Ojačajte imunitet uz Sagas - snažne formule za očuvanje zdravlja

Ojačajte imunitet uz Sagas - snažne formule za očuvanje zdravlja

Objavio Sara Sirovec, mag. nutr. on 18.01.2024

Snažne formule za očuvanje zdravlja

Dolazak zime uvjetuje promjene u našim životnim navikama. Zbog hladnijeg vremena, manje vremena provodimo na suncu, unosimo manje raznolikog voća i povrća te se manje krećemo što može ostaviti posljedice na organizam. Kako bi nas održao zdravima, naš imunološki sustav mora biti vrlo aktivan tijekom zime i spreman na borbu, a za podršku u tim složenim aktivnostima, Sagas nudi odlična rješenja.

Pružite potporu imunološkom sustavu uz Sagas Rc 06 Immune Support

Dobro je poznato da adekvatnim unosom vitamina i minerala pomažemo održavati organizam zdravim. Kada se jedinstvenoj kombinaciji vitamina B, C i D3 te minerala cinka, željeza, bakra i selena, pridruže ekstrakti sjemenki grožđa, crnog češnjaka i ploda crne bazge dobije se Sagas Immune Support koji pruža snažnu podršku imunološkom sustavu*.

Koji hranjivi sastojci pomažu činiti ovaj proizvod jedinstvenim?

Proantocijanidini su važni za tvoje zdravlje jer djeluju kao moćni zaštitnici tijela. Oni su vrsta tvari koja se nalazi u ekstraktu sjemenki grožđa i ima sposobnost braniti organizam od vanjskih prijetnji. Ovi snažni spojevi pomažu tijelu da se nosi sa stresom i pružaju podršku tijekom rasta.

Dugotrajna potpora imunološkom sustavu uz Sagas Rc 11 Gentle C-vit TR

Uz Immune Support, drugi saveznik imuniteta iz Sagasove linije je Gentle C-vit TR sa sinergijskom kombinacijom kalcijevog askorbata, nekiselog oblika vitamina C i citrusnih bioflavonoida. Vitamin C s produženim djelovanjem osigurava dugotrajniju potporu imunološkom sustavu.**

Prednost kalcijevog askorbata je u nježnom djelovanju na želudac, posebno preporučljiv za osobe s osjetljivim želucem. Razvijen je kako bi ublažio iritaciju želuca uzrokovanu kiselošću askorbinske kiseline, pružajući istovremeno istu razinu antioksidacijske aktivnosti kao i askorbinska kiselina. Citrusni bioflavonoidi su biološki aktivne komponente s raznim učincima, posebno važne za regulaciju interakcija biljaka s okolinom i obranu od vanjskih stresova.

Zašto odabrati Gentle C-vit TR?

Gentle C-vit TR pruža antioksidativnu zaštitu i doprinosi normalnom funkcioniranju imunološkog sustava, a formula s produljenim djelovanjem osigurava sporo, ravnomjerno otpuštanje vitamina C bez gubitaka povezanih s trenutnim oslobađanjem velikih doza C vitamina.

SAGAS Immuno Boost proizvodi

Neka vas dolazak hladnijeg vremena i postblagdanski period ne obeshrabre. Uživajte i dalje punim plućima, a brigu oko imuniteta prepustite Sagasu.

*Vitamin C, B6, B12, D, folna kiselina, cink, selen, bakar i željezo pridonose normalnoj funkciji imunosnog sustava. Vitamin C, cink, bakar i selen pridonose zaštiti stanica od oksidacijskog stresa. Vitamin C, B6, željezo i folna kiselina pridonose smanjenju umora i iscrpljenosti. Cink i željezo pridonose normalnoj kognitivnoj funkciji. Vitamin B6 pridonosi regulaciji hormonske aktivnosti.
**Vitamin C pridonosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju krvnih žila, hrskavice, desni, kože te normalnom metabolizmu stvaranja energije. Vitamin C povećava apsorpciju željeza. Vitamin C pridonosi održavanju normalne funkcije imunosnog sustava za vrijeme i nakon intenzivne tjelesne aktivnosti, zaštiti stanica od oksidacijskog stresa te smanjenju umora i iscrpljenosti.

Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Reference

  1. Qiu, Z., Zheng, Z., Zhang, B., Sun-Waterhouse, D., Qiao, X. (2020) Fromation, nutritional value and enhancement of characteristic components in black garlic: A review for maximizing the goodness to humans. Compr Rev Food Sci Food Saf19, 1-34.
  2. Shunsuke, K., Tung, Y-C-., Pan, M-H., Su, N-W., Lai, Y-J, Cheng, K-C. (2016) Black garlic: A critical review of its production, bioactivity and application. J Food Drug Anal. 25, 62-70.
  3. Nie F, Liu L, Cui J, Zhao Y, Zhang D, Zhou D, Wu J, Li B, Wang T, Li M, Yan M. Oligomeric Proanthocyanidins: An Updated Review of Their Natural Sources, Synthesis, and Potentials. Antioxidants (Basel). 2023 Apr 26;12(5):1004
  4. Młynarczyk K, Walkowiak-Tomczak D, Łysiak GP. Bioactive properties of Sambucus nigra L. as a functional ingredient for food and pharmaceutical industry. J Funct Foods. 2018 Jan;40:377-390.
  5. Lee, J-K., Jung, S-H., Lee, S-E., Han, J-H., Jo, E., Park, H-S., Heo, K-S., Kim, D., Park J-S., Myung, C-H. (2018) Alleviation of ascorbic acid-induced gastric high acidity by calcium ascorbate in vitro and in vivo. Korean J Physiol Pharmacol22, 35-42.
  6. Zhao C, Wang F, Lian Y, Xiao H, Zheng J. Biosynthesis of citrus flavonoids and their health effects. Crit Rev Food Sci Nutr. 2020;60(4):566-583.
  7. Viscovich, M., Lykkesfeldt, J., Poulsen H.E. (2004) Vitamin C pharmacokinetics of plain and slow release formulations in smokers. Clin Nutr23, 1043-1050.