SAVRŠEN MAKE-UP - kako prekriti nepravilnosti

SAVRŠEN MAKE-UP - kako prekriti nepravilnosti

22.03.2023

Mali prištić, ožiljak, crvenilo lica… Otkrijte korekciju bojom uz pomoć Couvrance korektivne kozmetike za svakodnevno šminkanje i prikrivanje lakših i težih nepravilnost na koži!

Bez obzira na vidljivost nesavršenosti tena, veličinu, oblik i položaj promjene ili uzrok njezinog nastanka, za prikrivanje je najvažnije odabrati odgovarajuću boju.
Sve nesavršenosti tena, bile one privremene ili trajne nepravilnosti, stvaraju nezadovoljstvo i osjećaj neugode kod osoba koje ih "nose". Često neutemeljeno mišljenje da sugovornik pomno promatra te estetske manjkavosti, rezultira promjenom ponašanja i izbjegavanjem kontakata, što u konačnici može dovesti do ozbiljnijega socijalnog otuđivanja.
Među sitnije nepravilnosti kože ubrajaju se manji prištići, akne, ožiljci, podočnjaci, nezgodno smješten madež, crvenilo, hiperpigmentacije i neujednačen ten. Takve, manje promjene pogađaju velik broj ljudi, češće žena. Veće nepravilnosti na koži, poput angioma, vitiliga ili urođenih madeža, u estetskom smislu su izraženije i rjeđe se pojavljuju, podjednako kod oba spola. Prikrivanje i jednih i drugih moguće je uz pomoć korektivne kozmetike.



Što je to korektivna kozmetika?
Korektivna kozmetika je kozmetika koja omogućuje prikrivanje (kamuflažu) nesavršenosti tena i koja može u velikoj mjeri pridonijeti rješenju problema i zadovoljstvu osobe, pogotovo kad su posrijedi pogledima najizloženiji dijelovi tijela - koža lica ili vrata. Radi se o posebno osmišljenim proizvodima koji su svojim sastavom prilagođeni i najosjetljivijoj koži (ne sadrže parfeme i konzervanse, hipoalergeni su i nekomedogeni) i dobre su podnošljivosti, a visok postotak pigmenta (i do 40 posto) čini ih dovoljno moćnima i pouzdanima za veće prikrivanje.
Korektivna kozmetika nije dio make-upa u užem smislu riječi, i namijenjena je jednako muškarcima i ženama, dakle svim osobama koje žele prikrivanje, neovisno o tipu kože.

Kako nesavršenosti tena neutralizirati bojom?
Korektivna kozmetika temelji se na neutralizaciji nepravilnosti bojom. Ova tehnika koristi se načelom suprotnih boja u spektralnom krugu, odnosno miješanju komplementarnih boja, čime se boja neutralizira i smanjuje njezin intezitet.
Bez obzira na vidljivost promjene, njezinu veličinu, oblik, položaj ili uzrok nastanka, za prekrivanje nepravilnosti tena najvažnije je odabrati odgovarajuću boju kako bi neutralizirali boju same promjene.

Pri tom nam je od velike koristi upravo podjela osnovnih nepravilnosti prema boji i to na:

  • nepravilnosti kod kojih prevladava crvena boja - eritroza, kuperoza, rozacea, vidljive kapilare, svježi ožiljci, akne.... Njih neutralizira zelena boja.
  • nepravilnosti kod kojih prevladava plava boja - plavičasti podočnjaci, modrice i podljevi nakon operativnih zahvata, proširene vene... Njih neutralizira žuta boja.
  • druge nepravilnosti (svjetlije ili tamnije od boje prirodnog tena) - hiperpigmentacije (melazma, pjege), depigmentacije (vitiligo, stari ožiljci) i neujednačen ten. Kod korekcije se koriste bež, smeđe i koraljne nijanse.


