Početna Uvjeti kupnje

Uvjeti kupnje

Općeniti uvjeti poslovanja

 

Sigurnost

Eljekarna24.hr internet trgovina se obvezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje naših obveza, te da informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Zdravstvena ustanove "Ljekarne Švaljek " - eljekarna24.hr internet trgovine i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Plaćanje kreditnim karticama obavlja se putem našeg partnera WsPay-a- sustava koji osigurava sigurno i zaštićeno provođenje internetskih transakcija kreditnim karticama. Ovaj način plaćanja pouzdano funkcionira u praksi i prema istraživanjima se pokazuje sigurnijim od klasičnog plaćanja kreditnim karticama u restoranu ili trgovini.

Plaćanje na našim web stranicama je sigurno!  WsPay servis za Internet naplatu http://www.wspay.info, koji koristi najsuvremenije tehnologije zaštite od zlouporaba, kao sto je sigurnosni protokol Secure Socket Layer (SSL) , te druge tehnologije i sigurnosne procedure po najvišim standardima.

Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između sustava za plaćanje i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).

Uvjeti plaćanja

Plaćanje možete izvršiti na tri načina: kreditnim karticama, internet bankarstvom ili pouzećem.

U skladu s situacijom oko epidemije korona virusom, a s ciljem osiguravanja sigurnosti Vas i naših i Vaših dostavljača, te kako bi smanjili mogućnosti širenja korona virusa na minimum, ljubazno Vas molimo da, kada je to moguće, odaberete plaćanje internet bankarstvom ili kreditnim karticama.

Napomena: ako Vašu narudžbu, za koju ste odabrali način plaćanja kreditnom karticom ili internet bankarstvom, ne platite u roku tri dana, Vašu narudžbu ćemo otkazati, jer smatramo da ste u tom slučaju odustali od narudžbe.

Mogućnosti plaćanja:
1. Kreditnim karticama

a) jednokratno

Visa, MasterCard, Maestro svih banaka te sve druge debitne, prepaid, kreditne i poslovne kartice

American Express, Diners, Discover, DinaCard, Union Pay

b) obročno

Visa Premium (2- 6 rata), PBZ Maestro (2-6 rata) i PBZ Visa (2-6 rata), Diners (2-6 rata), MasterCard Zaba (2-6 rata), Visa Zaba (2-6 rata), te sve MB+ debitne kartice (Maestro MB+, MasterCard MB+, Visa MB+) (2-6 rata)

Minimalni iznos za obročno plaćanje MB+ debitnim karticama je 26,51€ / 200,00 kn.

MB+ kartice su debitne kartice banaka MBNet grupacije: 

 1. Erste&Steiermarkische bank d.d.
 2. Istarska Kreditna Banka Umag d.d.
 3. Sberbank d.d.
 4. Kent Banka
 5. Agram Banka d.d.
 6. Slatinska banka d.d

       


2. Općom uplatnicom ili internet bankarstvom


3. Pouzećem

 

1. Plaćanje kreditnim karticama obavljate na siguran način preko WsPay Payment Gateway servisa za internet naplatu. Ovaj servis koristi najsuvremenije tehnologije zaštite od zlouporaba, kao sto je sigurnosni protokol Secure Socket Layer (SSL)protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između sustava za plaćanje i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).

Vaša kreditna kartica će biti terećena u trenutku kada pošiljka bude spremna za slanje. Sigurnosni programi koji se koriste prilikom kupnje su: American Express – Jamstvo sigurne online kupnje, Verified by Visa i MasterCard SecureCode™.

U slučaju da naručenog artikla nema na skladištu, biti ćete kontaktirani u najkraćem mogućem roku te ćemo u dogovoru s Vama isporučiti zamjenski artikl ili ćemo u dogovoru s Vama navedeni artikl maknuti iz narudžbe.

Sigurnost plaćanja kreditnim karticama

  

2. Ako ste odabrali plaćanje općom uplatnicom, popunite je prema prikazanom primjeru ili s podacima koje ste dobili nakon izrade narudžbe platite internet bankarstvom. Vaša pošiljka će biti isporučena kada od banke dobijemo potvrdu o uplati. Uplate koje su napravljene do 15 h tekućeg dana će biti vidljive i narudžbe obrađene idući dan, a uplate poslije 15 h tek za dva dana. Kako bi ubrzali proces pripreme narudžbe, možete nam poslati potvrdu o uplati na info@eljekarna24.hr ili broj faksa: 049/500-192

U slučaju da naručenog artikla nema na skladištu, biti ćete kontaktirani u najkraćem mogućem roku te ćemo u dogovoru s Vama isporučiti zamjenski artikl ili ćemo u dogovoru s Vama navedeni artikl maknuti iz narudžbe.

