MENOPAUZA - Sve što trebate znati

MENOPAUZA - Sve što trebate znati

22.03.2023

Kao i sve žene, vjerojatno imate opću ideju što možete očekivati od menopauze. Naleti vrućine, nepravilne mjesečnice, ćudljivost. Ovo su simptomi o kojima se najčešće raspravlja kada pretražujete općenito ili čitate o menopauzi u ženskim časopisima - koji, usput, pretpostavljamo da su glavni izvor informacija za mnoge žene. Ono što vam nitko nije rekao jest koliko neki od ovih simptoma mogu biti ometajući, intenzivni i teški. Znamo da intenzivne simptome nemaju sve žene, ali iz razgovora sa ženama u menopauzi (onima koje su bili spremni razgovarati o svakom detalju - neke su bile u stanju poricati sve to, nekima je bilo neugodno govoriti o detaljima)… simptomi zaista znaju biti zastrašujući.

Ono što nisu očekivale...

Na primjer, naleti vrućine i noćno znojenje nisu bili pretjerano uznemirujući. Razvijanje teških migrena koje bi ih onesposobile na 24 sata barem jednom mjesečno - jesu . Očekivale su neredovite, teže menstruacije. Nisu očekivale da će krvariti tri tjedna od četiri, ili da će imati nesnosnu bol za vrijeme mjesečnice zbog kojih su morale posezati za jačim lijekovima. Nisu očekivale napade vrtoglavice i mučnine koje su zahtijevale ležanje od sat vremena u nasumična doba dana.

Očekivale su da će se osjećati malo tužno, malo ljutito – baš kao u PMS-u. Nisu očekivale da će potpuno izgubiti kontrolu nad svojim emocijama. Plakanje na kritike, na tužne scene u filmovima na televiziji. Ili da će biti ljutite i oštre, iracionalno ključajući od bijesa zbog stvarno malih stvari. Biti na rubu odlaska s posla, odlaska od kuće i dvanaest sati kasnije razmišljati ‘Što je, pobogu, to bilo?’.

Radilo se o perimenopauzi. Nitko im nije rekao da to može biti tako. Nitko ih nije upozorio da bi ti simptomi mogli biti ozbiljni i intenzivni kako bi ih mogle prepoznati i racionalizirati kako bi smanjile smetnje za sebe, svoje kolege, svoju obitelj, svoj posao. A onda je bilo još bezbroj drugih relativno malih stvari - zaboravljivost, slaba koncentracija, debljanje, zaboravljanje što su htjele reći usred rečenice, bolovi i umor. Naizgled djeluje da je popis stvari koje nisu znale o menopauzi beskrajan.

Potraga za pouzdanim informacijama

Problem im je bio što nisu mogle pronaći ništa što bi im pomoglo da odluče kako će si pomoći. Traženje alternativa bilo je prepuno marketinških tvrdnji i proturječnosti, glasina i mišljenja.

Bile su san marketinških kampanja - pomalo očajne, spremne pokušati bilo što.

Pretraživale su police u knjižarama za informacije koje su bile osjetljive, informativne (možda čak i temeljene na dokazima) i dostupne. Postojale su knjige o "ženskom zdravlju" . U časopisima i na web forumima bilo je ljudi koji su bili oduševljeni divljim jamsom, crnim cohosh -om i crvenom djetelinom. U trgovinama zdrave hrane su bile bombardirane raznim sastojcima i prirodnim načinima “hendlanja” menopauze.

Ako su vaši simptomi menopauze ozbiljni, doista želite vjerovati da će vam nešto pomoći - koliko god bilo iracionalno

Pronašle su knjigu koja je bila detaljna i korisna, a to je bila „Menopauza: Potpuni vodič za očuvanje zdravlja i dobrobiti i upravljanje svojim životom“ od spisateljice Miriam Stoppard - jedina koja se činila temeljenom na stvarnom iskustvu. Ova knjiga daje kontekst u kojem možete pronaći vlastite simptome, daje vam jasne perspektive koje terapije se temelje na jasnim dokazima, a koje ne.

Lierac Arkéskin linija (Arke = arhitektura; koža = koža) pojavila se 1996. godine i bio je prvi kozmetički program specijaliziran za hormonsko starenje kože uslijed menopauze. 2021., 25 godina kasnije, pojavljuje se nova generacija ovog kultnog asortimana, prilagođena znanstvenom napretku i potrebama današnjih žena; cjelovita linija proizvoda koji pomažu ženama da bolje žive u svojoj koži. 4 proizvoda, 3 kozmetička i 1 dodatak prehrani s komplementarnim djelovanjem za poboljšanu učinkovitost.

Nova generacija Arkéskina kombinira dva regulirajuća biopeptida. Ovi biološki aktivni peptidi mogu modulirati ekspresiju specifičnih gena u ova dva perioda i na taj način ponovno sinkronizirati aktivnosti stanica kože. S dnevnom kremom zaštitit će se koža zahvaljujući povećanoj stopi hidratacije i proizvodnji ceramida. S noćnim fluidom, njegova se regeneracija potiče povećanjem proliferacije keratinocita.

Lierac Arkeskin dnevna krema i noćni fluid čine prvi dvojac za njegu kože u menopauzi koji koži pomaže da povrati ravnotežu kroz dan / noć tijekom menopauze. Tajna ovog dvojca je činjenica da funkcioniraju kao dvojac za resinkronizaciju kože, jamčeći joj hidrataciju, gustoću i čvrstoću. To se postiže kombinacijom dva biopeptida koji djeluju sinergistički. Lierac Arkeskin je siguran za sve tipove kože ali je prilagođen za karakterističnu suhoća kože tijekom menopauze, pružajući joj apsolutnu udobnost.

Lierac Arkeskin balzam za tijelo njeguje i učvršćava kožu tijela, osiguravajući osvježavajući učinak koji smiruje kožu. Ovaj proizvod kombinira đumbir s dvostrukom hijaluronskom kiselinom koji hidratizira i zateže kožu.

Uz Lierac Arkéskin, 9 od 10 žena bolje živi u menopauzi. Lieracovi proizvodi testirani su u 7 kliničkih studija i potrošačkih testova na više od 300 žena u menopauzi. Asortiman bez hormona, veganski i s 95% sastojaka prirodnog podrijetla, izuzetno lagane i udobne teksture. Mirisi inspirirani aromaterapijom koji poštuju biološke ritmove jamče osjećaj dobrobiti za tijelo i um nakon nanošenja.

Lierac Arkéskin liniju možete koristiti u kombinaciji sa serumom, kremom za područje oko očiju i komplementarnom njegom koja najbolje odgovara potrebama kože u bilo kojem trenutku.

Još jedan od simptoma menopauze je suhoća rodnice. Sa suhoćom rodnice možete se boriti s Apivita nježnom pjenom za intimno područje i protiv suhoće rodnice. Nježna pjena za čišćenje intimnog područja i protiv suhoće rodnice s aloe i propolisom namijenjena je hidrataciji i njezi intimnog područja, a u sebi sadrži 92% prirodnih sastojaka. Nježna dnevna pjena za čišćenje idealna je za žene u menopauzi te njeni bogati sastojci ublažavaju iritacije i suhoću te pružaju osjećaj olakšanja.