Kako odabrati puder koji odgovara našoj koži

Kako odabrati puder koji odgovara našoj koži

22.03.2023

Pravilan odabir pudera jako je važan za kožu, osobito kod problema s osjetljivom kožom, aknama, nepravilnostima na koži, crvenilom ili neujednačenim tenom.

Zašto je važno potražiti puder upravo u ljekarni ili poslušati savjet dermatologa kod odabira pudera?

Kao i njega kože, puderi su razvijeni sa specifičnostima za određene tipove i problematike kože. Svatko bi trebao znati svoj tip kože i prema tome odabrati puder koji mu najbolje odgovara.

Zatvoreni prostor, stres, neujednačena prehrana uzrokuju akne i nepravilnosti na koži, stoga je potrebno potražiti siguran puder za prekrivanje koji je namijenjen upravo takvom tipu kože. Za one čiji je tip kože sklon aknama najvažnije je koristiti sigurne proizvode koji su nekomedogeni i dermatološki testirani. Dermablend [3D CORRECTION] puderi prate upravo te dermatološke standarde pa možemo biti sigurni da su ispravan odabir za kožu sklonu aknama. Dermablend [3d CORRECTION] uz pomoć posebno odabranih aktivnih sastojaka, glavni je saveznik masne i aknama sklone kože. Prednosti ovog pudera su njegova nekomedogena formula koja ne začepljuje pore i dopušta porama da dišu te sastojci poput salicilne kiseline i eperulina koji smanjuju nepravilnosti, a iz dana u dan imaju i umirujuće djelovanje na kožu.


Koji puder odabrati kod tamnih mrlja i podočnjaka?

Probleme tamnih mrlja i podočnjaka prekrit će Dermablend korektivni tekući puder koji sadrži visoku koncentraciju pigmenata i agensa mekog fokusa koji omogućuju jaku korekciju tena. Tekstura je lako razmaziva i lagana što daje prirodan rezultat na koži.

Važno je naglasiti da Dermablend puderi pružaju dodatnu zaštitu za vrijeme toplih, sunčanih dana zahvaljujući formuli sadrže zaštitni faktor, te će njihova 16 – satna postojanost izdržati i najužurbanije dane.

Za one koji bi htjeli da im puder ujedno bude i njega protiv bora tu je LIFTACTIV FLEXILIFT Teint. Ovaj tekući puder sa zatezujućom teksturom silikona pruža trenutni učinak liftinga i zdravi sjaj kože. Formula je hipoalergena i nekomedogena te obogaćena Collagylom, spojem 3 Vichyjeva vodeća aktivna sastojka iz proizvoda protiv bora.

Za one koji vole pudere prirodnog učinka prekrivanja, MinéralBlend pružit će svježinu, blistavost i hidrataciju, a ujedno pomoći prekriti nepravilnosti i ujednačiti ten. Formula je obogaćena sastojcima kao što su vulkanska voda Vichy koja jača prirodnu barijeru kože, hijaluronska kiselina uz pomoć koje koža postaje punija i pruža joj hidrataciju te mineralni pigmenti koji prekrivaju ten prirodnim učinkom.

Kako bi si olakšali odabir pudera bitno je znati svoj tip kože. Tijekom dana želimo imati savršeno ujednačeni ten i biti sigurni da nanesen puder neće štetno djelovati na našu kožu. Uz odabir pravog pudera u ljekarni to je i moguće.