Anti-aging suplementacija: Kako postići dugotrajan mladolik izgled?

Anti-aging suplementacija: Kako postići dugotrajan mladolik izgled?

Objavio eljekarna24.hr on 08.03.2024

Starenje kože je složen proces koji počinje već u drugom desetljeću života, a na koji utječu unutarnji i vanjski čimbenici povezani sa strukturom i funkcijom epidermisa i dermisa. Na početku su te promjene na koži vrlo suptilne, ali postaju značajnije i vidljivije tijekom trećeg desetljeća života. Koža, kao najveći ljudski organ, stalno je izložena utjecajima okoliša te štiti cijeli organizam i unutarnje organe od negativnih utjecaja.

Kako UV zračenje utječe na starenje kože?

Ultraljubičasto (UV) zračenje ima značajan utjecaj na kožu, čineći je suhom, tanjom i opuštenom te uzrokujući pojavu bora. Dijelovi tijela koji su izloženiji sunčevom zračenju, poput lica, vrata, podbratka, nadlaktica i ruku, pokazuju veće promjene u odnosu na dijelove tijela koji su zaštićeni odjećom. To je posebno izraženo kod osoba svijetle puti, budući da melanin kod tamnoputih osoba pruža veću zaštitu od UV zračenja. Izgled kože nije samo primarni pokazatelj starosti pojedinca, već može ukazivati i na opće zdravstveno stanje i životni stil kroz uniformnost i boju, čvrstoću i teksturu kože. Tijekom starenja, svi slojevi kože prolaze kroz različite degenerativne promjene, no najviše je pogođen dermis. Tijekom ovog procesa, bore postaju dublje, koža se opušta, a elastičnost se smanjuje.

Uloga dodataka prehrani u prevenciji starenja kože

Brojne znanstvene studije pokazuju da suplementacija određenim nutrijentima može imati potencijalnu ulogu u modulaciji starenja kože, pri čemu se ističe kolagen i njegovi hidrolizati. Oralna primjena hidroliziranog kolagena poboljšava kliničke manifestacije zdravlja kože, djelujući na različite aspekte njezine strukture i funkcije. Kronološko starenje karakterizira stvaranje plićih bora i stanjivanje epidermisa s godinama, dok ekstrinzično (izvanjsko) starenje dovodi do stvaranja dubljih bora, opuštanja kože i pojave hiperpigmentacija, uglavnom zbog kronične izloženosti UV zračenju (fotostarenje).

Kolagen kao najvažniji anti-aging saveznik 

Kolagen se lako može izolirati iz različitih životinjskih ili morskih izvora te se koristi u farmaceutskoj i prehrambenoj industriji zbog svojih svojstava i potencijalnih učinaka na vezivna tkiva, kožu, tetive, hrskavicu i zube. Dermis se intenzivnije mijenja kod pušača zbog oksidativnog djelovanja na cirkadijalni kortizol/kortikosteronski ritam, dok kronični stres mijenja sintezu i razgradnju kolagena. Sa sve većim brojem proizvoda (dodataka prehrani) u svijetu, raste i ponuda takvih proizvoda na hrvatskom tržištu.

Koji kolagen odabrati?

Hidrolizirani kolagen dostupan je u različitim farmaceutskim oblicima na svjetskom tržištu: tabletama, praškovima i tekućim oblicima, poput napitaka ili pojedinačnih doza (ampula). Većina tih proizvoda sadrži hidrolizirani kolagen morskog porijekla (riblji izvor).

Naša preporuka - Sagas RC 01 Collagen Hyaluron Complex u tabletama 

Dodatak prehrani koji sadrži jedinstvenu formulaciju od 15 ključnih sastojaka koja njeguje iznutra za vidljive rezultate izvana! Sagas Rc 01 Collagen Hyaluron Complex tablete sadrže riblji kolagen tip 1, hijaluronsku kiselinu, MSM, koenzim Q10, aminokiseline, atioksidanse, biotin te vitamin C koji pridonosi normalnom stvaranju kolagena i pruža antioksidacijsku zaštitu.*

Sve o najvažnijim sastojcima Sagas Rc 01 Collagen Hyaluron Complexa: 

Hijaluronska kiselina omogućava vezanje vode i hidrataciju svih slojeva kože, smanjuje dehidraciju kože i prevenira nastanak novih bora. Vitamin C je važan jer je potreban za pravilnu sintezu kolagena u koži i ima antioksidativnu ulogu u zaštiti stanica od oksidativnog stresa te prevenira nastanak pigmentacijskih mrlja. Biotin i cink prisutni su u visokim dozama, što prevenira perutanje kože, hrani i jača kosu i nokte, sprječava njihovo lomljenje i potiče rast, osiguravajući zdrav izgled kože. MSM ima protuupalno djelovanje, može utjecati na smanjenje akni i rozaceje, ali i na smanjenje bora. Njegovo djelovanje također uključuje povećanje stvaranja energije u tijelu, povećanje sposobnosti organizma da eliminira otpadne tvari te ublažavanje simptoma alergija. Polifenoli zelenog čaja imaju antioksidativno djelovanje, neutraliziraju slobodne radikale koji uzrokuju preuranjeno starenje, mogu djelovati na prevenciju upalnih procesa. Koenzim Q10, univerzalni antioksidans, smanjuje oštećenja stanica uzrokovana sunčevim zračenjem, sprečava razgradnju kolagena i nastanak hiperpigmentacija, dok ekstrakt sjemenki grožđa s proantocijanidinima djeluje kao vrlo potentan antioksidans te u sinergiji s kolagenom umnožava izdržljivost kapilara.

