Bepanderm krema za ublažavanje svrbeža

Bepanderm krema za ublažavanje svrbeža

22.03.2023

Bepanderm krema za ublažavanje svrbeža je formulacija bez kortikosteroida koja brzo smiruje svrbež i obnavlja kožnu barijeru te tako pomaže pri njezinom cijeljenju i smanjuje potrebu za češanjem.

Bepanderm krema za ublažavanje svrbeža koristi se za ublažavanje svrbeža i crvenila koji su posljedica sljedećih slučajeva nadražene kože:

  • suha koža,
  • atopijski dermatitis,
  • ekcem,
  • alergijske reakcije.

Bepanderm® krema za ublažavanje svrbeža sadrži posebnu lipidnu lamelarnu tehnologiju koja smiruje nadražaj i brzo ublažava svrbež. Ona sadrži lipide lamelarne strukture slične strukturi vlastitih lipida kože, npr. ceramida. Lamelarno usmjereni lipidi mogu se spojiti i vezati na oštećenu lipidnu barijeru rožnatog sloja te je tako obnoviti, pružajući brz početak ublažavanja svrbeža, unutar 30 minuta nakon primjene.

Dugotrajno vlaženje pomaže pri oporavku kože, što smanjuje svrbež i nadražaje. Bepanderm® krema za ublažavanje svrbeža sadrži i fiziološka sredstva za održavanje vlage, npr. glicerol, koja vodu u kožu vežu na način sličan onome kod zdrave kože. To djelovanje potpomaže pantenol, koji vlaži kožnu barijeru i tako osigurava optimalne uvjete za prirodnu regeneraciju kože.

Kako se koristi Bepanderm krema za ublažavanje svrbeža?

Bepanderm krema za ublažavanje svrbeža namijenjena je ublažavanju svrbeža i crvenila, koji su posljedica nadražaja neozlijeđene kože dojenčadi, djece i odraslih. Koristite ju prema potrebi jer ne sadrži kortikosteroide.