Pripreme za ljeto

Pripreme za ljeto

29.03.2023

Pripreme za ljeto su krenule, izaberite svoj faktor ovoga ljeta uz

SOLGAR PRIRODNI BETA KAROTEN, SOLGAR ADVANCED ANTIOXIDANT FORMULA te SOLGAR ASTAKSANTIN.

Izlaganje suncu je neizbježno ali i neophodno za sintezu nekih čimbenika u našem organizmu, međutim ponavljanje nezaštićene izloženosti sunčevim ultraljubičastim zračenjima može uzrokovati oštećenja kože, oštećenja oka, suzbijanje imunološkog sustava i rak kože koji je u porastu među sve mlađom populacijom.

Sunčeva svjetlost sadrži tri tipa ultraljubičastih zraka: UVA, UVB i UVC:

UVA zrake uzrokuju starenje kože i boranje te doprinose raku kože, poput melanoma. Budući da UVA zrake prolaze kroz ozonski sloj (zaštitni sloj atmosfere ili štit, koji okružuje zemlju), njihovom zračenju smo najizloženiji. UVB zrake su također opasne, uzrokuju opekotine od sunca, katarakte (zamagljivanje očne leće) i imaju negativan učinak na imunološki sustav. Također pridonose nastanku raka kože. Nastanak melanoma, najopasnijeg oblika raka kože, povezan je s ozbiljnim UVB opeklinama koje se najčešće javljaju u dobi do dvadesete godine života. Većinu UVB zraka apsorbira ozonski sloj, ali dovoljno tih zraka prolazi kako bi prouzročilo ozbiljnu štetu. UVC zrake su najopasnije, ali srećom, ozonski omotač ih reflektira pa ne dolaze do Zemlje.

Ono što je važno je da sebe i svoju obitelj pravilno zaštitite od izlaganja suncu i štetnim UVB zrakama. Iako su zaštitne kreme dobra zaštita, često zbog nepravilnog i nedovoljnog nanošenja njihova zaštita nije dovoljna, pa je od izuzetne važnosti prehranu obogatiti antioksidansima koji će pružiti dodatnu zaštitu.

Antioksidansi štite naše stanice od štetnog djelovanja sunčevog zračenja, u našem tijelu djeluju kao čistači slobodnih radikala čime sprječavaju ili popravljaju već nanesenu štetu tako što blokiraju put slobodnim radikalima. A, C, D i E vitamini učinkoviti su u zaštiti organizma, imaju snažno antioksidativno djelovanje, te jačaju imunološki sustav.

Solgar proizvodi pružit će Vam dodatnu zaštitu od štetnog djelovanja sunčevog zračenja na organizam.

SOLGAR ASTAKSANTIN 5 mg je prirodna, izrazito jaka formulacija, koja u samo jednoj kapsuli dnevno sadrži 5 mg astaksantina čiji je izvor alga H. Pluvialis.

Alga H. Pluvialis se pokazala kao najbolji prirodni izvor s najvećom koncentracijom astaksantina.

SOLGAR ADVANCED ANTIOXIDANT FORMULA CAPS A60 je složena antioksidativna formula čiji djelatni sastojci, kao što su vitamini C, E, B2, cink, selen, mangan i bakar pridonose zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

SOLGAR PRIRODNI BETA-KAROTEN CAPS A60, beta-karoten je provitamin vitamina A, pri čemu 6 mg beta-karotena odgovara 1mg RE što je 125% preporučene dnevne doze vitamina A. Osim beta-karotena, proizvod sadrži i ostale miješane karotenoide čiji je izvor alga D. salina.

Vitamin A pridonosi održavanju normalne kože i sluznica.