Pripremite kožu za ljetne izazove na vrijeme

Pripremite kožu za ljetne izazove na vrijeme

27.03.2023

Stiže nam ljeto i s njim toliko željeno sunce. Koliko god nam izlaganje sunčevim zrakama godilo, ono sa sobom nosi i velike opasnosti.

Dakako, svi smo svjesni da se valja štiti od sunčevog UV zračenja i zato redovito koristimo kreme za sunčanje s odgovarajućim zaštitnim faktorima. No, jesmo li tako u potpunosti zaštitili svoju kožu? Koži, osim površinske zaštite, treba i zaštita iznutra, a o njoj u pravilu znamo malo ili ništa. Stoga smo osmislili jedinstveni pristup zaštiti kože iznutra, imajući na umu kako se individualne razlike tipova kože bitno odražavaju na izbor dodataka prehrani koji će kožu pripremiti za boravak na suncu. Zato smo se oslonili na Fitzpatrickovu tipologiju fototipova kože i donekle je pojednostavili sukladno posebnostima podneblja u kojem živimo.

Negativni utjecaji izlaganja UV zračenju imaju pogubno djelovanje na kožu i mogu rezultirati oštećenjem stanične strukture, generiranjem slobodnih radikala, produkcijom upalnih medijatora te prekomjernom produkcijom melanina i mnogim drugim neželjenim posljedicama.

U želji da aktivno sudjelujemo u prevenciji negativnih posljedica izlaganja suncu, osmislili smo kombinacije dodataka prehrani koje će najbolje odgovarati svakom tipu kože, a dužnu smo pažnju posvetili i zaštiti kože od preranog starenja. Stoga, paletu vrhunskih Solgarovih dodataka prehrani čine Astaksantin, Formula bogata antioksidansima i Beta karoten.

Kako biste ustanovili koji je vaš fototip kože, posjetite stranicu mysun.expert i pogledajte koja suplementacija odgovara pojedinom tipu i odaberite upravo onu po svojoj mjeri. Jednostavnim testom otkrijte svoj fototip kože i zaštite svoju kožu iznutra!

OTKRIJTE SVOJ FOTOTIP KOŽE

IZVOR: https://www.solgar.hr/blog/2021/pripremite-kozu-za-ljetne-izazove-na-vrijeme/