Matična mliječ, stevija i vitamin C: Prirodnim jačanjem imuniteta protiv alergija

Matična mliječ, stevija i vitamin C: Prirodnim jačanjem imuniteta protiv alergija

Objavio eljekarna24.hr on 15.03.2024

Uvođenjem redovite konzumacije matične mliječi i vitamina C u kombinaciji sa stevijom, alergijski simptomi se svode na najmanju moguću mjeru ili čak potpuno nestaju na dulje vremensko razdoblje, često čak i više godina.

Jak imunitet najbolja je obrana 

Matična mliječ, vitamin C, dvovalentno kelatno željezo i stevija su prirodne tvari čiji blagotvorni i ljekoviti učinci postaju znatno jači kada se redovito i zajedno unose u organizam tijekom duljeg vremenskog razdoblja. U znanosti se ovaj biološki efekt naziva sinergizam, gdje jedna biološki aktivna tvar pojačava djelovanje i učinke druge na staničnoj razini. Ova kombinacija se pokazala kao efikasna za smanjenje alergijskih tegoba, jačanje imunološkog sustava te jačanje kako fizičke, tako i mentalne snage.

REVIMED - Forrest berries & Orange

REVIMED® mliječ, stevija i vitamin C – idealan spoj 

REVIMED® je jedini uspio izbalansirati najbolje iz prirode i dobiti proizvode izvrsnog okusa, koji u svojem sastavu objedinjuju liofiliziranu BIO matičnu mliječ, dehidrirani med, steviju, željezo i vitamin C. Namijenjeni su svima koji teže zdravom načinu prehrane te žele unaprijediti ili očuvati dobro stanje svog organizma tijekom dužeg vremenskog razdoblja. REVIMED® proizvodi se mogu konzumirati zajedno sa svim lijekovima i namirnicama te nije potrebno praviti pauze tijekom njihove upotrebe. Preporučuju se svim uzrastima: djeci (već od 12 mjeseci starosti), ženama, trudnicama, starijim osobama, rekonvalescentima, sportašima i svima koji su izloženi svakodnevnom stresu.

Liofilizirana BIO matična mliječ i dehidrirani med u REVIMED® proizvodima zbog izrazite čistoće ne sadrže alergene, tako da nema alergijskih reakcija, čineći ih pogodnima za korištenje čak i za osobe alergične na druge pčelinje proizvode.

Zaštita i obnova sluznice dišnih organa 

Matična mliječ, primijenjena u liofiliziranom obliku kao dodatak prehrani, smanjuje alergijske tegobe koje izazivaju pelud, grinje, kućna prašina i alergeni iz hrane kod alergičnih osoba, posebice djece. Laboratorijski nalazi potvrdili su da se nakon dva do tri mjeseca uzimanja liofilizirane mliječi, u dozama do 100 mg dnevno, drastično smanjuje količina IgE. Znanstvenici su otkrili da konzumiranje matične mliječi smanjuje razinu prostaglandina, spojeva zaslužnih za upalu i oštećenja sluznice, te sprječava oslobađanje histamina, koji dovodi do otoka i crvenila sluznice te podražaja na kihanje i kašljanje.

REVIMED - Orange

Pored ovog izravnog utjecaja, matična mliječ je i snažan bioregenerator, jer pomaže kod obnavljanja sluznice i štiti je od pretjerana prodora mikroorganizama i drugih čestica aerozagađenja. Posljednja istraživanja pokazuju da smanjuje alergijske tegobe i kod atopijskog dermatitisa, kroničnog i vrlo neugodnog oboljenja kože.

Najvažniji je kontinuitet primjene

Da bi došlo do spomenutih bioloških učinaka, matičnu mliječ, steviju i vitamin C treba koristiti kontinuirano, od tri mjeseca do godinu dana. Tijekom tog razdoblja, ovi sastojci postižu svoj maksimalni adaptogeni i biološki učinak: reguliraju metabolizam, podižu energetsku razinu organizma, jačaju otpornost na stres i potiču proces detoksikacije.

Matična mliječ, zbog svoje kompleksne biokemijske strukture, potiče proizvodnju matičnih stanica i bioregeneraciju te stimulira sve ključne funkcije organizma. Djeluje kao podrška organizmu, vraćajući ga u ravnotežu, bilo da se radi o normalnim fiziološkim uvjetima ili tijekom oporavka nakon bolesti. Prva tri mjeseca redovitog uzimanja matične mliječi su ključna jer u tom periodu organizam apsorbira i integrira informacije iz matične mliječi u svoje stanice. Optimalno je uzimati 100 mg liofilizirane matične mliječi dnevno tijekom tog razdoblja. Nakon prva tri mjeseca može se nastaviti s uzimanjem manjih količina matične mliječi dnevno kako bi se postignuti učinci dulje održali. U situacijama povećanog stresa, intenzivnog fizičkog ili mentalnog napora, ili boravka u zagađenom okruženju, preporučuje se ponovno povećati količine matične mliječi.