CHIROFERT FORTE TABLETE A20

CHIROFERT FORTE

(Nema recenzija) Napiši recenziju
SKU:
C050585
Za normalnu funkciju imunosnog sustava.
Dodajem u košaricu… Stavka je dodana
Upit o dodatnim količinama

Chirofert forte u svom sastavu ima:
D-chiro inositol - Inozitoli su tvari koje se obično nalaze u prirodi, a posebno u žitaricama, orasima, mahunarkama i voću. D-chiro-inozitol se stvara u ljudskom tijelu iz mio-inozitola i biološki je aktivna tvar, slična vitaminima B skupine, koja sudjeluje u različitim metaboličkim reakcijama koje su potrebne za pravilno funkcioniranje organizma.
Znanstveno je dokazano da je D-chiro-inozitol ključna komponenta posebnog unutarstaničnog molekularnog sustava koja pojačava inzulinski signal i tako doprinosi pravilnom iskorištavanju glukoze u stanicama našeg organizma.
D-chiro-inozitol, koji je u sastavu ovog proizvoda, prirodnog je podrijetla i u obliku koncentriranog i pročišćenog ekstrakta dobivenog iz rogača posebnom metodom ekstrakcije koja koristi samo vodu kao otapalo, bez upotrebe kemikalija koje bi mogle negativno utjecati na kvalitetu proizvoda.                                                                                                      

Alfa-lipoična kiselina - nalazimo je u svakoj stanici našeg tijela gdje obavlja višestruke biološke aktivnosti, te sudjeluje kao kofaktor u procesu stvaranja energije. Snažan je antioksidans.

Mangan -  doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, te zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Najnovija istraživanja pokazala su da mangan i D-chiro-inozitol imaju sinergistički učinak.         Melatonin - doprinosi skraćenju vremena potrebnog za padanje u san. Blagotvorni učinak se postiže uzimanjem 1 mg melatonina kratko prije spavanja.
Folna kiselina - spada u skupinu B vitamina i neophodna je za rast i diobu stanica. Ljudsko tijelo ne proizvodi folnu kiselinu pa je moramo unositi u organizam kroz hranu. Iako raznovrsna i uravnotežena prehrana ispunjava dnevne potrebe za ovim vitaminom (200 µg), unos većih količina potreban je u nekim posebnim uvjetima i trudnoći kada je možete dodatno uzimati u obliku dodatka prehrani. 
Svakako treba imati na umu kako folna kiselina doprinosi normalnoj funkciji imunosnog sustava, normalnom metabolizmu homocisteina, smanjenju umora i iscrpljenosti te normalnom stvaranju krvi.
Krom - doprinosi održavanju normalne razine glukoze u krvi                                                                                                          

Vitamin D3 - doprinosi normalnoj apsorpciji/iskorištenju kalcija i fosfora, doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, te ima ulogu u dijeljenju stanica.

Sastojci: hidroksipropil metil celuloza; tvar za povećanje volumena; kalcijev karbonat; tvari protiv zgrudnjavanja: silicijev dioksid, polivinilpolipirolidon; kolekalciferol; tvari protiv zgrudnjavanja: magnezijeve soli masnih kiselina, mono- i digliceridi masnih kiselina; stabilizator: polivinilpirolidon, tvar protiv zgrudnjavanja: umrežena natrijeva karboksimetil celuloza; bojilo: žuti željezov oksid; kromov pikolinat; bojilo: bakrov kompleks klorofila; melatonin; pteroilmonoglutaminska kiselina          

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (= 1 tableta)
D-chiro-inozitol 500 mg                                                                                                                                                                                            

alfa-lipoična kiselina 500 mg
mangan 2 mg                                                                                                                                                                                              

melatonin 1 mg
folna kiselina 400 μg
krom 200 μg                                                                                                                                                                                                  

vitamin D 50 μg

Primjena: Uzeti 1 tabletu dnevno, navečer, malo prije spavanja. Progutati cijelu tabletu uz dovoljno tekućine.

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Pakiranje: 20 troslojnih tableta