osmišljenim aplikatorom.

Tekstura proizvoda također je nešto što treba uzeti u obzir. Vichy njege za područje oko očiju dolaze u obliku seruma ili krema i svaka od ovih tekstura ima određene prednosti. Kreme su općenito gušće i bogatije, dok su gelaste teksture seruma lagane, osvježavajuće i ostavljaju intenzivan osjećaj glatkoće na koži. I jedna i druga vrsta teksture, ovisno o aktivnim sastojcima, može smanjiti podočnjake, otečenost, djelovati protiv finih linija, bora ili gubitka čvrstoće, a trebamo odabrati onu koja nam se više sviđa. Mnogima više odgovara da ujutro upotrebljavaju lagane serume i uživaju u osvježavajućem učinku glatkoće, dok za noć ostavljaju bogat zaštitni učinak krema. Pa treba razmisliti i o ovom pristupu.

Konačno, jedan praktičan savjet. Dok čekate da vidite pun učinak svoje odabrane njege za područje oko očiju, razmislite o upotrebi korektivne šminke, posebno ako Vas muče podočnjaci. Odličnu korekciju boje i izgleda podočnjaka možete postići s pomoću DERMABLEND FLUID tekućeg pudera. Malu količinu Dermablend fluida fino utapkajte na područje oko očiju na koje ste prethodno nanijeli svoju njegu. Učinak će biti trenutačan.