Niste tip od tableta? Nema problema, tu je tekući Sagas Rc 20 Collagen Extra 15000!

Svaki novi dan je prilika za uvođenje zdravih navika koje će nas voditi ka boljem životu. Dodaci prehrani igraju ključnu ulogu u očuvanju našeg unutarnjeg zdravlja, ali i u ljepoti naše kože, kose i noktiju. Ako niste ljubitelj tableta, ne brinite - postoji rješenje koje će vam olakšati put do zdravijeg izgleda i osjećaja - tekući kolagen Sagas Rc 20 Collagen Extra 15000.

Ovaj inovativni dodatak prehrani nudi patentirani hidrolizirani riblji Naticol® kolagen, prirodni izvor kolagena koji je ključan za očuvanje elastičnosti i čvrstoće kože. U kombinaciji s hijaluronskom kiselinom, MSM-om i koenzimom Q10, ovaj proizvod pruža sveobuhvatnu podršku regeneraciji kolagena u tijelu. Ne samo da će vaša koža izgledati bolje, već ćete osjetiti i poboljšanje zdravlja zglobova.

Svaka doza Sagas Rc 20 Collagen Extra 15000 sadrži 11 aktivnih sastojaka, uključujući esencijalne vitamine poput C, E, A i D, te minerale poput cinka i selena. Svi ovi sastojci rade zajedno kako bi osigurali maksimalnu apsorpciju kolagena i potaknuli obnovu zdravih stanica kože. I to sve u jednom osvježavajućem okusu ananasa i naranče.

Svaki gutljaj ovog tekućeg dodatka prehrani je korak prema poboljšanoj elastičnosti, hidrataciji i snažnoj antioksidativnoj zaštiti vaše kože. Uložite u svoje zdravlje i ljepotu već danas.

Sagas dodaci prehrani


Benefiti svih Sagas kolagena:

  • Snažno djelovanje klinički dokazanih sastojaka.
  • Praktičan oblik i jednostavna primjena.
  • Sveobuhvatna podrška za zdravu kožu, kosu i nokte.*

Najčešće postavljena pitanja:

1. Kako se starenje kože manifestira i koji su njegovi uzroci?

Starenje kože je složen proces koji počinje već u drugom desetljeću života, a na koji utječu unutarnji i vanjski čimbenici poput genetike, UV zračenja, pušenja i stresa. Ovi čimbenici dovode do gubitka elastičnosti, pojave bora i opuštanja kože.

2. Kako UV zračenje utječe na kožu i zašto je važno zaštititi se od sunca?

UV zračenje uzrokuje oštećenje kože, čineći je suhom, tanjom i opuštenom te uzrokujući pojavu bora. Važno je koristiti zaštitu od sunca kako bi se smanjio rizik od oštećenja kože i preranog starenja.

3. Kako suplementacija kolagenom može pomoći u očuvanju mladolikog izgleda?

Studije pokazuju da oralna primjena hidroliziranog kolagena može poboljšati zdravlje kože, pomažući u očuvanju njezine strukture i funkcije te smanjenju vidljivosti bora.

4. Koje su ključne komponente Anti-aging suplementa poput Sagas RC 01 Collagen Hyaluron Complex?

Sagas RC 01 Collagen Hyaluron Complex sadrži riblji kolagen tipa 1, hijaluronsku kiselinu, MSM, vitamin C, biotin, cink, polifenole zelenog čaja, koenzim Q10 i ekstrakt sjemenki grožđa. Ove komponente zajedno pružaju antioksidacijsku zaštitu, potiču stvaranje kolagena, hidrataciju kože i jačaju kosu i nokte.

5. Kako se koristi Sagas RC 01 Collagen Hyaluron Complex i koji su mogući učinci?

Dostupan je u obliku tableta, preporuka je uzimati 1-2 tablete na dan. Redovita upotreba može rezultirati smanjenjem vidljivosti bora, poboljšanom hidratacijom kože, jačanjem kose i noktiju te općenito zdravijim izgledom kože.

6. Postoje li moguće nuspojave ili kontraindikacije za korištenje ovakvih suplemenata?

Prije uzimanja bilo kakvih dodataka prehrani, uvijek je važno posavjetovati se s zdravstvenim stručnjakom, posebno ako imate prethodne zdravstvene probleme ili uzimate druge lijekove.

7. Koliko je vremena potrebno da se vide prvi rezultati?

Rezultati mogu varirati ovisno o individualnim karakteristikama organizma, ali redovita upotreba uz pravilnu prehranu i životni stil može dovesti do primjetnih poboljšanja u roku od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci.

8. Postoje li dodatni savjeti za očuvanje mladolikog izgleda uz suplementaciju?

Uz suplementaciju, važno se pridržavati zdravog načina života koji uključuje uravnoteženu prehranu, redovitu tjelesnu aktivnost i adekvatnu hidrataciju. Također, vrlo je važno zaštititi kožu od sunca.

*Zdravstvene Tvrdnje:

  • Vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena, koji je važan za održavanje normalne funkcije kože i normalnog metabolizma stvaranja energije.
  • Kombinacija vitamina C, E, cinka i selena pridonosi zaštiti stanica od oksidacijskog stresa.
  • Selen i biotin su važni za održavanje zdrave kose.
  • Cink ima ulogu u održavanju normalne kose, kao i normalne kože i noktiju.
  • Biotin također pridonosi održavanju zdrave kože.

Zasjaji uz Sagas kolagene!