EVA QU SUPOZITORIJI A6

EVA Q

(Nema recenzija) Napiši recenziju
SKU:
C019286
UPC:
906700911
Dodajem u košaricu… Stavka je dodana
Upit o dodatnim količinama

Šumeći čepići za fiziološku stimulaciju i eliminaciju nakupljene stolice u rektalnoj ampuli. Pomažu regulirati normalno pražnjenje crijeva.

Ćepić Eva/qu® djeluje isključivo lokalno i ne sadrži sastojke laksativnog djelovanja koji nakon apsorpcije mogu uzrokovati neželjene kolateralne učinke, kao što su teška dehidracija, neravnoteža elektrolita, kolitis uzrokovan laksativima itd.

Čepić Eva/qu® ne stvara ovisnost. Upotrebljavati samo po potrebi.

SVOJSTVA: Nakon umetanja, čepić Eva/qu® rastapa se u rektumu za tri do četiri minute te otpušta veliki broj malih šumećih mikro-mjehurića koji pritišću i masiraju stjenku rektuma. Otopljeni čepić omekšava zaostalu stolicu. Šumeće djelovanje potiče oslobađanje te brzo i zadovoljavajuće pražnjenje stolice. Čepići se mogu koristiti dugoročno za obnavljanje "lijenih" mehanizama pražnjenja stolice.

INDIKACIJE:

Primjena čepića Eva/qu® uvijek je indicirana za sve oblike učestalog zatvora, kako običnog, tako i kroničnog.

Zbog svoje djelotvornosti, nježnog lokalnog fiziološkog djelovanja te sastojaka koji ne nadražuju i koje organizam ne apsorbira, ovaj se čepić posebno preporučuje tijekom trudnoće i dojenja, bolesnicima koji moraju mirovati ili hendikipiranim osobama, starijim osobama i bolesnicima s neurološkim bolestima.

Čepić Eva/qu® koristi se i za pražnjenje crijeva prije operativnih ili dijagnostičkih zahvata (npr. gastroenteroloških i uroloških; ultrazvuka prostate i rektoskopije). Savjetuju se i tijekom putovanja, kad može doći do neočekivanog zatvora i potrebe za brzim i učinkovitim pražnjenjem.

Neophodan je ako želite odabrati vrijeme i mjesto za obavljanje nužde, odnosno kada želite izbjeći obavljanje nužde u uredu, restoranu, baru, zračnoj luci, vlaku i sl.

Profilaksa: mudra mjera predostrožnosti je isprazniti rektalnu ampulu od ostataka stolice. Higijena rektuma može spriječiti upale analnog kanala, pojavu ragada i hemoroide te neoplazme.

NAČIN PRIMJENE: 

Izvadite jedan čepić iz zatvorenog pakiranja te ga u cijelosti umetnite u anus (čmar). Umetanje je lakše ako se čepić najprije uroni u vodu. Ako korisnik ima ozljede sluznice ili hemoroide, preporučeno je umetati čepić nakon lubrikacije (podmazivanja) vazelinom, suncokretovim ili maslinovim uljem. 

Čepić običajeno potiče pražnjenje crijeva unutar nekoliko minuta. Važno je pustiti da djelovanje završi.

Korisnicima se preporučuje držati čepić u rektumu dok je god moguće i kretati se, čak i u prisutnosti očitog stimulansa na pražnjenje stolice, bolje, nego čekati u sjedećem ili ležećem položaju. 

UPOZORENJE: Eva/qu® čepić indiciran je za odrasle. Ne preporučuje se djeci mlađoj od 12 godina. Umetnite jedan ili više čepića u rektum pri svakom liječenju. Osjećaj djelomičnog pražnjenja ili laganog peckanja u rektumu ne bi trebao zabrinjavati jer brzo nestaje. Čepić sadrži polietilen glikol koji može izazvati iritaciju. 

SASTAV: Natrijev bikarbonat, kalijev bitartarat, polietilen glikol topiv u vodi.

PAKIRANJE: 6 čepića