Nemojte dozvoliti da vas u vrućim ljetnim mjesecima iznenadi urinarna infekcija

Nemojte dozvoliti da vas u vrućim ljetnim mjesecima iznenadi urinarna infekcija

27.03.2023

More, plaža, mokri kupaći kostimi i oslabljeni imunitet presudni su faktori koji tijekom ljetnih mjeseci mogu izazvati razne urinarne infekcije. Svatko od nas se tijekom života vjerojatno susreo s njima, a ne čudi podatak da je tijekom 2018. godine prema podacima HJZJ-a, u Hrvatskoj od upale mokraćnog mjehura i ostalih bolesti urinarnog sustava oboljelo više od 170 000 ljudi.

Na urinarne infekcije nitko nije imun, one zahvaćaju ljude svih dobnih skupina, a rizičnu skupinu svakako čine žene, iako ni muškarci nisu isključeni. Često su popraćene neugodnim simptomima poput učestalog mokrenja, krvavog urina, peckanja pri mokrenju i probadajuće boli u donjem dijelu trbuha. Još jedan veliki problem stvara i njihovo učestalo vraćanje unatoč terapiji koje zatvara začarani krug između odsutnosti bolesti i njenog ponovnog povratka. Da bi se ovakve situacije u što većoj mjeri izbjegle, kako bi sačuvali fizičko zdravlje, ali i izbjegli osjećaj stalnog opterećenja i nelagode, potrebno je tijekom cijele godine voditi brigu o stanju našeg imunološkog sustava.

Kod urinarnih infekcija, osobito onih koje se opetovano ponavljaju, kao odlično rješenje mogu poslužiti HAMAPHARM Uriblock kapsule kao i ostali oblici iz Uriblock linije!