UEBE TOPLOMJER DIGITALNI TH1-COLOR

UEBE

(Nema recenzija) Napiši recenziju
SKU:
C041719
UPC:
4023368008187
Upit o dodatnim količinama

Digitalni medicinski toplomjer, namijenjen mjerenju tjelesne temperature kod ljudi.

PRIMJENA: 
VRSTE MJERENJA
U rektumu (rektalno mjerenje)                   
Pažljivo umetnite mjerni vršak toplomjera 1-2 cm u anus. Minimalno vrijeme mjerenja: 60 sekundi   
U ustima (oralno/sublingualno mjerenje) 
Najmanje 10 minuta prije mjerenja tjelesne temperature nemojte konzumirati vruću ili hladnu hranu ili pića. Mjerni vršak toplomjera umetnite u jedan od dva toplinska džepića ispod jezika s lijeve ili desne strane korijena jezika. Zatvorite usta i dišite ujednačeno na nos. Minimalno vrijeme mjerenja: 60 sekundi    
Ispod pazuha (aksilarno mjerenje) 
Koža mora biti potpuno suha. Postavite mjerni vršak toplomjera ispod pazuha tako da cijeli vršak toplomjera dođe u doticaj s kožom. Toplomjer mora biti pod pravim kutom u odnosu na tijelo. Stavite ruku preko grudnog koša da se mjerni vršak toplomjera ne bi pomaknuo tijekom mjerenja. Minimalno vrijeme mjerenja: 3 minute    
MJERENJE TEMPERATURE 

  • Uključite toplomjer pritiskom na ON/OFF tipku za uključivanje i isključivanje.
  • Kratki zvučni signal označava da je toplomjer uključen. Istovremeno se provodi optička provjera cijelog segmenta zaslona. Na zaslonu se prikazuje 36,5 °C kao vrijednost unutarnjeg testiranja. Zatim toplomjer počinje s mjerenjem.
  • Postavite toplomjer na  željeno mjesto za mjerenje. Trenutna temperatura prikazana je tijekom mjerenja u zaslonu, a pokraj prikazane vrijednosti treperi simbol „°C“. Ako je povećanje temperature tijekom razdoblja od 16 sekundi manje od 0,1 °C, toplomjer će oglasiti zvučno upozorenje. Ako se temperatura mjeri oralno ili rektalno, ovaj zvučni signal označava da se sada prikazuje približna konačna temperatura. Promjene u temperaturi od sada bit će neznatne.
  • Ako se temperatura mjeri ispod pazuha, važno je da se pridržavate minimalnog vremena mjerenja bez obzira počne li uređaj oglašavati zvučni signal. Za temperature do 37,5 °C oglasit će se normalan zvučni signal (4 dugih, jednakih zvučnih signala). Za temperature više od 37,5 °C oglasit će se alarm za vrućicu (12 kratkih zvučnih signala u grupama po 3 signala).
  • Temperaturu možete očitati sa zaslona. Toplomjer se automatski isključuje nakon otprilike 10 minuta. Toplomjer možete i ranije isključiti pritiskom na ON/OFF tipku za uključivanje/isključivanje. Temperatura se pohranjuje do sljedećeg mjerenja.

PAKIRANJE: 1 komad