Apipharma Apiglukan Imuno Plus 1500 kapsule A60

APIPHARMA

(Nema recenzija) Napiši recenziju
SKU:
C045408
Kao dodatak prehrani primarno se koristi za jačanje imuniteta i za smanjivanje lošeg kolesterola, a neka istraživanja su pokazala da beta glukan može utjecati i na smanjivanje alergijskih reakcija.
Dodajem u košaricu… Stavka je dodana
Upit o dodatnim količinama

OPIS PROIZVODA: Beta glukan izoliran je iz prirodnih izvora kao što su gljive (reishi, shiitake), alge i žitarice (zob, ječam). Po strukturi su dugački lanci polisaharida, a najkvalitetnijim oblikom beta glukana za podizanje imuniteta smatraju se oblici vezani 1,3/1,6 vezom koji prema studijama ima pozitivan učinak na imunološki sustav, izoliran je iz stanične stijenke kvasca Saccharomyces cerevisiae.
Danas se sve više koriste u obliku dodataka prehrani, prvenstveno zbog svog imunomodulatornog, antikancerogenog i antiinfektivnog djelovanja te kao prehrambeni aditivi zbog svoje antioksidativne aktivnosti.

Visoko koncentrirani, patentirani Goldcell beta –(1,3/1,6)-D glukan je 100% prirodan beta glukan posjeduje klinički i laboratorijski dokazanu učinkovitost. Uravnotežuje prirodnu obranu organizma pripremajući ga na zdravstvene izazove i jačanje imuniteta za vrijeme sezonskih bolesti, podupirući obrambenu reakciju organizma protiv infekcija.

Aktivira makrofage i potiče imunološki odgovor. Djeluje i na aktivaciju drugih stanica imunološkog sustava: neutrofile, B stanice i T stanice tzv. stanice ubojice.
Makrofagi razgrađuju molekule beta-glukana na manje, bioaktivne čestice i proizvode veliku količinu citokina, na taj način u potpunosti aktiviraju i jačaju obrambene stanice organizma.

Lizosomi i drugi antimikrobni peptidi se također intenzivnije proizvode povećavajući prirodni obrambeni mehanizam tijela.

Goldcell beta –(1,3/1,6)-D glukan mogu koristiti osobe s padom imuniteta ili kao prevenciju bakterijskih, virusnih ili gljivičnih infekcija te ublažavanje upalnih procesa u organizmu.
Visokopročišćeni Goldcell beta-(1,3)-(1,6)-D-glukan u kombinaciji s cinkom i vitaminom D3 posjeduje snažna imunostimulirajuća svojstva.

Apiglukan® Imuno Plus preporučuje se kod:
- virusnih, bakterijskih, gljivičnih infekcija
- alergija
- jačih infekcija i upala
- iscrpljenosti
- bržeg oporavka organizma nakon bolesti
- za jačanje imuniteta

Uobičajena doza beta glukana je 2 – 6 mg/kg
-za prevenciju od nadolazećih/očekivanih  infekcija koristi se uobičajena doza u cilju poticanja imunološkog sustava od 300-500 mg na dan.
-kao potpora liječenju i kod akutnih stanja uzima se 500-3000 mg na dan

PRIMJENA: Za najbolju učinkovitost beta glukana poželjno je popiti ga na tašte. Uzeti 1 – 3 kapsule dnevno, po mogućnosti pola sata prije obroka.

Gluten free, GMO free, Lactose free, Sugar free.

Zanimljivosti:

  • S obzirom na to da se beta glukan smatra prirodnim imunomodulatorom, često se koristi kao terapija kod osoba zaraženih HPV virusom. Istraživanje provedeno na ženama oboljelim od cervikalnih bolesti povezanih s HPV-om pokazalo je djelotvornost terapije beta glukanom.
  • Ranijim je istraživanjima otkriveno da svakodnevno uzimanje beta glukana iz kvasca, u kombinaciji s vitaminom C tijekom 12 tjedana smanjuje simptome uzrokovane infekcijama gornjih dišnih puteva kod zdravih osoba.
  • Postoje dokazi o utjecaju beta-glukana na sitost, a time i regulaciju apetita. Jedno istraživanje pokazalo je da su sudionici koji su prije ručka pojeli hranu koja je sadržavala ječam bili znatno manje gladni u odnosu na one koji su, prije ručka, jeli hranu na bazi pšenice i riže.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.
Upozorenje: Osobe alergične na bilo koji sastojak ne smiju koristiti ovaj proizvod.
Beta glukan ne preporučuje se kod terapije imunosupresivima.

PAKIRANJE: 60 kapsula