Više od UV zaštite: Eucerin Sun, SPF za svaki dan!

Više od UV zaštite: Eucerin Sun, SPF za svaki dan!

Objavio eljekarna24.hr on 04.06.2024

Iako često razmišljamo o zaštiti kože od sunca tek tijekom ljeta, važno je znati da UV zrake utječu na našu kožu cijele godine, čak i kada je oblačno. Kontinuirana izloženost lica sunčevim zrakama može imati dugoročne posljedice, uključujući prerano starenje i oštećenja kože. Stoga je ključno osigurati odgovarajuću zaštitu lica, ruku i dekoltea kako bi se očuvalo zdravlje i ljepota kože.

Eucerin Sun - SPF za svaki dan!

Broj 1 zaštita od sunca u hrvatskim ljekarnama - Eucerin Sun!

Eucerin Sun linija proizvoda za zaštitu kože lica od sunca pruža sveobuhvatnu zaštitu zahvaljujući inovativnoj spektralnoj tehnologiji. Kombinirajući širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtere s antioksidansom likokalkonom A, Eucerin proizvodi osiguravaju zaštitu od HEVIS svjetlosti, dok gliciretinična kiselina dodatno štiti DNA.

Njega i zaštita kože za sve tipove kože, tijekom cijele godine

Eucerin Sun linija prilagođena je različitim potrebama kože, nudeći specifičnu njegu za različita stanja kože. Ovi proizvodi sadrže aktivne sastojke koji pomažu ublažiti kožne probleme i pružiti optimalnu zaštitu. A uz vrhunska zaštitna svojstva pružaju i dobro prekrivanje jer dolaze u nekoliko nijansi. Ali krenimo s ponavljanjem jer opreza nikad dosta!

Kako UVB zrake utječu na kožu?

UVB zrake daju energiju potrebnu vašoj koži za stvaranje vitamina D te potiču proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje. Iako ne prodiru duboko kao UVA zrake, UVB zrake prodiru u krajnje vanjske slojeve kože (epidermis) i uzrokuju neposrednija oštećenja poput opeklina od sunca te mogu uzrokovati privremeno zadebljanje kože. Izravno apsorbirane od stanične DNK, UVB zrake mogu dovesti do kožnih bolesti kao što su aktinična keratoza i rak kože. Osim toga, UVB zrake, udružene s UVA i HEVIS svjetlom, mogu utjecati na razvoj hiperpigmentacijskih mrlja.

Kako UVA zrake utječu na kožu?

UVA zrake prodiru u dublje slojeve kože (dermis) i potiču proizvodnju slobodnih radikala koji uzrokuju oksidativni stres. Ovo može dovesti do neizravnog oštećenja DNA, gdje slobodni radikali tijekom vremena modificiraju stanični DNA. UVA zrake su povezane s fotostarenjem (prerano starenje kože uzrokovano suncem), alergijama na sunce kao što je PLE, te hiperpigmentacijom kao što su pjege od sunca.

Kako HEVIS svjetlo utječe na kožu?

Poput UVA zraka, HEVIS svjetlo prodire u dublje slojeve kože i stvara slobodne radikale koji uzrokuju oksidativni stres. Ovi slobodni radikali su jedan od glavnih uzroka fotostarenja, ometajući stanice kože i razgrađujući kolagen i elastin koji koži daju pun i mladolik izgled. HEVIS svjetlo je također povezano s hiperpigmentacijom.

Eucerin sun - SPF za svaki dan!

Photoaging linija za mladenački sjaj kože

Eucerin Photoaging Control linija pruža naprednu zaštitu od sunca i borbu protiv preuranjenog starenja kože uzrokovanog UV zračenjem. Formulacije sadrže kombinaciju kratkolančane i dugolančane hijaluronske kiseline te likokalkona A, pružajući hidrataciju i zaštitu od HEVIS svjetlosti.

Eucerin Photoaging Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 30/50+: Ovaj proizvod pruža pouzdanu zaštitu od sunca za sve tipove kože lica, smanjujući bore i sprječavajući fotostarenje.


Eucerin Photoaging Control tinted gel-krema za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+: Dostupna u svijetloj i srednje tamnoj nijansi, ova krema pruža prekrivanje nesavršenosti za ujednačeniji ten kože lica te učinkovito smanjuje znakove starenja.

SPF za kožu bez akni i prištića

Eucerin Oil Control linija je specijalno formulirana za njegu masne kože sklone aknama, nudeći dugotrajnu kontrolu sjaja kože i zaštitu od sunca. Linija sadrži Oil Control tehnologiju za regulaciju sebuma i pigmente koji apsorbiraju lipide.

Eucerin Oil Control Dry Touch gel-krema SPF 30/50+: Pruža pouzdanu zaštitu od sunca za masnu kožu sklonu aknama, kontrolirajući sjaj do 12 sati.

Eucerin Oil Control tinted gel-krema za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+: Tonirana gel-krema za zaštitu od sunca dostupna u svijetloj i srednje tamnoj nijansi pruža visoku UV zaštitu i istovremeno ujednačava ten kože.

SPF za smanjenje osjetljivosti kože

Eucerin Sensitive Protect linija je posebno formulirana za osjetljivu kožu, pružajući visoku zaštitu od sunca uz umirujuće i zaštitne sastojke. Sadrži alfa-glukozil-rutinu za prevenciju alergijskih reakcija na sunce, poput PLE-a (polimorfna erupcija svjetlosti).

Eucerin Sensitive Protect krema za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+: Pruža svakodnevnu zaštitu od sunčevih zraka, istovremeno smirujući osjetljivu i suhu kožu. Također je prikladna i za atopičnu kožu.

SPF za borbu protiv hiperpigmentacija

Eucerin Pigment Control linija je specijalizirana za tretiranje hiperpigmentacija i tamnih mrlja na koži, pružajući učinkovitu zaštitu od sunca i smanjenje postojećih hiperpigmentacija. Formulacije sadrže patentirani sastojak thiamidol, koji ciljano djeluje na smanjenje hiperpigmentacija i sprečava njihovo ponovno pojavljivanje.

Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+: Pruža pouzdanu zaštitu od sunca za sve tipove kože lica te smanjuje tamne mrlje i sprečava njihovo ponovno pojavljivanje.

Eucerin Pigment Control tinted gel-krema za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+: Tonirana gel-krema za zaštitu od sunca dostupna je u svijetloj i srednje tamnoj nijansi. Istovremeno ujednačava ten i pruža visoku UV zaštitu, smanjujući hiperpigmentaciju i sprečavajući njezinu ponovnu pojavu.

Matirana koža s potpunom SPF zaštitom!

Najnoviji borac za zaštitu od štetnog sunčevog zračenja u Eucerin Sun obitelji dolazi u obliku Eucerin Hydro Protect ultra laganog fluida za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+. Uz svoju izrazito laganu teksturu pruža hidrataciju s osjećajem svježine. Prilagođen je svim tipovima kože, a zahvaljujući naprednoj spektralnoj tehnologiji, osigurava visoku UV zaštitu i neutralizaciju slobodnih radikala uzrokovanu UV zračenjem.

Zapamtite, zaštita kože od sunca nije samo ljetna briga – to je svakodnevna potreba. S Eucerin Sun linijom proizvoda, možete osigurati da vaša koža bude zaštićena od štetnih učinaka sunčevih zraka tijekom cijele godine, što će vam pomoći u očuvanju zdravlja i ljepote vaše kože.