Koliko nam je tjelesne aktivnosti zaista potrebno?

Koliko nam je tjelesne aktivnosti zaista potrebno?

28.03.2023

Da je tjelesna aktivnost od iznimne važnosti, ne treba posebno napominjati, no važno je istaknuti ju je nužno prilagoditi dobi, fizičkim spremnostima i zdravstvenom kartonu. Naime, iako je tjelesna aktivnost ključna i korisna za naše zdravlje, pogrešan izbor aktivnosti može nam generirati više štete nego koristi. Stručnjaci se slažu u jednom, svi smo mi individualci i naša tijela nisu u jednakoj fizičkoj spremi i zato je važno osluškivati svoje tijelo, biti svjestan svojih mogućnosti i realnih ciljeva, ali i posavjetovati se s liječnikom ukoliko je to nužno.

Za mlade ljude, u dobi između 13 i 17 godina preporučuje se svakodnevna tjelesna aktivnost u trajanju od sat vremena, a kad je o populaciji između 18 i 64 godine riječ, stručnjaci ističu važnost umjerene tjelesne aktivnosti pojačanog intenziteta u trajanju od 20 do 60 minuta tri puta tjedno. Riječ je o vježbama koje jačaju i oblikuju mišiće u kombinaciji s aerobnim vježbama. Za stariju populaciju tjelesna aktivnost nipošto nije zabranjena, naprotiv, samo ju je nužno prilagoditi sposobnostima i zdravstvenom stanju, uz savjetovanje liječnika. Bilo da se nekom vrstom aktivnosti bavite svakodnevno ili tek povremeno, vrlo je važno sačuvati zdravlje kostiju, hrskavica i mišića. Upravo zato preporučuju se dodaci prehrani koji će nam u tome pomoći.

Almagea® MOTION SUPPORT+ je dodatak prehrani nove generacije za zdravlje kostiju, hrskavice i mišića. Preporučuje se tjelesno aktivnim osobama svih dobnih skupina koje žele pospješiti pokretljivost zglobova i očuvati hrskavicu, kosti i mišiće. Namijenjen je također osobama zrele i starije životne dobi s tegobama lokomotornog sustava. Riječ je o pripravku koji sadrži UC-II®, prirodnu standardiziranu aktivnu komponentu koja predstavlja poseban oblik nedenaturiranog (nativnog) kolagena tip II. Samo jedna Licaps® kapsula Almagea MOTION SUPPORT+ sadrži 40 mg nedenaturiranog kolagena tip II (UC-II®). Osim toga, sadrži i vitamin D₃ koji doprinosi održavanju normalnih kostiju i normalne funkcije mišića, vitamin K₂ koji doprinosi održavanju normalnih kostiju te vitamin C koji potiče normalno stvaranje kolagena za normalnu funkciju hrskavice i kostiju. Vitamin D₃ u kombinaciji s vitaminom K₂ sudjeluje u održavanju normalnih koštanih struktura, dok vitamin C sudjeluje u sintezi kolagena te tako doprinosi normalnoj funkciji hrskavice i kostiju, što je od iznimne važnosti za normalnu pokretljivost zglobova.

Almagea MOTION SUPPORT+ dolazi u inovativnim Licaps® kapsulama te sadrži posebnu kombinaciju patentiranog nedenaturiranog kolagena tip II (UC-II®) te vitamina K₂, D₃ i C. Licaps® OCEANCAPS® kapsule porijeklom su od riblje želatine iz obnovljivih izvora te ne sadrže GMO, gluten, škrob, laktozu niti konzervanse. Iznimno su lagane za gutanje i nježne za želudac. Stabilne su i učinkovite zbog tekućeg oblika koji se brzo i učinkovito apsorbira u organizmu.

Ima snažno djelovanje uz samo jednu malu Licaps® kapsulu dnevno. Upravo ona sadrži 40 mg UC-II® nedenaturiranog kolagena tipa II, što je jednako kao tri tablete s glukozaminom (1500 mg) i kondroitinom (1200 mg).

Preporuka primjene: 1 kapsula dnevno,uz obrok i dosta tekućine Pakiranje: jedno pakiranje sadrži 30 Licaps® kapsula s 40 mg UC-II® nedenaturiranog tipa II kolagena.