Beculax Makrogol 3350 oralna otopina 20 × 10 ml

OKTAL PHARMA

(Nema recenzija) Napiši recenziju
SKU:
C051249
Beculax Makrogol 3350 je medicinski proizvod indiciran za simptomatsko liječenje zatvora. Pospješuje peristaltiku, pomaže pražnjenje crijeva i sprječava zatvor.
Dodajem u košaricu… Stavka je dodana
Upit o dodatnim količinama

OPIS PROIZVODA: Beculax oralna otopina 3350 s okusom limuna. Medicinski proizvod. Makrogol je inertni polimer visoke molekularne mase, topiv u vodi. Ima sposobnost vezanja vode s kojom se uzima, te zadržavanje vode u stolici (fecesu). Pospješuje rehidriranje i omekšavanje stolice te olakšava pražnjenje crijeva. Ubrzava prolaz kroz crijeva, potiče peristaltiku. Ne apsorbira se niti metabolizira u crijevnom traktu. Ne uzrokuje neravnotežu elektrolita ako se proguta s preporučenom dozom tekućine. Djeluje u roku od 24-72 sata.

Indikacije: Simptomatsko liječenje zatvora. Pospješuje peristaltiku, pomaže pravilno pražnjenje crijeva, čime se sprječava zatvor i nastanak nakupina stolice.

SASTOJCI: Pročišćena voda, makrogol, citratna kiselina, aroma, kalijev sorbat, natrijev benzoat, sukraloza.

UPOZORENJA: U pedijatrijskih bolesnika, primjena se preporuča nakon savjetovanja s liječnikom. Primjena u djece mora biti pod izravnim nadzorom odrasle osobe. Tijekom trudnoće i dojenja, prije primjene obratiti se liječniku. Ne uzimati nakon isteka roka valjanosti navedenog na pakiranju. Ne uzimati ako je pakiranje otvoreno ili oštećeno. Proizvod može skratiti vrijeme potrebno za prolazak sadržaja kroz crijeva i time smanjiti apsorpciju lijekova koji se uzimaju na usta. Stoga je savjet obratiti se liječniku u slučaju istodobnog uzimanja lijekova koji se uzimaju na usta, koje u svakom slučaju treba uzeti u razmaku od najmanje dva sata. Proizvod može izazvati interaktivni učinak ako se uzima sa zgušnjivačima hrane na bazi škroba. Sastojak makrogol poništava učinak zgušnjavanja škroba i učinkovito pretvara u tekuće pripravke one koji moraju ostati gusti – važno za osobe koje imaju problema s gutanjem. U slučaju štetnih događaja prestanite uzimati proizvod i obratite se liječniku.

KONTRAINDIKACIJE: Nemojte uzimati Beculax makrogol 3350 u slučaju:
– poznate preosjetljivosti na jedan ili više sastojaka
– paralitičkog ileusa
– intestinalne perforacije, opstrukcije ili stenoze crijeva
– teške upalne bolesti crijeva (npr. ulceroznog kolitisa, Crohnove bolesti, toksičnog megakolona).
Uzimanje laksativa kontraindicirano je u slučaju akutne boli u trbuhu, boli u trbuhu nepoznatog podrijetla, mučnine i povraćanja, rektalnog krvarenja nepoznatog podrijetla ili u slučaju teške dehidracije.

ŠTETNI DOGAĐAJI: Mogu se javit neki gastrointestinalni poremećaji ( bol u trbuhu, vjetrovi, nadimanje trbuha, mučnina, fekalna inkontinencija). Proljev je posljedica prevelikih doza Beculax oralne otopine 3350 s okusom limuna, a može se izbjeći smanjenjem doze. Rijetko su prijavljene reakcije preosjetljivosti ( kožni osip) kao posljedica uzimanja proizvoda koji sadrže makrogol. U tom slučaju prestanite uzimati proizvod i obratite se svom liječniku.

PRIMJENA: Za odrasle i djecu stariju od 12 godina: Doza je od 2 do 8 vrećica dnevno. Dozu treba povećati ili smanjiti ovisno o individualnom odgovoru na liječenje kako bi se pospješilo redovito pražnjenje meke stolice. Maksimalna doza obično ne prelazi 8 vrećica dnevno. Oralna otopina mora se uzeti direktno iz vrećice. Odmah nakon uzimanja potrebno je popiti oko 60 ml vode za svaku uzetu vrećicu. U slučaju uzimanja minimalne doze (2 vrećice dnevno), preporučuje se proizvod uzeti ujutro. Za više doze, podijeliti uzimanje između jutra i večeri. Ako se nakon sedam dana liječenja i dalje ne osjećate bolje, preporuka je obratiti se liječniku.

PAKIRANJE: 20×10 ml