Zdravlje probave

Zdravlje probave

28.03.2023

Svjedočimo činjenici kako moderno vrijeme nameće ubrzani tempo života, zbog čega ljudi ne posvećuju dovoljno vremena sebi, zdravoj prehrani, fizičkoj aktivnosti i malim stvarima koje ih vesele.

To za sobom povlači povećanu količinu stresa koja svakako utječe na kvalitetu života i na zdravlje. U cjelokupnom začaranom krugu posebno se ističe probavni sustav, za koji je iznimno važno da bude zdrav i „u pogonu“, a razloga je nebrojeno mnogo.

Veliku ulogu u osiguravanju dobre probave ima crijevna mikroflora. Regulirana, dobra probava jako je bitna za zdravlje jer upravo probavni sustav omogućuje opskrbu tijela hranjivim tvarima i iz tijela uklanja nepotrebne tvari.

U crijevima se također nalazi čak 70 % stanica našega imunološkog sustava, stoga je ravnoteža u crijevima iznimno važna za pravilan rad imunološkog sustava. Kada probavni procesi ne teku onako kako bi trebali, mogu se pojaviti probavne tegobe, koje znaju biti vrlo neugodne.

WAYA®, kao specijalist za zdravlje probave, donosi rješenja za neke od najčešćih gastrointestinalnih problema, kao što su proljev i želučane tegobe.

Proljev je najčešće posljedica akutne infekcije probavnoga sustava, koja može biti virusnog i bakterijskog porijekla, trovanja hranom ili se može javiti kao nuspojava uzimanja antibiotika.

Pri pojavi proljeva preporučuje se što prije uzeti proizvode s korisnim mliječnokiselinskim bakterijama, no treba izabrati dokazano učinkovite mliječnokiselinske bakterije i u dovoljnoj količini.

Svjetske smjernice preporučuju Lactobacillus rhamnosus GG kod akutnih proljeva, za sprječavanje proljeva kod uzimanja antibiotika i kod održavanja crijevne mikroflore.

Waya® kapi i kapsule sadrže najistraženiju mliječnokiselinsku bakteriju Lactobacillus rhamnosus GG za uravnoteženu crijevnu mikrofloru.


Želučane tegobe se očituju kao bolovi i nelagoda u gornjem dijelu trbuha i donjem dijelu prsnoga koša, nadutost nakon konzumacije hrane, žgaravica, podrigivanje i mučnina.

U zapadnom svijetu gotovo četvrtina stanovništva ima tegobe zbog žgaravice, neugodnog osjećaja praćenog kiselim okusom u ustima, otežanim gutanjem te bolovima i osjećajem žarenja u prsima koji se širi prema usnoj šupljini.

Proizvodi za ublažavanje žgaravice na bazi alginata kao što je WAYA® RefluStop mogu vam pomoći da zaustavite žgaravicu.

WAYA® RefluStop ublažava žgaravicu mehaničkim sprječavanjem refluksa za manje od tri minute te zacjeljuje i štiti sluznicu. WAYA® RefluStop medicinski je proizvod u vrećicama s oralnom suspenzijom koja je spremna za primjenu direktno u usta.