Opekline od sunca ili od roštilja mogu pokvariti i najljepša druženja. Uz zaštitnu kremu, dobro je imati i kvalitetnu emulziju.

03.08.2021

Uz ljetne aktivnosti vani, kožu izlažemo raznim potencijalnim opasnostima – od sunca, raznih trava do izvora topline poput roštilja ili logorske vatre. Prije svakog izlaska van, s posebnom pažnjom bismo trebali pripremiti kožu za sve izazove. Nanošenje kreme za sunčanje sa zaštitnim faktorom može spriječiti nastanak neugodnog crvenila, a dermatolozi upozoravaju da oštećenja kože mogu nastati u svega 15 minuta boravka na suncu. Stoga nije na odmet ponoviti – ljeti ne izlazite van bez odgovarajuće zaštite. Kako biste spriječili opasne opekline, kremu je potrebno nanositi više puta kroz, osobito ako vježbate vani jer znojenje poništava njezin učinak. Isto vrijedi i za boravak na plaži, preporučuje se kremu nanositi nakon svakog kupanja u moru, bazenu ili rijeci.

Koža je iznimno osjetljiva na vanjske utjecaje, pa i opuštenom roštiljanju s društvom treba pristupiti s oprezom jer otvorena vatra lako može izbjeći kontroli pri čemu riskiramo neugodno bolne opekline. No, našoj koži to nije jedina prijetnja ljeti. Češće se depiliramo i brijemo pa joj takva mehanička odstranjivanja dlačica stvaraju dodatan stres nakon kojih umjesto fine, njegovane kože imamo nadraženu, iritiranu kožu prekrivenu crvenilom.

Iako je dobra priprema ključ prevencije, nažalost sitne se nezgode uz malo neopreza lako dogode. Zato bismo uza sebe, osim zaštitne kreme i šešira kojima ćemo se zaštiti od udara sunca, trebali imati i proizvode za SOS situacije. Farmaceuti, dermatolozi i obiteljski liječnici preporučuju emulziju koja je pravi zaštitnik kože cijele obitelji.

 

 

NeoVIDERM emulziju kreirao je talijanski proizvođač Instituto Ganassini. Ova višenamjenska emulzija medicinski je proizvod koji pridonosi zaštiti kože, njezinoj dubinskoj hidrataciji, smanjuje opekline i upalne procese te pospješuje fiziološki proces normalizacije kože. Prikladna je za tretiranje opeklina od sunca, površinske opekline prvog i drugog stupnja, površinskih čireva, ispucalost kože, nadraženost i crvenilo, ljuštenje, osipa, malih abrazija ali i za zaštitu kože prije i nakon radioterapije ili nekog drugog tretmana koji bi mogao izazvati reakciju. Osim toga, sjajan je pomoćnik i kod njege kože nakon tetoviranja ili nakon kemijskog pilinga. Ova je krema idealna za mnoge probleme s kožom, za cijelu obitelj.

Zaštitnik kože cijele obiteljiNEOVIDERM, krema je koja se svojim sastavom, a tu se posebno ističu beta glukan, hijaluronska kiselina i alginat, logično nameće kao prvi izbor u S.O.S. situacijama kad je stanje kože u pitanju. Dermatološki je testiran, prilagođen najosjetljivijoj koži te je mogu koristiti i mališani. Testiran je na citotoksičnost s garancijom neprisustva teških metala u svom sastavu.