3. Odaberete li opciju plaćanja pouzećem, pošiljku ćete platiti dostavljaču prilikom preuzimanja.

Ako trebate R1 račun potrebno je upisati vaš OIB, te naziv tvrtke ili obrta, ili se obratiti na kontakt email.

U slučaju da naručenog artikla nema na skladištu, biti ćete kontaktirani u najkraćem mogućem roku te ćemo u dogovoru s Vama isporučiti zamjenski artikl ili ćemo u dogovoru s Vama navedeni artikl maknuti iz narudžbe.

Sve cijene su izražene u HRK. PDV je uključen u cijenu. U slučaju promjene PDV-a zadržavamo pravo na promjenu cijena. Ponuda vrijedi do isteka zaliha.

Za sva pitanja nas kontaktirajte na info@eljekarna24.hr ili na 091/6191-901.

Uvjeti korištenja

Pregledavanjem, korištenjem sadržaja i kupovinom na web stranici eljekarna24.hr posjetitelj pristaje na uvijete korištenja.
Internet ljekarna eljekarna24.hr u vlasništvu je Zdravstvene ustanove Ljekarne Švaljek.
Narudžbe u web ljekarni eljekarna24.hr mogu napraviti samo punoljetne osobe.

Odricanje od odgovornosti

Internet ljekarna eljekarna24.hr nije zamjena za liječnički pregled niti ljekarničke konzultacije. Ako sumnjate na neke simptome, posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Korištenjem web stranice www.eljekarna24.hr smatra se da ste suglasni da www.eljekarna24.hr niti Zdravstvena ustanova Ljekarne Švaljek neće biti odgovorna ni za kakvu izravnu ili neizravnu, materijalnu ili nematerijalnu štetu nastalu interpretiranjem informacija sa stranice www.eljekarna24.hr ili odabirom preparata iz internet ljekarne.

Informacije o proizvodima

Informacije o proizvodima ponuđenim na www.eljekarna24.hr su preuzete s deklaracija pojedinog proizvoda, unutarnjih uputa proizvoda ili su preuzete iz materijala (brošura, letaka, web stranica) koje je uredio proizvođač, uvoznik ili dobavljač pojedinog proizvoda uz dodatnu doradu naših stručnjaka. Fotografije su preuzete od proizvođača odnosno dobavljača i ne moraju nužno biti identične. Nastojimo pružiti što točnije i detaljnije informacije o pojedinom proizvodu. Zadržavamo pravo pogreške u opisu ili fotografiji pojedinog proizvoda. Zdravstvena ustanova Ljekarne Švaljek zadržava pravo izmjene informacija (uključujući cijene artikala i akcijske ponude) na stranicama bez prethodne najave.

Privatnost

Razmjena osjetljivih podataka između sustava koji obavlja online plaćanje i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja se korištenjem virtualne privatne mreže (VPN) koja je potpuno zastićena od neautoriziranog pristupa. Osjetljivi podaci o Vašoj kreditnoj kartici dostavljaju se online izravno autorizacijskom centru.

Da je sigurna komunikacija izmedu Vašeg računala i poslužitelja uspostavljena možete znati po tome što će se na dnu Vašeg Internet preglednika pojaviti mala ikona u obliku lokota. Ako strelicu miša dovedete iznad lokota, pojavit će se natpis "SSL Secured" te razina enkripcije koja se koristi.

O pravilima privatnosti

Ova pravila o privatnosti ("pravila") objašnjavaju kako eljekarna24 odnosno  ZU Ljekarne Švaljek (dalje u tekstu: ZU Ljekarne Švaljek, voditelj obrade) prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima koji se nalaze na stranici www.eljekarna24.hr .

ZU Ljekarne Švaljek kao pružatelj usluga web stranice www.eljekarne24.hr je posvećen zaštiti i poštivanju vaše privatnosti. Pročitajte ova pravila pažljivo kako biste razumjeli zašto i kako prikupljamo vaše osobne podatke i kako će se oni koristiti.

U pogledu osobnih podataka koje prikupljamo, eljakarna24 odnosno ZU Ljekarne Švaljek  je "voditelj obrade", odnosno onaj koji određuje svrhe, potrebe  i sredstva kojima se osobni podaci obrađuju.