Couvrance korektivna kozmetika
Couvrance korektivna kozmetika afirmirala se kao specijalist u korektivnoj kozmetici, a omogućuje prikrivanje sitnih nepravilnosti (mrlje, crvenilo, podočnjaci, prištići), kao i onih većih (madeži, proširene kapilare, ožiljci, vitiligo ili modrice). Osmislili su je dermatolozi koji su željeli pronaći šminku prilagođenu i najosjetljivijoj koži, nastojeći održati visoke standarde čistoće i kvalitete proizvoda. Couvrance liniju čine proizvodi za svakodnevno šminkanje i korekciju bojom, ispitani pod nadzorom dermatologa i potpuno sigurni za primjenu. Ne sadrže parfeme i konzervanse, hipoalergeni su i nekomedogeni, te imaju odgovarajući faktor zaštite od sunca.


Način nanošenja Couvrance korektivne kozmetike je specifičan i potrebno je poštivati nekoliko osnovnih pravila prilikom nanošenja:

  • Prije svega, kožu je potrebno temeljito očistiti.
  • Potom treba nanijeti odgovarajuću hidratantnu kremu za lice, što čini dobru podlogu.
  • Slijedi neutralizacija bojom: proizvod se nanosi u manjim količinama da ne prevlada boja korektora; u kombinaciji s podlogom treba činiti svijetlo sivkastu bazu. COUVRANCE KOREKTOR U STIKU, u odgovarajućoj boji, točkasto nanesite izravno na nepravilnosti. Lagano ga utapkajte prstima. Preko korektora u stiku nanesite COUVRANCE BEŽ KOREKTOR U KISTU.
  • Ujednačavanje tena tekućim puderom ili kompaktnom obojenom kremom provodi se laganim utapkavanjem na kožu, pokretima bez razmazivanja proizvoda preko lica, a zbog visoke koncentracije pigmenta dovoljne su male količine proizvoda za potpun učinak prikrivanja te prozračan i prirodan izgled. COUVRANCE TEKUĆI PUDER SPF 20 nanesite na kožu najprije nježno tapkajući preko korektora, a zatim razmazujući od sredine lica prema rubovima. Osigurava mat učinak i ujednačava boju tena. Za jače prekrivanje izraženijih nepravilnosti nanesite na kožu COUVRANCE KOMPAKTNU OBOJENU KREMU SPF 30, najprije nježno tapkajući spužvicom preko korektora, a zatim razmazujući od sredine lica prema rubovima. Omogućuje prekrivanje nepravilnosti bez učinka maske.
  • Ostaje još i učvršćivanje šminke prozračnim mozaičnim puderom te nanošenje maskare i ruža. Mozaik puderi namijenjeni su završetku šminkanja i učvršćivanju šminke. COUVRANCE PROZRAČNI MOZAIK PUDER ostavlja proziran sloj na koži koji daje mat učinak. Naš savjet: Za blistav ten nanosite mozaični puder uvijek velikim mekanim kistom. Višak pudera na kistu odstranite tapkajući kistom po unutrašnjoj strani podlaktice. Kistom pređite vrat i lice od sredine prema sljepoočnicama. Oči istaknite COUVRANCE VISOKOPODNOŠLJIVOM MASKAROM. Uljepšajte usne (čak i one najosjetljivije). Boja ruža, ugoda kao nakon korištenja balzama za usne i sjaj sjajila za usne. Sve ovo uz pomoć COUVRANCE BALZAMA ZA ULJEPŠAVANJE USANA! Naš savjet: Obogatite svoj osmijeh prema svojim željama: jedno nanošenje za prirodan i prozračan rezultat ili nekoliko nanošenja za intenzivniji rezultat.
  • I na kraju, za fiksaciju šminke, raspršite blago finu maglicu AVÈNE TERMALNE IZVORSKE VODE na kožu.

Couvrance proizvodi mogu se sa sigurnošću primjenjivati i nakon manjih dermatoloških tretmana, kao što su kemijski piling, laser, mikrodermoabrazija, mezoterapija ili primjena dermalnih filera. Na taj način pacijent nakon tretmana izlazi iz ordinacije zadovoljan, jer su vješto prikrivene moguće posljedice tretmana, poput crvenila, podljeva ili oteklina.

IZVOR: https://www.eau-thermale-avene.com.hr/couvrance-korektivna-kozmetika