GRANA ULJE SIKAVICA 100 ML

GRANA

(Nema recenzija) Napiši recenziju
SKU:
C049612
UPC:
3859893457616
Visoko kvalitetno food grade ulje sikavice, za oralnu i dermalnu upotrebu, dodatak prehrani.
Upit o dodatnim količinama

Vrsta: Silybum marianum, Porodica: Asteraceae
Zemlja porijekla: Hrvatska
Sastav: 100 % hladno prešano ulje sikavice
Dobivanje: hladnim prešanjem sjemenki sikavice
Namjena: visoko kvalitetno food grade ulje, za oralnu i dermalnu upotrebu

Hladno prešana ulja GRANA – ulje sikavice

Hladno prešana bezglutenska linija biljnih ulja GRANA optimalno su rješenje za oralnu i dermalnu primjenu, a našom tehnologijom proizvodnje hladnog tješnjenja čuvaju sve svoje vrijedne sastojke: jednostavne i složene nezasićene masne kiseline, vitamine, lecitine, flavonoide, arome i proteine. Upravo zahvaljujući tome, njihovo djelovanje nije ograničeno na pojedine organske sustave, već obuhvaća djelovanje na cjelokupni organizam!

Sikavica je dvogodišnja, zeljasta, krupna i razgranata biljka. Poznata je i pod nazivima bijeli stričak, gospin trn, sikalina, magareća salata, ošebalj, šarena badeljka itd. To je stepska i kamenjarska biljka porijeklom iz južne Europe, središnje Azije i sjeverne Afrike.

Od srednjeg vijeka sikavica je bila vrlo cijenjena, te se koristila za liječenje kroničnih bolesti jetre i slezene, kašlja, žutice i grčeva uzrokovanih žučnim kamencima. U slučaju trovanja s Amanita gljivama koje razaraju jetru, Sikavica je bila jedina opcija liječenja.
Odobrena je 1986. godine kao tretman za bolesti jetre kao što su alkoholni hepatitis, masna jetra, ciroza jetre i virusni hepatitis.

Također je dokazano da Sikavica štiti jetru od lijekova kao što je acetaminofen i aspirin. Aktivni sastojak granulata Sikavice je silimarin, koji pomaže popraviti oštećene stanice jetre od alkohola i drugih otrovnih tvari, stimulirajući sintezu proteina.

Promjenom vanjskog sloja stanica jetre, ona također potiče rast stanica jetre, što može smanjiti upalu, i ima antioksidativne učinke. Koristi se i za liječenje psorijaze jer povećava protok žuči. Sikavica ima neke estrogenske učinke koji mogu potaknuti protok majčinog mlijeka kod dojilja. Također se može koristiti i kod ”pokretanja” menstruacije ako ona kasni.
Sikavica također može imati i pozitivan učinak za muškarce s poteškoćama prostate.

U testiranjima je dokazano da Sikavica djeluje na sniženje kolesterola, međutim to još uvijek nije dovoljno istraženo. Ova biljka je preporučljiva za čišćenje organizma svim osobama s bilo kakvom disfunkcijom jetre.

Nedavno je u Americi provedeno 16 znanstvenih studija o uporabi Sikavice za liječenje raznih oblika bolesti jetre.

U Europi, Sikavica se koristi u većini slučajeva bolesti jetre. Pet od sedam studija pokazuje kako je Sikavica veoma značajna u poboljšanju funkcija jetre, ali je njena učinkovitost još uvijek upitna.

Najviše poboljšanja pojavilo se kod osoba s blažim oblicima bolesti jetre, dok je sikavica nažalost manje učinkovita kod teških bolesti jetre kao što je ciroza.

Zašto ulje Sikavice?

Ulje Sikavice se koristi u prehrani ali i za vanjsku upotrebu. Ulje Sikavice bogato je omega-3 i omega-6 masnim kiselinama koje su vrlo značajne za zdravlje cijelog organizma. Bogato je i oleinskom i linoleinskom masnom kiselinom, a osim te dvije masne kiseline, sadrži i vitamin E koji je vrlo značajan za zdravlje kože. Ulje nema hepaprotektivno nego antioksidativno djelovanje!

Ulje Sikavice se pokazalo posebno učinkovitim za zdravlje epiderme – u liječenju brojnih kožnih bolesti i tegoba. Svakodnevno je potrebno koristiti jednu veliku žlicu (dvije manje) ulja Sikavice, npr u salati. Ulje Sikavice možete koristiti kao dodatak jelima koja ne zahtijevaju termičku obradu ili kao dodatak prehrani.

Prehrambene aplikacije / prijedlog u receptima;
Sikavica ulje se može koristiti za pripremu hladnih jela, toplih juha i umaka.
Može se koristiti kao začin na salatama, ukapati u smoothije, začiniti hladne složence od povrća, dodati u jutarnje zobene kaše, koristiti hladno – ne zagrijavati i paziti na dozaciju.

Blagotovorno djeluje kod:

-pomaže kod virusnih hepatitisa
-pomaže u reglulaciji visokog kolesterola
-posjeduje jako antioksidativno djelovanje
-stimulira estrgeno djelovanje
-jača imunitet
-regulira dermatitis, akne, kožne infekcije, psorijaz

Upotreba:

Dodatak prehrani: Čuvati izvan dohvata male djece. Osobe koje uzimaju lijekove, trudnice i dojilje trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom.

Ulje Sikavice vrlo rijetko izaziva alergije za većinu ljudi. Zbog specifičnog načina prerade i visokokvalitetnog sastava nije preporučljivo za prženje i pečenje!

Preporučene doze:

Preporučena dnevna doza je od 10 g (1-2 žlice) do 20 g, a svoju primjenu nalazi u kulinarstvu, njezi kože te kao preventivni dodatak prehrani. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.
Uvjeti čuvanja: čuvati na hladnom i tamnom mjestu.

Energetsko / nutritivna vrijednost na 100 g proizvoda:
Energija 3760 kJ / 900 kcal
Masti 100 g
od kojih zasićene masne kiseline 10 g
od kojih nezasićene masne kiseline 90 g