Ako nas želite kontaktirati u vezi ovih pravila ili u vezi Vaših osobnih podataka, molimo vas da koristite sljedeće kontakt podatke:

Naziv tvrtke: ZU Ljekarne Švaljek

Adresa: Kralja Tomislava 24, 49 246 Marija Bistrica

Telefonski broj : 049/469-593

E-pošte : info@eljekarna24.hr

Kako i kada prikupljamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke prikupljamo kada je to potrebno za ostvarivanje vaših potrošačkih potreba ili za potrebe našeg poslovanja (npr. kada kupite ili naručite proizvode i/ili usluge od nas, kada se registrirate za klub vjernosti, kada kontaktirate službu za kupce, kada se pretplatite na naš newsletter, kada ispunite našu anketu ili pružite povratne informacije o našoj robi i uslugama itd.)

Osobne podatke uglavnom prikupljamo izravno od vas, kada naručite određene proizvode ili usluge ili ispunite određeni obrazac.

U svakom od navedenih slučajeva, dobit ćete i jasne dodatne informacije o svrsi obrade podataka, a u nekim slučajevima osim toga trebat ćemo i vaše izričito dopuštenje za obradu.

Mi ne koristimo vaše osobne podatke u marketinške svrhe osim ako nam ne kažete da se s time slažete. Ako želite da vam pošaljemo detalje o našim proizvodima, uslugama, ponudama i promocijama, molimo da se pretplatite na to kada se pridružujete klubu vjernosti ili da date privolu prilikom pretplate na newsletter.

Prema vašim osobnim podacima odnosimo se kao prema povjerljivim podacima, a pravilno ih štiti ZU Ljekarne Švaljek i/ili naši pouzdani partneri.

Koje podatke prikupljamo direktno od vas?

Tipične kategorije podataka koje prikupljamo od korisnika su sljedeće: ime, adresa, datum rođenja, spol, preferirani jezik, adresa za plaćanje, adresa za dostavu, financijske informacije uključujući informacije o kreditnim, debitnim karticama ili druge informacije o plaćanju koje pružite pri ispunjavanju obrazaca na web stranicama, prilikom plaćanja u ZU Ljekarnama Švaljek ili kada komunicirate s nama putem telefona ili e-pošte.

Kakva prava na privatnost imate?

Imajte na umu da u bilo kojem trenutku imate pravo od ZU Ljekarni Švaljek, eljekarne24 zatražiti sljedeće:

 • da vam omogući pristup vašim osobnim podacima

 

Eljekrnu24 odnosno ZU Ljekarne Švaljek možete pitati koje vaše osobne podatke koristi, a možete i tražiti pristup tim osobnim podacima. Imate pravo znati svrhu obrade, koje kategorije vaših osobnih podataka čuvamo, tijela ili kategorije tijela s kojima vaše osobne podatke dijelimo, razdoblje zadržavanja podataka, kao i izvor podataka u slučaju kada se podaci neizravno prikupljaju.

 • da vam osigura kopiju osobnih podatke koje čuvamo
Možete nas kontaktirati ako želite kopiju nekih ili svih osobnih podataka koje čuvamo o vama.
 • zatražiti ispravak pogrešnih podataka
Želimo da su vaše osobne informacije točne i ažurne. Možete nas tražiti da ispravimo ili uklonimo informacije koje mislite da su netočne ili zastarjele.
 • zatražiti brisanje osobnih podataka
Možete tražiti da zaustavimo obradu ili čak tražiti brisanje osobnih podataka o vama koje čuvamo. Ako vaše osobne podatke trebamo za obavljanje neke ugovorne obveze prema vama, ZU Ljekarne Švaljek bi mogao prestati biti sposoban za izvođenje takvih ugovornih obveza. Također, ako su vaši osobni podaci potrebni kako bi ZU Ljekarne Švaljek mogla ostvariti određene zakonske obveze (npr. porezne obveze), vaš zahtjev se možda neće moći ostvariti.
 • Ograničavanje pristupa vašim podacima (nama i/ili trećim osobama) u određenim procesima ili u potpunosti
Ako želite pobijati točnost podataka, ili više ne trebamo osobne podatke za svrhu obrade, ali su oni vama potrebni za uspostavljanje, izvršenje ili obranu pravnih zahtjeva ili ste se protivili obradi po osnovi koju voditelj obrade smatra legitimnom, imate pravo tražiti ograničavanje obrade osobnih podataka.
 • podnijeti prigovor na način kako koristimo vaše podatke
Sjetite se da imate pravo na prigovor obradi osobnih podataka koja se temelji na pravnoj osnovi koju  voditelj obrade smatra legitimnom.
 • zahtijevati prijenos podataka drugom vršitelju obrade (prenosivost prava)
Ako se obrada temelji na vašem pristanku ili se vrši automatskim sredstvima, imate pravo tražiti od voditelja obrade prijenos podataka drugom vršitelju obrade.

