Da je tjelesna aktivnost od iznimne važnosti, ne treba posebno napominjati, no važno je istaknuti ju je nužno prilagoditi dobi, fizičkim spremnostima i zdravstvenom kartonu. Naime, iako je tjelesna aktivnost ključna i korisna za naše zdravlje, pogrešan izbor aktivnosti može nam generirati više štete nego koristi. Stručnjaci se slažu u jednom, svi smo mi individualci i naša tijela nisu u jednakoj fizičkoj spremi i zato je važno osluškivati svoje tijelo, biti svjestan svojih mogućnosti i realnih ciljeva, ali i posavjetovati se s liječnikom ukoliko je to nužno. 

 

07.05.2020

Za mlade ljude, u dobi između 13 i 17 godina preporučuje se svakodnevna tjelesna aktivnost u trajanju od sat vremena, a kad je o populaciji između 18 i 64 godine riječ, stručnjaci ističu važnost umjerene tjelesne aktivnosti pojačanog intenziteta u trajanju od 20 do 60 minuta tri puta tjedno. Riječ je o vježbama koje jačaju i oblikuju mišiće u kombinaciji s aerobnim vježbama. Za stariju populaciju tjelesna aktivnost nipošto nije zabranjena, naprotiv, samo ju je nužno prilagoditi sposobnostima i zdravstvenom stanju, uz savjetovanje liječnika. Bilo da se nekom vrstom aktivnosti bavite svakodnevno ili tek povremeno, vrlo je važno sačuvati zdravlje kostiju, hrskavica i mišića. Upravo zato preporučuju se dodaci prehrani koji će nam u tome pomoći. 

 

Almagea® MOTION SUPPORT+ je dodatak prehrani nove generacije za zdravlje kostiju, hrskavice i mišića. Preporučuje se tjelesno aktivnim osobama svih dobnih skupina koje žele pospješiti pokretljivost zglobova i očuvati hrskavicu, kosti i mišiće. Namijenjen je također osobama zrele i starije životne dobi s tegobama lokomotornog sustava. Riječ je o pripravku koji sadrži UC-II®, prirodnu standardiziranu aktivnu komponentu koja predstavlja poseban oblik nedenaturiranog (nativnog) kolagena tip II. Samo jedna Licaps® kapsula Almagea MOTION SUPPORT+ sadrži 40 mg nedenaturiranog kolagena tip II (UC-II®). Osim toga, sadrži i vitamin D₃ koji doprinosi održavanju normalnih kostiju i normalne funkcije mišića, vitamin K₂ koji doprinosi održavanju normalnih kostiju te vitamin C koji potiče normalno stvaranje kolagena za normalnu funkciju hrskavice i kostiju. Vitamin D₃ u kombinaciji s vitaminom K₂ sudjeluje u održavanju normalnih koštanih struktura, dok vitamin C sudjeluje u sintezi kolagena te tako doprinosi normalnoj funkciji hrskavice i kostiju, što je od iznimne važnosti za normalnu pokretljivost zglobova. 

Almagea MOTION SUPPORT+ dolazi u inovativnim Licaps® kapsulama te sadrži posebnu kombinaciju patentiranog nedenaturiranog kolagena tip II (UC-II®) te vitamina K₂, D₃ i C. Licaps® OCEANCAPS® kapsule porijeklom su od riblje želatine iz obnovljivih izvora te ne sadrže GMO, gluten, škrob, laktozu niti konzervanse. Iznimno su lagane za gutanje i nježne za želudac. Stabilne su i učinkovite zbog tekućeg oblika koji se brzo i učinkovito apsorbira u organizmu. 

Ima snažno djelovanje uz samo jednu malu Licaps® kapsulu dnevno. Upravo ona sadrži 40 mg UC-II® nedenaturiranog kolagena tipa II, što je jednako kao tri tablete s glukozaminom (1500 mg) i kondroitinom (1200 mg). 

Preporuka primjene: 1 kapsula dnevno,uz obrok i dosta tekućine Pakiranje: jedno pakiranje sadrži 30 Licaps® kapsula s 40 mg UC-II® nedenaturiranog tipa II kolagena.