Eucerin zaštita od sunca - pouzdana zaštita od sunca prilagođena uvjetima kože

Eucerin zaštita od sunca - pouzdana zaštita od sunca prilagođena uvjetima kože

22.03.2023

Nakon hladnijih mjeseci i dugotrajnog boravka u zatvorenom, koža nije naviknuta na sunce i zbog toga ju je važno zaštititi prilikom svakog izlaganja UV zrakama bez obzira na to provodite li dan na otvorenom s vašim najbližima, šetate li, trčite ili planinarite. Sunce, u određenoj mjeri, može imati pozitivan utjecaj na raspoloženje, osigurati vitamin D, poboljšati cirkulaciju te ojačati metabolizam i produktivnost, ali pretjerano izlaganje vrlo je štetno.

Kako sunčeva svjetlost utječe na kožu?

Sunčeva svjetlost, posebice UVA i UVB zrake, može izazvati sunčeve opekline, prijevremeno starenje kože, hiperpigmentacije, oštećenje očiju, oslabljen imunološki sustav, fotoalergijske i fototoksične reakcije pa čak i rak kože. Liječnici i dermatolozi sve više upozoravaju na jaku povezanost između učestalosti raka kože i stupnja oštećenja DNK, podsjećajući nas na to da je upravo izlaganje suncu uzrok više od 90% slučajeva raka kože. Opće je poznato da je najbolje liječenje upravo prevencija redovitim korištenjem njege za zaštitu kože od sunca stoga je važno zaštititi kožu prilikom svakog izlaganja UV zrakama čak i tijekom oblačnih dana jer su UV zrake tada jednako pogubne.

Većinu učinaka sunca na koži uzrokuju UVB i UVA zrake, a UVA zrake mogu prodrijeti i kroz prozore automobila dok se vozite gradom ljeti, stoga, oprez! UV zračenje dolazi u tri oblika, ultraljubičasto A (UVA), ultraljubičasto B (UVB) i ultraljubičasto C (UVC):

UVB daje vašoj koži energiju koja je potrebna za stvaranje vitamina D, ali je također odgovorno za sunčane opekline i neposredno oštećenje DNK.

UVA doprinosi oštećenju kože, posebice prijevremenom starenju.

UVC ne dopire do kože jer ga blokira Zemljina atmosfera.

UV zračenje jedan je od najutjecajnijih faktora u preuranjenom starenju kože, tj. fotostarenju.

Plavi/ljubičasti dio vidljivog spektra sunčeve svjetlosti ima posebno visok stupanj energije i poznat je pod nazivom visokoenergetska vidljiva svjetlost ili HEV (High Energy Visible ) svjetlost. Dok UVB zrake prodiru u najdublje slojeve kože (epiderme), HEV svjetlost poput UVA zraka, prodire u donje slojeve kože (dermis).

Redovitom zaštitom kože od sunca umanjujemo mogućnost nastanka kožnih oštećenja i bolesti povezanih sa štetnim učinkom sunca. Korištenjem krema i losiona za prevenciju i zaštitu od štetnog djelovanja UV zračenja te HEV svjetlosti čuvate zdravlje i ljepotu kože.

Eucerin zaštita od sunca

Djelotvorno. Dokazano.

Preparati iz Eucerin Sun linije njege pružaju sveobuhvatnu zaštitu od oštećenja uzrokovanog suncem. Napredna spektralna tehnologija u Eucerin Sun njezi kombinira UVA/UVB filtre za zaštitu od UV zračenja i HEV svjetlosti te antioksidans licochalcone A za zaštitu od visokoenergetske dnevne svjetlosti. Gliceretinična kiselina pruža dodatnu zaštitu DNK. Svi preparati iz Eucerin Sun linije njege posebno su prilagođeni individualnim potrebama kože i sadrže aktivne sastojke koji ublažavaju probleme s kožom.

Sve formule lagane su teksture, pogodne za lako nanošenje i brzo upijanje, a koriste se isključivo odabrani aktivni sastojci čija je djelotvornost i podnošljivost na koži klinički dokazana.

