Kako se zaštititi tijekom ljeta – HIPERPIGMENTACIJE

Kako se zaštititi tijekom ljeta – HIPERPIGMENTACIJE

22.03.2023

Što ako bezbrižno ljeto donosi nove probleme za našu kožu poput TAMNIH MRLJA NA KOŽI?!

S nestrpljenjem čekamo početak godišnjeg odmora, tražimo nove destinacije za odmor, kupanje i sunčanje. Aktivno se bacamo u traženje svih ljetnih potrepština, krema za zaštitu od sunca, kupaćih kostima i sl.

Nakon sunčanja vam izbijaju mrlje uzrokovane suncem i procesom starenja?

Smećkaste mrlje koje se pojavljuju na koži lica i tijela, rezultat su dugogodišnjeg izlaganja suncu te se nazivaju HIPERPIGMENTACIJSKIM MRLJAMA.

Preplanuli ten nakon sunčanja koji svi volimo, jest zapravo prirodan proces naše kože, koja kreće proizvoditi više melanina kako bi se obranila od negativnih posljedica štetnih UV zraka.

Kakve sve vrste tamnih mrlja postoje?

  • Sunčeve pjege: pojavljuju se na svim tipovima kože, posebice kod svjetlije puti na najistaknutijim dijelovima poput lica, prsa, vrata, ruku… Razvijaju se u ranim dvadesetim godinama, a boja po kojoj mrlje možete prepoznati je smećkasta, crna, a ponekad i crvenkasta.
  • Post inflamatorna hiperpigmentacija: su mrlje koje se pojavljuju na koži kao posljedica ozljeda na koži, zaraslih ožiljaka, koji su poprimili neželjenu boju.
  • Melazma: vidljive mrlje na licu kao posljedica hormonalnih promjena.

Što učiniti ako imate neke od navedenih mrlja na koži?

Zaštitite svoju kožu i pospješite izbjeljivanje hiperpigmentacijskih mrlja najmoćnijim antioksidansima!

Kako biste prevenirali nastanak novih mrlja na koži te se riješili postojećih, istaknut ćemo najdjelotvornije proizvode francuskog laboratorija Novexpert s kojima će vaša borba biti 100% prirodna, lakša i rezultati neizostavni.

Koraci u rješavanju tamnih mrljica

Najviše pozornosti moramo obratiti u 1. koraku, a to je čišćenje lica

Novexpert Radiant pjena s vitaminom C: prozračne je i lagane teksture te je odličan odabir za lagani ljetni piling koji pomaže pri uklanjanju make up-a i nečistoća s kože.

Nakon mikropilinga, vaša koža je spremna za upijanje svih moćnih sastojaka!

2. korak ljetne rutine za uklanjanje mrlja

Novexpert booster serum s C vitaminom: svemoćan antioksidans, vrlo visoke koncentracije 25% vitamina C.

Zbog svoje stabilnosti, otporan je na toplinu i svjetlost te aktivno pomaže u rješavanju mrlja i potiče sintezu kolagena.

NOVEXPERT BOOSTER VITAMIN C KAPI

3. korak je novi inovativni Novexpertov proizvod Dark spot korektor iz linije s polifenolima iz zelenog čaja

Sadrži polifenole iz zelenog čaja koji su moćan antioksidans,čak 8x moćniji od molekula resveratrola. Sprječavaju prekomjernu proizvodnju melanina i tako posvjetljuje postojeće mrlje. Dolazi kao stick koji se aplicira direktno na vidljive mrlje. Korektor posvjetljuje tamne mrlje za 82% unutra 28 dana ako ga aplicirate 2 puta dnevno. Fotostabilan je tako da ga možete aplicirati kroz jutro i u večernjoj rutini.