Matična mliječ je izlučevina posebnih žlijezda (hipofaringealne i mandibularne) pčela. Proizvode je mlade pčele radilice te njome hrane i odgajaju nove matice u košnici. Matična mliječ se skuplja tijekom svibnja i lipnja mjeseca. Preporuča se kod alergija svih vrsta uzročnika, poremećaja rada štitnjače i opće hormonalne neuravnoteženosti, jače narušenog imuniteta, česte pojave herpesa i sklonosti gripama, hunjavicama i prehladama, kao prevencija viroza te za bolju krvnu sliku i regulaciju krvnog tlaka. Matična mliječ se posebice preporuča kod ženskih problema i anemija te parova koji pokušavaju zatrudnjeti.
PRIMJENA: Matična mliječ se pravilno konzumira peroralno u svježem obliku. Peroralna upotreba podrazumijeva unošenje mliječi pomoću drvene, staklene ili plastične žličice u usta, točnije ispod jezika u količini od jednog grama, što otprilike odgovara veličini jednog zrna kukuruza ili bobice graška. Matična mliječ se zadržava ispod jezika do 5 minuta, dok se ne rastopi i djelomično apsorbira čime smo organizmu omogućili da iz nje izvuče maksimum. Matična mliječ je prirodna tvar i kao takva, osim u rijetkim slučajevima preosjetljivosti na istu, u organizmu ne izaziva neželjene nuspojave.
SLADIŠTENJE:Matična mliječ se duže vrijeme, 1-2 godine pravilno čuva na temperaturi do -20 stupnjeva. Nakon vađenja iz zamrzivača, matična mliječ se čuva u frižideru ili ako se vadi iz matičnjaka i odmah konzumira također u frižideru na temperaturi do 4 stupnja.
PAKIRANJE: 35 g +35 g +35 g = 105g + GRATIS 35 g= 140 g matične mliječi