AURAXOL CUMINAKAPS KAPSULE A60

AURAXOL

(Nema recenzija) Napiši recenziju
SKU:
C041834
UPC:
3859893624162
Dodajem u košaricu… Stavka je dodana
Upit o dodatnim količinama

CuminaKaps je dodatak prehrani u obliku mekih uljnih kapsula, a sadrži čisto hladno prešano ulje od sjemenki crnog kima. Ulje crnog kima bogato je linolnom i oleinskom kiselinom te sastojcima koji se koriste u nutritivnoj terapiji za jačanje otpornosti organizma, što je osobito važno u hladno i vlažno vrijeme kada su česte infekcije dišnog sustava. Nezasićene masne kiseline iz ulja crnog kima imaju učinak na cjelokupno stanje organizma. Linolna kiselina (omega-6) iz ulja crnog kima je višestruko nezasićena masna kiselina, poznata po učinku na reguliranje razine kolesterola u krvi. Oleinska kiselina (omega-9) je jednostruko nezasićena masna kiselina i osnova općeprihvaćene mediteranske prehrane.
Odobrene zdravstvene i / ili prehrambene tvrdnje:

  • Ulje crnog kima bogato je nezasićenim masnim kiselinama, linolnom kiselinom i oleinskom kiselinom.

SASTOJCI: Doza od 3 kapsule sadrži: 
• hladno prešano ulje od sjemenki crnog kima (Nigella sativa) 1500 mg, 
od toga linolna kiselina (LA) 855 mg i oleinska kiselina 360 mg

PRIMJENA: Uzimati 2 do 3 kapsule na dan. Najbolje uzimati uz obrok i popiti s vodom. 

NAPOMENA: 

Nezasićene masne kiseline linolnu i oleinsku kiselinu unosimo iz različitih izvora u svakodnevnoj prehrani. Ljudski organizam ih ne sintetizira, stoga se one moraju unositi hranom. 
Zamjena zasićenih masti u prehrani nezasićenim masnim kiselinama doprinosi održavanju normalne razine kolesterola u krvi, a linolna i oleinska kiselina su nezasićene masti. 
Koristan učinak na reguliranje razine kolesterola u krvi postiže se dnevnim unosom od 10 mg linolne kiseline, iz svih prehrambenih izvora.
Osobe koje su na terapiji lijekovima trebaju se prije uzimanja ovog proizvoda posavjetovati s liječnikom ili ljekarnikom, jer esencijalne masne kiseline mogu pojačavati učinak lijekova za snižavanje kolesterola u krvi.
Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama. 

NAPOMENE KOJE SE ODNOSE NA SVE DODATKE PREHRANI: 
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. 

*BROJ OBAVIJESTI MINISTARSTVA ZDRAVSTVA RH:
KLASA: 541-02/21-01/188, URBROJ: 534-03-3-2/11-21-2 od 13.05.2021.
*UREDBA KOMISIJE (EU) br. 432/2012 od 16. svibnja 2012. o utvrđivanju popisa dopuštenih zdravstvenih tvrdnji
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/TXT/PDF/?uri=CELEX:02012R0432-20210517&from=EN 

PAKIRANJE: 60 kapsula