Ako se obrada temelji na vašem pristanku ili se vrši automatskim sredstvima, imate pravo tražiti od voditelja obrade prijenos podataka drugom vršitelju obrade.

Ako se obrada temelji na vašem pristanku ili se vrši automatskim sredstvima, imate pravo tražiti od voditelja obrade prijenos podataka drugom vršitelju obrade.

Kako biste ostvarili bilo koje od gore navedenih prava molimo koristite kontakt podatke iz odjeljka o privatnosti.

Ako niste zadovoljni kako smo prikupili ili upotrijebili vaše osobne podatke, možete podnijeti formalnu pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Gdje se čuvaju vaši osobni podaci?

Osobne podatke koje prikupimo o vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.

Neki podaci još uvijek se pohranjuju u papirnatom obliku, ali imamo tendenciju digitalizirati sve osobne podatke koje obrađujemo. Obrađeni podaci pohranjuju se u prostorijama voditelja obrade i IT sustavima, ali ponekad podatke pohranjujemo na servere naših pouzdanih davatelja usluga  (trusted service provider).

Da li Eljekarna24 odnosno ZU Ljekarne Švaljek razmjenjuju podatke s trećim osobama?

Zaštita privatnosti je Eljekarni24 odnosno ZU Ljekarnama Švaljek važna, stoga nikada nećemo dijeliti vaše osobne podatke s trećom osobama osim u svrhe opisane u ovim pravilima.

Kao što znate, Eljekarna24 i ZU Ljekarne Švaljek rade zajedno s drugim kompanijama. To znači da ponekad dijelimo vaše osobne podatke s našim pouzdanim partnerima, koristeći sigurne IT sustave. Kada tako postupamo podaci se prenose na servere koji se nalaze u EU ili u zemlji koja osigurava adekvatnu razinu zaštite u skladu s EU zakonodavstvom.

Uz navedeno, vaše osobne informacije možemo dati našim pouzdanim partnerima koji održavaju naš IT sustav ili pružaju usluge u ime voditelja obrade. Na primjer, za potrebe marketinga, financija, oglašavanje, obrade plaćanja, isporuke i druge usluge u i izvan trgovine. Ti davatelji usluga su ipak dužni, prema relevantnim ugovorima, koristiti podatke koji su im povjereni samo u skladu s našim smjernicama i isključivo u svrhu koju smo strogo odredili. Također, obvezujemo ih da adekvatno zaštitite vaše podatke i da ih smatraju poslovnom tajnom.

U nekim slučajevima, naši partneri koji pružaju usluge u ime ili za ZU Ljekarne Švaljek mogu vaše podatke obraditi izvan Europske unije. Međutim, ugovori koje sklapamo s takvim subjektima obvezuju ih da vašim podacima postupaju sa posebnim sigurnosnim mjerama u skladu s propisima na snazi u državama članicama Europske unije.

Koliko dugo ćemo zadržati vaše osobne podatke?

Eljekarna24 odnosno ZU Ljekarne Švaljek neće zadržati vaše osobne podatke dulje od razdoblja za koje su podaci potrebni kako bi se ispunila svrha njihovog korištenja.

Za što ćemo koristiti vaše podatke?

Možemo koristiti vaše osobne podatke na nekoliko različitih načina, uglavnom za obavljanje naših ugovornih obveza prema vama, ali ponekad i za poboljšanje vašeg iskustva kupnje, direktni marketing ili iz sigurnosnih razloga.

Obrada naloga i pružanje usluga

Kada obavite kupnju putem web stranice www.eljekarna24.hr , ovisno o slučaju, možda ćemo zatražiti da date određene osobne podatke koji su potrebni za pravilnu obradu vaše kupnje. Ova situacija će se dogoditi pogotovo ako se uz kupnju naših proizvoda odlučite za korištenje jedne od usluga, kao što je dostava. Također, kako bi obradili narudžbu i osiguravali da su osobne i financijske informacije točne, koristimo pouzdane platne sustave trećih osoba kako bi osigurali da je vaša uplata sigurna i da se vaši podaci ne koriste za prijevaru. Ako želite platiti robu i usluge na internetu, voditelj obrade će zahtijevati informacije vezane uz uplatu, uključujući i broj kreditne ili debitne kartice, datum isteka kartice, CVV broj, kao i adresu za naplatu.

