NATURAL WEALTH KALIJ, MAGNEZIJ + C ŠUMECE TABLETE A10

NATURAL WEALTH

(Nema recenzija) Napiši recenziju
SKU:
C015778
UPC:
3859891242450
Kombinacija koja doprinosi ravnoteži elektrolita i normalnom krvnom tlaku.
Dodajem u košaricu… Stavka je dodana
Upit o dodatnim količinama
  • šumeće tablete ugodnog okusa grejpa
  • za ravnotežu elektrolita i normalan krvni tlak 
  • prilikom bavljenja sportom 

Magnezij doprinosi ravnoteži elektrolita. Kalij doprinosi održavanju normalnog krvnog tlaka.

Kalij je vrlo značajan mineral u tijelu. Iznimno je važan za pravilno funkcioniranje stanica, tkiva i organa te sudjeluje u regulaciji brojnih procesa u organizmu. Kao elektrolit, bitan je za održavanje ravnoteže tekućine/elektrolita u tijelu. Osim toga, potreban je za zdravlje živčanog sustava jer sudjeluje u prijenosu živčanih impulsa. Također, sudjeluje u relaksaciji mišića te doprinosi održavanju normalnog krvnog tlaka.

Kalij je široko zastupljen u hrani, a osobito je njime bogata hrana biljnog porijekla – voće i povrće. Najbolji izvor je svježa, minimalno obrađena hrana, a namirnice bogate kalijem su avokado, marelice, banane, krumpir, grah, zeleno lisnato povrće, rajčica, lubenice, jabuke, naranče i drugi citrusi te njihovi sokovi. Kalij se u određenoj količini nalazi i u mesu i ribi, orašastim plodovima te mlijeku i mliječnim proizvodima.

Većina ljudi pravilnom prehranom bogatom voćem i povrćem organizmu osigurava potrebnu količinu kalija. No, u nekim slučajevima poput bavljenja sportom (znojenje), intenzivnog fizičkog napora, povraćanja i proljeva dolazi do značajnog gubitka kalija pa je potreban i njegov dodatan unos.

Uzimajte kalij i magnezij zajedno

Kalij i magnezij izrazito su međuovisni  i jedan ne može bez drugoga. Kada dolazi do gubitka kalija, gotovo uvijek ga prati i gubitak magnezija.  Kalij se često ne može nadoknaditi, ako se ne daje magnezij.

SASTAV:

JEDNA (1) ŠUMEĆA TABLETA SADRŽI:

Kalij   500 mg

Magnezij   400 mg

Vitamin C   60 mg

*preporučeni dnevni unos

NAČIN UZIMANJA:
Jednu šumeću tabletu dnevno otopiti u čaši vode.
Svježe pripremljen napitak odmah popiti. 

PAKIRANJE:
10 šumećih tableta