Tamni bezglutenski kruh rezultat je tehnološkog razvoja i optimizacije bezglutenskih žitarica visoke kakvoće i odličnih senzoričkih karakteristika. Cilj ovih smjesa jest ponuditi tržištu više opcija bezglutenskih brašna s naglaskom na cjelovite žitarice i sjemenke te visokokvalitetna dodana rješenja s nižim udjelom ugljikohidrata i nižim glikemijskim indeksom.
Bezglutenska proteinska brašna odlično su rješenje za sve osobe koje paze na svoju prehranu, ali i one koje zbog objektivnih razloga ne mogu konzumirati gluten; neovisno radi li se o celijakiji ili intoleranciji na gluten / pšenicu.
Proteini u brašnu pružaju potrebnu energiju, vlakna reguliraju probavu, a nezasićene masti doprinose osjećaju sitosti i održavaju kvalitetnu energetsku razinu bez osjećaja umora i iscrpljenosti.
Proteinska brašna rezultiraju proizvodima s relativno manjim udjelima ugljikohidrata, višim udjelima proteina i zdravih masnoća što dugotrajno osigurava kontinuiranu sitost hraneći „dobre” bakterije u crijevima. Također, pomažu u reguliraju razine glukoze u krvi polaganim oslobađanjem šećera osiguravajući stalan izvor energije.
Sastojci: zobeno brašno, rižino brašno, tapioka škrob, heljdino brašno, laneno brašno, psilium ljuskice, morska sol