Solgar Omega-3 - Mislite li na vaše srce?

Solgar Omega-3 - Mislite li na vaše srce?

27.03.2023

Omega-3 nezasićene masne kiseline čine važan segment uravnotežene i pravilne prehrane. S obzirom da ih organizam ne može sam sintetizirati, smatraju se esencijalnim, te ih je potrebno unositi hranom.

Da bi se postigla optimalna razina esencijalnih masnih kiselina, preporučuju se dva obroka masne ribe tjedno. Najbolji izvor EPA i DHA kiselina je riblje ulje, te plava morska riba kao što su losos, srdela, tuna i skuša.

Nažalost, današnja prehrana često je osiromašena omega-3 masnim kiselinama što ukazuje na potrebu za dodatnim unosom - suplementacijom. Kod izbora dodataka prehrani važno je obratiti pozornost na kvalitetu i čistoću pripravka.

Solgar u svojoj paleti ima nekoliko proizvoda koji sadrže Omegu-3:

Solgar Omega-3 1000 i Solgar Omega-3 Double Strenght su koncentrirani izvori ribljeg ulja, standardiziranog sadržaja proizvedeni prema najvišim kriterijima čistoće i stabilnosti posebnim, zaštićenim postupkom pročišćavanja što osigurava potpunu odsutnost teških metala i nečistoća te visoku apsorpciju i iskoristivost proizvoda.

Solgar Wild Alaskan Full Spectrum Omega je proizvod za zaštitu srca, koji sadrži eikosapentaensku i dokosaheksaensku kiselinu (EPA i DHA), koje prema istraživanjima doprinose normalnoj funkciji srca. Ova jedinstvena kombinacija u preporučenoj dnevnoj dozi sadrži 2400 mg pročišćenog ulja divljeg aljaškog lososa (202 mg EPA i 180 mg DHA), vitamin D 200 I.J., astaksantin 20 µg te kompleks omega masnih kiselina (omega-5, omega-6, omega-7 i omega-9).

Solgar Omege-3 sadrže visokovrijedne nezasićene masne kiseline EPA i DHA koje su neophodne za mnoge metaboličke procese kao i normalnu funkciju srca. Solgar Omega-3 je odličan izbor za sve koji brinu o svome zdravlju i optimalnoj biološkoj funkciji organizma, trudnice, dojilje te osobito za ranjivu populaciju s tendencijom kardiovaskularnog rizika gdje nutritivni unos od 250 mg EPA i DHA dnevno aktivno doprinosi normalnoj srčanoj funkciji.