Aronija matični sok- nutritivna riznica zdravlja iz prirode

Aronija matični sok- nutritivna riznica zdravlja iz prirode

28.03.2023

Aronija je antioksidant broj jedan- namirnica budućnosti!

Svježi plodovi aronije imaju najveći antioksidativni kapacitet među svim bobičastim i ostalim voćem istraživanim do sada.

Ova biljaka je prava je riznica biološki aktivnih spojeva- ima ih više od 300: antocijani,proantocijanidi, bioflavonoidi, polifenoli, sve esencijalne aminokiseline,minerale i vitamine

Kao izuzetan antioksidans, aronija sprječava stvaranje slobodnih radikala i "napad" na zdrave stanice u tijelu i krvnoj plazmi, usporavajući time proces starenja organizma i sprječavajući razvoj kroničnih bolesti.

Zbog visokog udjela antioksidanata i vitamina C i E, aronija djeluje antivirusno, antibakterijski i protuupalno. Antocijani prisutni u aroniji doprinose radu imunološkog sustava i smanjenju rizika od nastanka tumorskih stanica.

Preventivnim korištenjem aronija matičnog soka štitimo organizam od razvoja brojnih bolesnih stanja kao npr. poremećaja rada imunološkog sustava, sindroma kroničnog umora, povećanog rizika od kardiovaskularnih, cerebrovaskularnih, karcinogenih bolesti, šećerne bolesti i bolesti očiju. Aronija sok također se pokazao korisnim kada je u pitanju reguliranje težine na način da tijelo ne skladišti masnoću oko trbuha. Još jedna dodatna korist aronije je da poboljšava razinu lipida i kolesterola u tijelu, a time i pomaže tijelu da proizvodi dobar kolesterol.

Za prevenciju i očuvanje dobrog zdravlja preporučuje se pola do deci soka na dan tijekom dva tjedna. Iskoristivost zdravih sastojaka bolja je ako se konzumira nakon jela. Također, visoki sadržaj pektina i voćnih kiselina može kod nekih osoba s osjetljivim želucem izazvati mučninu, u tom slučaju preporuča se matični sok aronije razrijediti sa vodom. Nisu poznate kontraindikacije sa ljekovima.

PIP Matični sok aronije je 100% matični sok aronije ,bez konzervansa i dodanog šećera. Jedini standardizirani sok aronije na tržištu sa izraženom koncentracijom ukupnih antocijana; sadrži minimalno 1300mg/l ukupnih antocijana.

Pažljivom obradom voća zadržani su svi nutrijenti što je garancija visoke kvalitete soka.