SOLGAR CURCUMIN KAPSULE A30 Rok upotrebe: 08/2024

SOLGAR

(Nema recenzija) Napiši recenziju
SKU:
C025993
UPC:
033984595972
Solgar Kurkumin sadrži micelarni kurkumin visoke bioraspoloživosti koji ima učinak na imunološki sustav. Rok upotrebe: 8/2024
Dodajem u košaricu… Stavka je dodana
Upit o dodatnim količinama

Rok upotrebe: 8/2024

Kurkumin je glavni predstavnik kurkuminoida sadržanih u korijenu kurkume (Curcuma longa). Kurkuma, koja svoje porijeklo vuče s Dalekog istoka, koristi se kao začin, konzervans i sredstvo za bojanje, a u ayurvedskoj medicini upotrebljava se protiv raznih tegoba i bolesti kao što su astma, alergije, bolesti jetre, gripa, reumatizam, osteoartritis, psorijaza, kolesterol, šećerna bolest tipa II. Kurkumin je lipofilna molekula (topiva u mastima), polifenolne strukture i karakteristične žute boje. Jedan od izazova u oralnoj primjeni kurkumina je pitanje njegove bioraspoloživosti. Čak i nakon primjene visokih doza nativnog kurkumina, samo vrlo male količine dospiju do krvotoka, zbog brzog metabolizma u jetri i stijenci crijeva.

Količina kurkumina koju tijelo apsorbira i zadržava je istinsko mjerilo njegove bioraspoloživosti. Istraživanja su pokazala da micelarni kurkumin u Solgar Curcuminu ima 185 puta veću bioraspoloživost i 6,8 puta bržu apsorpciju od nativnog kurkumina.

Solgar Curcumin je osobito primjeren za osobe koje vode aktivan stil života, jer samo 1 kapsula dnevno daje 185 puta bolju učinkovitost.

SASTOJCI U PREPORUČENOJ DNEVNOJ DOZI:

Ekstrakt korijena kurkume (Curcuma longa)     800 mg

Sadrži:

Ukupni kurkuminoidi                                                48 mg

Kurkumin                                                               40 mg

PRIMJENA: uzima se 1 kapsula na dan, uz obrok

PAKIRANJE: 30 kapsula