Kako bi osigurali da se proizvodi i usluge koje kupite kod nas dostave na ispravnu adresu, vaše osobne podatke koji su potrebni za pružanje pojedinih usluga dijelimo s pouzdanih vanjskih partnera (npr. vaše ime, adresa dostave i poruke uz isporuku koje ste naveli – poput doba dana kada želite primati dostavu).

Usluga kupaca – Office

Ako se obratite našem uredu kupaca (zatražite povrat proizvoda ili niste zadovoljni uslugom, itd.) , direktno u ZU Ljekarna Švaljek ili kroz bilo koji drugi način komunikacije koji je vama dostupan, trebaju nam vaši kontakt podaci kako bismo riješili problem s kojim nam se obraćate. Podatke koje nam ustupite koristiti će se samo za ovu namjenu. U određenim slučajevima ćemo koristiti usluge drugih proizvođača kojima povjeravamo vaše podatke samo u mjeri u kojoj će to biti potrebno za rješavanje vašeg slučaja (npr. ovlaštenih servisa za popravak itd). U ovom slučaju, oni mogu biti dobavljači IT sustava s kojima voditelj obrade surađuje i mogu biti dio tehničke podrške.

www.eljekarna24.hr  web stranice

Vaši podaci  mogu biti prikupljeni i prilikom posjeta  web stranici voditelja obrade. Podaci će se obrađivati samo u točno određene svrhe, o čemu ćemo Vas obavijestiti u trenutku kada posjetite web stranicu voditelja obrade (npr. za provođenje online prodaje, za spremanje shopping liste koju ste stvorili,  itd.). U slučaju da ne želite da se Vaši podaci, svi ili određeni, prikupljaju u ovu svrhu možete ograničiti njihovo korištenje ili u potpunosti onemogućiti korištenje istih.

Kolačići

Za održavanje web stranice i osiguravanje njene funkcionalnosti voditelj obrade koristi tehnologiju općenito poznatu kao "kolačiće".

Kolačić je mala tekstna datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web-mjestu. S pomoću kolačića web-mjesto pamti vaše radnje i željene postavke (poput prijave, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) tijekom duljeg razdoblja, pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-mjesto odnosno pri pregledavanju njegovih različitih stranica. Kolačići mogu biti privremeni ili trajni, na primjer, JavaScript ili Flash tehnologije. Zahvaljujući kolačićima na našim stranicama možete pretraživati bez poteškoća i pokazivat će vam se  rezultati koji su relevantni za vas.

Koristimo sljedeće kolačiće:

 1. privremene korisničke kolačiće unosa (session-id) ili trajne kolačiće ograničene na nekoliko sati u nekim slučajevima,
 2. kolačiće za provjeru autentičnosti, koji se koriste za autentifikacijske usluge, tijekom trajanja pregleda ,
 3. korisničke sigurnosne kolačiće koji se koriste za otkrivanje zloupotreba autentičnosti, ograničenog trajanja,
 4. kolačiće multimedijskih sadržaja, kao što su kolačići za flash player, za trajanja pregleda,
 5. kolačiće omogućavanja učitavanja, tijekom trajanja pregleda,
 6. trajne kolačiće za prilagodbu korisničkog sučelja za vrijeme trajanja pregleda (ili malo duže),
 7. kolačiće trećih strana za dijeljenje dodataka društvenih mreža za prijavljene članove društvene mreže,
 8. kolačiće dodataka društvenih mreža namijenjene praćenju,
 9. promidžbene kolačići trećih strana te
 10. analitičke kolačiće .

Kolačićima pohranjenima na računalu možete pristupiti kada posjetite našu web stranicu ili otvorite e-mail koji ćemo vam poslati. Ako želite izbrisati kolačiće koji su već na vašem računalu, molimo pogledajte vaš preglednik pod upute te kliknite na izborniku "Pomoć".

Obrađujemo kolačiće samo uz vaš pristanak. Možete prihvatiti, prihvatiti djelomično ili odbiti korištenje kolačića, samo provjerite postavke u vašem pregledniku. Međutim, napominjemo kako neke od značajki naše web stranice možda neće funkcionirati bez kolačića. Tražeći suglasnost predstavit ćemo svrhu u koju ćemo obrađivati ovu vrstu informacija te ćemo vas obavijestiti o vašim pravima.

