Bogato brašno esencijalnim masnim kiselinama, ima visok udio minerala (željezo, kalij, cink i magnezij) i visok udio proteina i vitamina.
Sadrži sve esencijalne aminokiseline, a također sadrži puno vlakana, u kombinaciji s niskom vrijednosti GI (za održavanje stabilne razine glukoze u krvi). Visoki udio lizina i kalcija dobar je za mišiće i kosti.
Bezglutenska proteinska brašna odlično su rješenje za sve osobe koje paze na svoju prehranu, ali i one koje zbog objektivnih razloga ne mogu konzumirati gluten; neovisno radi li se o celijakiji ili intoleranciji na gluten / pšenicu.
Proteini u brašnu pružaju potrebnu energiju, vlakna reguliraju probavu, a nezasićene masti doprinose osjećaju sitosti i održavaju kvalitetnu energetsku razinu bez osjećaja umora i iscrpljenosti.
Proteinska brašna rezultiraju proizvodima s relativno manjim udjelima ugljikohidrata, višim udjelima proteina i zdravih masnoća što dugotrajno osigurava kontinuiranu sitost hraneći „dobre” bakterije u crijevima. Također, pomažu u reguliraju razine glukoze u krvi polaganim oslobađanjem šećera osiguravajući stalan izvor energije.