MICROLIFE DIGITALNA DIJAGNOSTICKA VAGA WS 80N

MICROLIFE

(Nema recenzija) Napiši recenziju
SKU:
C019701
UPC:
4719003669058
Microlife WS 80N digitalna vaga, osim određivanja tjelesne težine omogućuje i analizu, odnosno evaluaciju sastava Vašeg tijela.
Dodajem u košaricu… Stavka je dodana
Upit o dodatnim količinama

Microlife WS 80N digitalna vaga, osim određivanja tjelesne težine  omogućuje i analizu, odnosno evaluaciju sastava Vašeg tijela. Analiza sastava tijela daje Vam uvid u trenutno stanje te pomaže u odabiru pravilne prehrane i tjelesnih aktivnosti, sukladno Vašim potrebama, s ciljem poboljšanja kvalitete života i promicanja zdravlja.
Microlife WS 80 digitalna vaga određuje:
Udio tjelesne masti
Ukupna razina masnog tkiva izračunava se tako da se zbroje esencijalne masti (ili primarne masti) i rezervne masti (ili skladišne masti). Esencijalne masti potrebne su za metabolizam, dok su rezervne masti, koje su teoretski
višak, neophodne za fizičke aktivnosti. Normalan postotak tjelesne masti za muškarce iznosi 17-26%, a za žene 22-31%. Postotak masnog tkiva povećava se s godinama starosti.
Udio vode u tijelu
Udio vode u tijelu (%) je bitan pokazatelj općeg stanja organizma, s obzirom da voda čini veliki udio tjelesne mase.
Kod žena, koje imaju više masnog tkiva, udio vode iznosi 55-58%, dok se kod muškaraca ta vrijednost kreće oko 60-62%. Smatra se da se udio ispod 40% smatra prenizak, a iznad 70% previsok. Dnevne varijacije u tjelesnoj težini su normalne, upravo zbog zadržavanja vode, s obzirom da je izvanstanična tekućina podložna brzim promjenama.
Udio mišićne mase
Mišićna masa je vrlo važna odrednica zdravog tjelesnog sastava. Osobe s većim udjelom (%) mišićne mase su znatno pokretnije te pri tom troše više energije. Fizička aktivnost je iznimno važna za održavanje zdrave tjelesne težine, dok je mišićna masa vrijedan pokazatelj njezine kontrole i održavanja. Normalan udio mišićne mase iznosi 38-54% za muškarce te 28-39% za žene, ovisno o starosti i stupnju tjelesne aktivnosti.
Udio koštane mase
Udio koštane mase ubrzano se povećava u djetinjstvu, dosežući svoj maksimum oko 30-40 godine života. Nakon toga se polako smanjuje s godinama. Zdrava prehrana i redovita fizička aktivnost uz povećanje mišićne mase mogu značajno pomoći u smanjenju koštane degeneracije. Čimbenici kao što su godine, spol, tjelesna težina i visina imaju mali utjecaj na koštanu masu. Prosječan udio koštane mase za odrasle osobe iznosi 15% za muškarce i 12% za žene.