Možete pronaći više informacija o kolačićima u Pravilima o korištenju kolačića (cookies).

Druge web stranice

www.eljekarna24.hr web stranice mogu sadržavati linkove za web-lokacije trećih strana.

Ova pravila primjenjuju se samo na ovu web stranicu pa prilikom povezivanja s drugim web stranicama, upućujemo vas da pročitate njihova pravila privatnosti.

Marketing

Eljekarna24 željela bi vam poslati informacije o našim proizvodima i uslugama za koje bi  mogli biti zainteresirani. Međutim, marketinški materijal dopušteno nam je slati samo ako se vi odluče za to te nam date privolu. Imajte na umu da čak i ako ste pristali primati naše marketinške poruke, možete u bilo kojem trenutku odustati od primanja marketinških poruka. Ako više ne želite da vas kontaktiramo u marketinške svrhe, molimo vas izaberite tu opciju na kraju naše marketinške poruke (e-mail/newsletter) ili nam pošaljite mail na info@eljekarna24.hr  .   

Stupanja na snagu te promjene pravila o privatnosti

Ovo pravila stupaju na snagu  25. svibnja 2018., a objavit će se na web stranici.

 

Registracija

Kako bi obavili kupnju na web shopu, registracija nije obavezna. Potrebno je samo u prvom koraku checkout procesa ostaviti važeću e-mail adresu (ona kojoj imate omogućen pristup) kako bi Vam nakon unosa podataka potrebnih za obavljanje dostave bilo moguće poslati potvrdu narudžbe.

Ako ne želite svaki puta tijekom kupnje unositi adresu dostave te informacije o sredstvu plaćanja, preporuča se brza registracija. Potrebno je samo jednom unijeti važeću e-mail adresu, osobne podatke (ime, prezime, adresa, poštanski broj, mjesto, broj telefona) te lozinku pomoću koje se pristupa korisničkom računu. Ona može biti proizvoljan niz znakova - što je duža, otpornija je na hakersko probijanje. Ako ste bez ideja, na web stranici Password generator možete dobiti generiranu lozinku.

Nakon unosa traženih podataka, registraciju je potrebno potvrditi klikom na polje "Registracija". Kreirani korisnički račun ostaje registriran u sustavu, a pristupa mu se kombinacijom korisničkog imena i lozinke na stranici "Prijava".

U slučaju da ste zaboravili lozinku, na istoj stranici trebate kliknuti na "Zaboravljena lozinka?". Dolazite do stranice na kojoj možete ostaviti svoju e-mail adresu s kojom ste se registrirali na web shopu, a na koju vam onda sustav automatski pošalje link pomoću kojeg ćete resetirati lozinku i dobiti novu.  Nju možete kasnije sami promijeti u postavkama računa budući da automatski kreirane lozinke nisu lako 'pamtljive' (ili samo kliknite na DA kada vas preglednik pita da upamti unešenu lozinku da je ne morate svaki puta unositi kod prijave).

Ukratko, nakon kreiranja računa, za svaku daljnju kupnju potrebna je samo prijava s korisničkim imenom i lozinkom.

Jamstvo i servisni uvjeti

Ako određeni artikal ima jamstvo ili podliježe servisnim uvjetima, to će biti naglašeno u opisu tog artikla. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun za vrijeme trajanja jamstvenog roka. Samo s predočenjem računa i jamstvenog lista kupac može ostvariti svoja prava.

Uvjeti dostave i isporuke

Pošiljke  isporučujemo putem DPD Croatia d.o.o.  kurirske službe. 

Za kupce iz cijele Hrvatske, dostava za sve narudžbe iznad 50,00 € / 376,73 kn je besplatna. Trošak dostave od 3,72 € / 28,00 HRK uključuje jedno slanje, a svako ponovljeno slanje iste narudžbe naplaćuje se 3,72 € / 28,00 HRK, bez obzira na iznos narudžbe. 

Roba se šalje sljedeći dan nakon potvrđene uplate. Naručena roba siže u roku 24 - 48 sati od trenutka slanja (subote, nedjelje i praznici isključeni). Za otoke  je vrijeme dostave nešto duže i ovisi o važećem rasporedu vožnje DPD-a, koji možete pogledati na sljedećem linku:

https://www.dpd.com/hr/home/produkti_i_usluge/classic_usluga/hrvatska/raspored_dostave_na_otoke

U iznimnim situacijama povećane potražnje/intenziteta narudžbi ili uslijed otežane isporuke od strane naših dobavljača koje se ponekad mogu desiti, dostava narudžbe može kasniti nekoliko dana. O tome ćemo vas obavijestiti.