Actinic Control MD SPF 100

Za prevenciju aktiničke keratoze

Oštećenja DNA keratinocita uzrokovana UV zračenjem mogu pogodavati nastanku aktiničke keratoze. Eucerin Actinic Control D SPF 100 pruža visoku razinu zaštite od sunce kako bi koža akumulira manja oštećenja stanica. Također, može se koristiti kako dodatna njega za osobe sklone aktiničkoj keratozi. Visoka učinkovitost medicinske njege Actinic Control potiče od SPF 100. Što je veći SPF, blokira se veća količina UVB zraka - što predstavlja glavni uzrok oštećenja stanica.

Sigurna dječja igra na suncu

Igranje na suncu za djecu predstavlja najveće zadovoljstvo. Ipak, sve smo svjesniji opasnosti sunčevih zraka, a njihov sve jači intenzitet znači da je nježnoj dječjoj koži potrebna sigurnija zaštita. Eucerin zaštita od sunca za dječju kožu posebno je razvijena kako bi pružila učinkovitu biološku zaštitu stanica. Kombinacija aktivnih sastojaka smanjuje rizik od dugoročnog oštećenja kože izazvanog UV zračenjem i pomaže u obnavljanju kože oštećene djelovanjem sunca. Eucerin SUN njega pruža djeci siguran boravak na suncu.

Zaštita od sunca je neophodna ali pojedini proizvodi za zaštitu ostavljaju žute tragove na odjeći koji ne odlaze ni nakon pranja. Prije nego još jedna bijela majica postane stara prije vremena ili nova haljina požuti nakon prvog nošenja pročitajte članak. U njemu saznajte kako uz pomoć inovativne Anti-Stain After Wash tehnologije koju sadrži Eucerin SUN njega zaštiti svoju kožu od sunca ali i sačuvati odjeću.

Eucerin štiti kožu od sunca i brine o okolišu

Kad koži trebate pružiti zaštitu od sunca, bitno je odabrati njegu koja je blaga prema okolišu. Eucerin je već dug niz godina posvećen razvoju njege čiji je utjecaj na okoliš minimiziran, a kvaliteta zaštite od sunca i podnošljivost na koži jednaka. UV filtri predstavljaju jedini način zaštite kože od oštećenja izazvanih suncem: nezamjenjivi su kad je u pitanju zaštita od sunca. Međutim, za pojedine UV filtere smatra se da utječu na život u moru. Tu se poglavito misli na oksibenzon i oktinoksat – koji doprinose izbjeljivanju koralja što negativno utječe na krhki morski ekosustav.

Eucerin SUN zaštita od sunca već je sad bez oksibenzona (benzofenona-3) i oktinoksata (oktil metoksicinamata) i u potpunosti je u skladu s 'Havajskim zakonom o zaštiti koraljnih grebena'. Eucerin SUN zaštita od sunca sadrži samo mineralne i organske UV filtre koji su u skladu sa strogim standardima Uredbe Europske unije o kozmetičkim proizvodima. Koristi se optimalna kombinacija ovih filtara kako bi se pružila najbolja zaštita, a i očuvao okoliš.

Eucerin pouzdana zaštita od sunca za tijelo

Eucerin Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 30/SPF 50+

 • Napredna spektralna tehnologija: UVA / UVB zaštita i zaštita od HEVIS svjetlosti
 • Za sve tipove kože, uključujući osjetljivu, masnu i aknama sklonu kožu
 • Umiruje i štiti kožu od oštećenja izazvanih suncem
 • Ostavlja kožu trenutno suhu na dodir
 • Iznimno lagana tekstura: 0 % masnog sjaja, neljepljiva
 • Vrlo brzo se upija
 • Vodootporna i otporna na znoj
 • Efekt protiv priljepljivanja pijeska na kožu

Eucerin Sensitive Protect Dry Touch sprej SPF 30/SPF 50

 • Napredna spektralna tehnologija: zaštita od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti
 • Za osjetljivu kožu i kožu sklonu aknama
 • Umiruje kožu i štiti od oštećenja uzrokovanog suncem
 • Također pogodan za atopičnu kožu
 • Bez parfema
 • Otporan na vodu
 • Aerosolni raspršivač za kontinuiranu primjenu u više pozicija

Eucerin Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+

 • Napredna spektralna tehnologija: zaštita od UVA/UVB i HEVIS svjetlosti
 • Ublažava osjetljivu kožu
 • Pogodan za atopičnu kožu
 • Štiti od opeklina, smanjuje rizik od dugotrajnog oštećenja kože
 • Bez parfema
 • Dodatno otporan na vodu
 • `Anti-Stain After Wash` tehnologija