Uz Piktan sprejeve i Kalomila gel uživajte u ljetu bez svrbeža komaraca!

Uz Piktan sprejeve i Kalomila gel uživajte u ljetu bez svrbeža komaraca!

01.08.2023

S početkom ljeta, sve više vremena provodimo na otvorenom, uživajuću s prijateljima i obitelji na druženjima, u prirodi, na izletima i roštiljima. Kako bi slobodno i bezbrižno uživali u čarima ljeta uvijek uz sebe trebamo imati proizvod protiv uboda komaraca.

Piktan linija se sastoji od 4 proizvoda.

Piktan Strong učinkovito štiti kožu od komaraca, krpelja, muha i ostalih kukaca. Proizvod sadrži sadrži aktivnu komponentu (DEET), te eterično ulje lavandina i citronele. Kombinacija tri aktivna sastojka i njihovo sinergijsko djelovanje omogućuje snažnu zaštitu od uboda komaraca, krpelja i ostalih insekata u trajanju od minimalno 6 sati. Namijenjen je odraslima i djeci starijoj od 13 godina. DEET je najčešći i najučinkovitiji sastojak za odbijanje insekata, te je poznatiji kao standard za repelente koji odbija komarce, buhe i krpelje.
Eterično ulje lavandina je aktivni sastojak koji se već tradicionalno koristi zbog svog repelentnog djelovanja. Eterično ulje citronele se koristi već više od 60 godina zbog specifičnog mirisa koji prekriva miris ljudskog tijela koji privlači komarce.
Ugodnog je mirisa, lako se razmazuje, brzo se upija i ne ostavlja masan trag na koži. 

Sljedeći proizvod unutar linije je Piktan Family, učinkovita zaštita cijele obitelji od uboda komaraca, krpelja i ostalih insekata u trajanju od 6 sati. Piktan Family je jedinstveni pripravak koji sadrži aktivnu komponentu (DEET), te eterično ulje lavandina i citronele.

Uz Piktan Family, kao pomoć u borbi protiv komaraca, Piktan linija nudi i dva potpuno prirodna proizvodaPiktan Family Natural je kombinacija je čak 5 eteričnih ulja čiji sinergijski učinak učinkovito djeluje protiv komaraca: eterična ulja Litsea Cubeba, menta, niauli, kajeput te lavanda koja je često sastojak repelenata zbog dokazanog djelovanja u zaštiti od insekata.

Za dječju kožu koja je izrazito nježna i osjetljiva na ubode komaraca, Piktan Kids Natural je prirodan proizvod s prilagođenim koncentracijama eteričnih ulja za djecu od ranije dobi. Ne sadrži parabene, silikone, umjetna bojila i mirise.

Za najbolji učinak, Piktan proizvode preporučuje se ravnomjerno nanijeti na nepokrivene i neoštećene dijelove tijela koje želite zaštititi, osim područja oko usta i očiju. Ponoviti nanošenje u trajanju od nekoliko sekundi dva do tri puta dnevno.

Ukoliko je do uboda komarca već došlo, prirodno rješenje koži pruža Kalomila gel.
Kalomila gel namijenjen je umirenju nadražene, crvene i osjetljive kože. Sadrži prirodni ekstrakt kamilice i aloe vere koji umiruju i omekšavaju kožu, potiču obnovu kože i imaju blagi antibakterijski učinak.
Osim nakon uboda insekata koža je najčešće nadražena nakon predugog izlaganja suncu, uboda insekata, brijanja i depiliranja, pretjeranog znojenja te ožeglina meduza.



Uz Piktan komarci ne pikaju, a Kalomila gel umiruje kožu nakon uboda. Ne zaboravite ih imati sa sobom!