Zašto farmaceuti i dermatolozi preporučuju Cicaplast Baume B5+?

Zašto farmaceuti i dermatolozi preporučuju Cicaplast Baume B5+?

Objavio mag.pharm. Mirna Jelić Hrgić on 16.09.2024

Često se čuje rečenica da je Cicaplast linija namijenjena samo osjetljivoj koži i da je trebaju koristiti samo “ponosni” vlasnici tog tipa kože. Koliko je to točno, u isto vrijeme i nije – složila bi se vjerojatno svaka žena.

Činjenica je da je Cicaplast Baume B5+ namijenjen osjetljivoj koži, ali nije dizajniran samo i isključivo za nju. Mogu ga koristiti svi – male bebe, djeca, adolescenti, i odrasle osobe.


U čemu je čar Cicaplast Baume B5+ balzama?

Moglo bi se reći da je Cicaplast Baume B5+ postao kultna krema, jedna od onih koja vrlo često ulazi u preporuku farmaceuta i dermatologa te koja je istu opravdala svojom multifunkcionalnom primjenom i rezultatima.

Cicaplast Baume B5+ je namijenjen svim stanjima kože u kojima se javlja iritacija, crvenilo, suhoća, svrbež, nadražaj i slično.

La Roche-Posay B5+ balzam Prije i poslije korištenja

Kako biste znali je li ova linija i balzam Cicaplast Baume B5+ namijenjen za vas, dijelimo s vama neke konkretne primjere u kojima će Cicaplast postati vaš najbolji prijatelj:

  • Ako vas je sunce poljubilo malo više nego što je trebalo i upravo ste u fazi da su vam leđa crvena, peckava i svrbe.
  • Ako vam je koža crvena i svrbi jer su vas iznenadili komarci ili neki drugi insekti.
  • Ako ste obožavatelj bazena – zašto? Bazenski klor u kontaktu s vodom stvara hipokloritnu kiselinu, a ono što se dogodi na koži je to da ta kiselina uklanja cijeli onaj dobri, prirodno masni sloj kože koji vas inače štiti. Rezultat toga je ponovno suha, nadražena, iziritirana koža koja svrbi, a u težim situacijama javlja se i osip.

Kome i u kojim situacijama je namijenjen Cicaplast Baume B5+ balzam?

Cicaplast Baume B5+ napravljen je tako da ga možete koristiti u cijeloj lepezi situacija, počevši od najmlađih, kad se bebama zacrvene oni preslatki nabori na vratu, nogicama ili rukicama. Također, kad se pojavi pelenski osip ili iritacija/crvenilo pelenske regije – to se događa izuzetno često jer je koža beba jako osjetljiva, pelena ima svoje kemikalije, urin i stolica su vlažni, a na sve to imate pelenu koja se stalno trlja o guzu. U tim situacijama Cicaplast Baume B5+ možete koristiti kao terapijsku njegu nadražene bebine kože, ali i kao prevenciju.

Kod onih malo starijih, Baume B5+ ima svoje namjene – nakon tetoviranja, depilacije, brijanja britvicama, iritacije nakon treninga, nakon različitih dermatoloških i laserskih tretmana te pilinga. Također, pomaže i nakon skidanja šavova, ali i kod neugode na koži nakon kemoterapije i radioterapije.

La Roche-Posay Rezultati nakon upotrebe


Što je to toliko efikasno u Cicaplast Baume B5+?

Kako biste detaljnije znali što to djeluje tako dobro u svim navedenim situacijama, dobro je osvrnuti se na sastav Cicaplasta Baume B5+:

  • Pantenol ili vitamin B5 – Prirodni humektans, odnosno molekula koja sama na sebe navlači vodu, odgovoran je za hidrataciju naše isušene kože. Uz to djeluje protuupalno i umiruje kožu pa se crvenilo i svrbež brže povlače.
  • Madekasosid – Ekstrakt biljke koja se koristi već 2000 godina u narodnoj medicini. Njegova supermoć je to što ubrzava obnovu kože i zacjeljivanje rana, djeluje protuupalno i kao antioksidans. Štiti naše stanice od svih onih malih histeričnih molekula koje ih napadaju u toku dana.
  • Cink i mangan – Smanjuju upalu, ali (kao što već znate) njihovo tajno oružje je u antibakterijskom učinku.

La Roche-Posay B5+ benefiti proizvoda

Zaključak

Svaki puta kada se nađete u „iziritiranoj“ situaciji, sjetite se da bi vam Cicaplast Baume B5+ mogao pomoći – zato ga je uvijek dobro imati kod kuće!

La Roche-Posay Cicaplast B5+ broj 1