Kako zdravo maknuti "tih dosadnih pet" kilograma?

Kako zdravo maknuti "tih dosadnih pet" kilograma?

27.03.2023

“Još samo da se riješim ovih naslaga na bokovima i stat ću u stare traperice”, rečenica je koju ste sami sebi sigurno ponovili barem 15 puta.

No, nikako da nađete pravi način da skinete tih pet kilograma koji vas muče. Istovremeno sa svih strana bombardiraju vas novosti o kojekakvim dijetama u kojima vam se čini da ćete neprestano biti gladni. Iz ekrana neprestano vam skaču ponude nekakvih čudnovatih napitaka i pripravaka koji su ljudima pomoglli da u samo nekoliko tjedana skinu i po 15 kilograma. To vam se čini još manje uvjerljivo od čudnovatih sprava koje stavite oko trbuha pa one mršave umjesto vas.

Čudnovate sprave i napici nisu pravo rješenje

Susjeda je pak nekoliko kilograma uspjela maknuti svakodnevnim vježbanjem. Ali, za tako nešto nemate vremena.

Ne smijete biti gladniPet kilograma nije toliko teško skinuti. No, pritom morate imati na umu da je najvažnije da prilikom svake dijete pazite na zdravlje i da u ničemu ne pretjerujete, a pogotovo u izgladnjivanju.

Nekoliko jednostavnih savjeta za skidanje “tih dosadnih pet”:

  • Smanjite količinu hrane koju jedete tijekom obroka. Unošenje većih količina hrane povećava vašu težinu. Jedite obroke na tanjuru za salatu umjesto na velikom tanjuru.
  • Izbjegavajte jednostavne ugljikohidrate poput bijelog kruha, riže i tjestenine, bijelog kristalnog šećera te slatkiša. Ovi ugljikohidrati povećavaju šećer u krvi, a povećane količine šećera u krvi tijelo sprema kao - salo. Umjesto bijele riže kuhajte smeđu rižu i integralnu tjesteninu i jedite integralni kruh. “Smeđi” ugljikohidrati su bogati vlaknima i brže ćete se zasititi. Osim toga, šećeri iz njih puno sporije oslobađaju šećer u krvi što spriječava debljanje;
  • Mijenjajte što jedete. Neka vaša prehrana sadrži i voće i povrće i ribu i meso te mliječne proizvode. Izbjegavajte gazirana pića, zašećerene čajeve i vode s okusom kao i grickalice. Uravnotežena dijeta pomoći će vam da smršavite, ali i da u organizam unesete potrebne vitamine i minerale;
  • Nikako nemojte zapostaviti vježbanje. Ukoliko se uopće ne krećete, krenite na šetnje svaki dan, bar po 30 minuta. Naravno, svako dodatno vježbanje je dobrodošlo.


Ukoliko ćete se pridržavati ovih jednostavnih pravila, sigurno ćete u nekoliko tjedana skinuti pet kilograma.

Naravno, možete si malo i pomoći. U ljekarni se nudi niz proizvoda koji će vam pomoći u mršavljenju, a za njih morate samo pitati.

CollagenTime Slim djeluje na strukturu kože, kroz stimulaciju fibroblasta i popunjavanjem kolagenskog matrixa čime doprinosti smanjenju celulita i povećanju tonusa kože. Uz lipoliptično djelovanje smanjuje se masno tkivo što doprinosi mršavljenju. Anti-edematoznim djelovanjem eliminira se višak tekućina što također doprinosi mršavljenju i smanjenju celulita. Garcinia djeluje na smanjenje skladištenja masti, dok guarana djeluje na smanjenje osjećaja gladi i poticanje metabolizma masti. Peptidi hidroliziranog ribljeg kolagena stimuliraju aktivnost fibroblasta, odgovornih za sintezu kolagena i elastina, koji potiču proizvodnju kolagena. Molekule hijaluronske kiseline vežu velike količine vode, te sprječavaju bore i suhoću kože.