Upoznajte BioNike "alergen free" dermokozmetiku i medicinske proizvode

Upoznajte BioNike "alergen free" dermokozmetiku i medicinske proizvode

22.03.2023

ICIM International je talijanska farmaceutska tvrtka, osnovana u Milanu tridesetih godina prošlog stoljeća. Naziv ICIM potječe od punog naziva „Istituto Chimico Italiano Milano“. Danas je tvrtka u Italiji i svijetu poznata upravo po brendu BioNike, čiji je naziv sastavljen od grčkih riječi „Bios“ (život) i „Nike“ (ime božice pobjede). Brend BioNike kreiran je prije 60 godina i od tada bilježi kontinuirani rast, uz velika ulaganja u istraživanje i razvoj.

Naziv BioNike ujedno opisuje ključnu BioNike zadaću, koja se definira kao osiguravanje učinkovitosti, sigurnosti, dobrobiti i prihvatljivog odnosa cijene i kvalitete proizvoda, osobito za korisnike s pojačano osjetljivom, netolerantnom i alergičnom kožom. BioNike teži rastu i ekspertizi u razvoju proizvoda, pri čemu slijedi temeljnu filozofiju koja se definira kao „alergen free“ ili „free from“ filozofija.

Na ovim osnovama razvijeni su brojni BioNike proizvodi u kojima je strogo kontrolirana količina nikla*, sveprisutnog teškog metala koji i u najmanjim tragovima može biti uzročnik alergijskih reakcija. BioNike proizvodi uopće ne sadrže konzervanse navedene u Prilogu V. Uredbe Europske komisije 1223/2009 (Regulation EC No. 1223/2009, Annex V), koji su inače dopušteni u kozmetičkim proizvodima, ali imaju potencijalno štetne učinke. Umjesto klasičnih konzervansa, BioNike koristi svoj patentirani sustav za održavanje stabilnosti i kombinaciju sastojaka koji čuvaju zdravstvenu ispravnost, štite proizvode od kvarenja, ali ne izazivaju preosjetljivost i alergijske reakcije. Proizvodi BioNike ne sadrže parfeme** niti aromatične spojeve koji se moraju deklarirati zbog rizika od izazivanja fototoksičnih i alergijskih reakcija. I konačno, BioNike proizvodi ne sadrže gluten*** i njegove derivate, koji se mogu snažno apsorbirati putem kože. Ova je informacija važna za sve osobe s indikacijom necelijakijske preosjetljivosti na gluten.

Široka lepeza BioNike proizvoda uključuje posebno prilagođene proizvode za higijenu i njegu kože s posebnim potrebama u slučajevima dermatoza kao što su akne, atopijski, alergijski i kontaktni dermatitis, psorijaza, rozacea ili koža s izraženim teleangiektazijama. Osim specifičnog dermatološko-kozmetičkog programa, među najpoznatijim linijama proizvoda su:

  • Defence HYDRA proizvodi za osnovnu hidrataciju

  • Defence MY AGE proizvodi za njegu zrele kože
  • Defence BOOST koncentrirani aktivni sastojci
  • Defence BODY za njegu tijela.

Osim dermokozmetike, važno je istaknuti medicinske proizvode u asortimanu BioNike. Zahvaljujući statusu medicinskih proizvoda i dokazanom učinku, u ovoj se skupini posebno izdvajaju nesteroidna krema Triderm Lenil, proizvodi iz linije ProXera Pomed namijenjeni intenzivnoj njezi kožnih hiperkeratoza i uklanjanju plakova kod psorijaze te proizvod Defence BODY Cellulite Treatment s djelovanjem na promjene koje se definiraju kao tvrdokorni celulit trećeg stupnja.