Za dostave koje ne zadovoljavaju uvjet besplatne dostave naplaćujemo 3,72 € / 28 kn (uračunat PDV), neovisno o težini pošiljke i udaljenosti mjesta dostavljanja.

Molimo Vas da po primitku svoje narudžbe pregledate proizvode i isti dan nam javite uz potkrijepu slikama o eventualnim oštećenjima  uslijed transporta kako bismo bili u mogućnosti odmah iskomunicirati isto s našom dostavnom službom. Na žalost, nećemo moći uvažiti reklamacije koje su prijavljene kasnije od dana preuzimanja pošiljke s Vaše strane jer nam iste ne prihvaća naša dostavna služba. Hvala vam na razumijevanju.

Kako bismo osigurali što kvalitetniju komunikaciju između Vas i dostavljača, dostavljaču ćemo ustupiti i kontakt broj telefona koji ste nam naveli prilikom registracije. Dan prije isporuke zaprimit ćete SMS/E-mail u kojem Vas dostavljačka služba obavještava da će dostava biti idući radni dan. Na dan dostave, u jutarnjim satima, dobit ćete SMS/E-mail o vremenu dostave u okviru 1 h (npr. dostava će biti između 10 i 11 h). Unutar SMS/E-mail poruke nalazi se link pomoću kojeg možete pratiti put paketa, dogovoriti novi datum dostave, promjeniti adresu dostave, preusmjeriti paket u paketni dućan (INA benzinske postaje i dućani Eurom Denis), zatražiti alternativno mjesto dostave (npr. susjed).

Ako Vam nećemo moći isporučiti pošiljku u navedenom roku zbog nedostupnosti proizvoda na tržištu, o tome ćemo vas obavijestiti. Vi pritom možete odlučiti hoćete li prekinuti narudžbu ili pričekati da naručeni proizvod postane dostupan. Novac s Vaše kreditne kartice neće biti povučen do trenutka isporuke.

Razmjena paketa, kao rezultat pogrešnog slanja ili pripreme proizvoda s naše strane, besplatna je, a ako imate potrebu zamijeniti zaprimljeni proizvod zbog pogrešne narudžbe ili veličine proizvoda, troškove razmjene snosi naručitelj u iznosu 3,72 € / 28,00 HRK.

Prije isporuke svaki artikl provjeravamo da nije oštećen. Molimo da pošiljku preuzmete pred dostavljačem kako bi izbjegli naknadne reklamacije zbog pošiljke oštećene prilikom dostave.

Ljekarna ne preuzima odgovornost u slučaju kašnjenja isporuke zbog više sile.

NAPOMENA: Za dostavu u inozemstvo kupac snosi troškove dostave.

Obavijest o načinu podnošenja pisanog prigovora potrošača

Sve prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/2014), Kupac može poslati putem pošte ili elektroničke pošte kao i u poslovnim prostorijama/trgovinama Prodavatelja na adresi Marija Bistrica, Kralja Tomislava 24. Ako se prigovor podnosi u poslovnim prostorijama/trgovinama, Prodavatelj je dužan odmah pisanim putem ovjeriti njegov primitak.


Podaci potrebni za podnošenje prigovora:

ili izravno u poslovnim prostorijama na adresi Marija Bistrica, Kralja Tomislava 24. Kako bi Prodavatelj sukladno članku 10. stavku 5. Zakona o zaštiti potrošača potvrdio primitak pisanog prigovora, a zatim i na isti odgovorio, Kupac treba navesti točne podatke za primitak istoga.

Odgovor na prigovor Kupca Prodavatelj će u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača dati u pisanom obliku najkasnije u roku 15 dana od dana primitka prigovora. U suprotnom se Kupac može obratiti Državnom inspektoratu ili Udruzi za zaštitu potrošača.

Ostale internet stranice

Kada „Eljekarna24.hr“ odgovarajućim linkovima pruža mogućnost posjeta drugih web stranica drugih osoba, iste nisu u vlasništvu Prodavatelja i ovi Uvjeti kupnje u slučaju korištenja predmetnih web stranica ne primjenjuju se u odnosu na Prodavatelja i Kupca. Prodavatelj te web stranice ne kontrolira i ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo koju od njih ili njihov sadržaj. Posjet tim stranicama u cijelosti je na vlastiti rizik Kupca i Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

Reklamacije

Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Ako ipak preuzmete oštećenu pošiljku, molimo Vas da po primitku svoje narudžbe pregledate proizvode i isti dan nam javite uz potkrijepu slikama o eventualnim oštećenjima  uslijed transporta kako bismo bili u mogućnosti odmah iskomunicirati isto s našom dostavnom službom. Na žalost, nećemo moći uvažiti reklamacije koje su prijavljene kasnije od dana preuzimanja pošiljke s Vaše strane jer nam iste ne prihvaća naša dostavna služba. Hvala vam na razumijevanju.

