Znaš li što je Green Impact Indeks?

Znaš li što je Green Impact Indeks?

27.07.2023

Obraćaš li pozornost na proizvode koje kupuješ? Da, i A-Derma dermatološki laboratoriji također obraćaju pozornost i uvijek su posvećeni čovjeku i prirodi.

Pierre Fabre, grupacija kojoj pripadamo, preko Green Mission Pierre Fabre, osmislila je Green Impact Indeks, kao način procjene svih proizvoda Pierre Fabre Grupe, i dermokozmetike i proizvoda za zdravlje obitelji. Možemo ga definirati kao alat za mjerenje eko-društvenog dizajna naših proizvoda na temelju 20 ekoloških i društvenih kriterija.

Metoda je ocijenjena i zajamčena od strane AFNOR certifikata.

AFNOR Certification, međunarodno je priznato i neovisno certifikacijsko tijelo koje je potvrdilo i odobrilo našu metodu bodovanja.

Kako bismo bili sigurni da je svatko od nas u poziciji donositi informirane odluke, Pierre Fabre Grupa i robne marke grupe obvezale su se potrošačima pružiti detaljan uvid u ocjenu svakog proizvoda, bez ikakvog zadržavanja. Zaista vjerujemo da vaše povjerenje ovisi o tome koliko smo transparentni.

Kako se ocjena (A, B, C ili D) dodjeljuje proizvodu?

Kod mjerenja razine eko-društvenog dizajna proizvoda, u obzir se uzima:

  • 14 ekoloških kriterija (formula, pakiranje, proizvodnja...)
  • 6 društvenih kriterija (podrijetlo, oznaka organskog podrijetla, predanost...)

Svaki proizvod se ocjenjuje i ocijenjen od A do D, tako da je A najviša ocjena. Proizvod se smatra eko-društveno dizajniranim ako je dobio ocjenu A ili B.



99 % A-DERMA proizvoda ima ocjenu A ili B i ponosni smo što vidimo da je naša predanost tako okrunjena.


Što to znači za vas? 


Potpuno transparentno, naprimjer naše EXOMEGA CONTROL EMOLIJENTNO ulje za čišćenje ima ocjenu A (maksimalna ocjena) na ljestvici Green Impact Indexa:

✔ 100% reciklirana i reciklabilna boca
✔ biorazgradiva formula s 91 % sastojaka prirodnog podrijetla
✔ proizvodnja na jugozapadu Francuske u kratkom ciklusu


I naravno, formulirano je s Rhealba® zobi iz organskog uzgoja.

Nadalje, jeste li znali da je naš CYTELIUM SPRAYbestseller koji suši i umiruje vlažne iritacije, dobio ocjenu A na Green Impact Index ljestvici. Sastoji se od samo 7 sastojaka 99 % prirodnog podrijetla, a njegova formula visoke podnošljivosti idealna je za primjenu kod beba, djece i odraslih. 

Upoznaj Terre d'Аvoine, zemlju zobi.