Eljekarna24.hr će, na osnovu zahtjeva za povrat ili zamjenu, korisniku vratiti sredstva na račun ili zamijeniti proizvod s novim u roku četrnaest (14) dana od datuma primitka vraćenog proizvoda na skladište.

U slučaju da zamjenskog proizvoda nema na skladištu, moguć je samo povrat sredstava. Povrat dostavljenih proizvoda vrši se dostavom na adresu: Zdravstvena ustanova Ljekarne Švaljek, Ulica Josipa Broza Tita 2, Zabok. U slučaju opravdane reklamacije, eljekarna24.hr snosi troškove povrata.

Korisnik je obvezan dostavljene proizvode vratiti u stanju u kojem su mu dostavljeni i u originalnom pakiranju (trgovačko pakiranje u kojem je roba i dostavljena) sa otpremnicom i računom.

Jednostrani raskid ugovora sklopljenog na daljinu

 

Odgovornost za materijalne nedostatke

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke proizvoda sukladno Zakonu o obveznim odnosima (članci 400-422).

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na Kupca, bez obzira je li mu to bilo poznato. Prodavatelj odgovara i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na Kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Predmnijeva se da je nedostatak koji se pojavio u roku od šest mjeseci od prijelaza rizika postojao u vrijeme prijelaza rizika, osim ako Prodavatelj ne dokaže suprotno ili suprotno proizlazi iz naravi stvari ili naravi nedostatka. Prodavatelj ne odgovara za neznatan materijalni nedostatak.

Materijalni nedostatak postoji:

- ako stvar nema potrebna svojstva za svoju redovitu uporabu ili za promet,

- ako stvar nema potrebna svojstva za posebnu uporabu za koju je Kupac nabavlja, a koja je bila poznata Prodavatelju ili mu je morala biti poznata,

- ako stvar nema svojstva i odlike koje su izrijekom ili prešutno ugovorene, odnosno propisane,

- kad je Prodavatelj predao stvar koja nije jednaka uzorku ili modelu, osim ako su uzorak ili model pokazani samo radi obavijesti,

- ako stvar nema svojstva koja inače postoje kod drugih stvari iste vrste i koja je Kupac mogao opravdano očekivati prema naravi stvari, posebno uzimajući u obzir javne izjave Prodavatelja, proizvođača i njihovih predstavnika o svojstvima stvari (reklame, označavanje stvari i dr.),

- ako je stvar nepravilno montirana pod uvjetom da je usluga montaže uključena u ispunjenje ugovora o prodaji,

- ako je nepravilna montaža posljedica nedostataka u uputama za montažu.

Ako je Kupac na temelju izjava proizvođača ili njegova predstavnika očekivao postojanje određenih svojstava stvari, nedostatak se ne uzima u obzir ako Prodavatelj nije znao niti morao znati za te izjave, ili su te izjave bile opovrgnute do trenutka sklapanja ugovora ili one nisu utjecale na odluku Kupca da sklopi ugovor.

Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati Kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati. Prodavatelj odgovara i za nedostatke koje je kupac mogao lako opaziti ako je izjavio da stvar nema nikakve nedostatke ili da stvar ima određena svojstva ili odlike.

Zdravstvena ustanova Ljekarne Švaljek upisana u registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod brojem MBS: 080256174, OIB: 55832250129, Ravnatelj: Ana Capar Eraković

Popusti

Ovdje ćete pronaći aktualne popuste na našem webshopu! 

Pregledajte proizvode po brandu

Eljekarna24.hr
Izbornik

Trebate pomoć ili imate pitanja?

+385 91 6191 901 ili info@eljekarna24.hr

100% sigurna kupnja

Saznaj više...
Fiksni tečaj: 1 € = 7,53450 kn

Zatvori

Neophodni kolačići su obavezni za normlano funkcioniranje web shopa.

Google remarketing / conversation

Sendgrid

Facebook  share

Google+

Google analytics

Google ecommerce

Facebook pixel