Koliko često ustajete tijekom noći kad vaše dijete ima začepljen nos? Jednom, dva put, tri put, ne znate broj? Isprobali ste otopine za ispiranje nosa, pumpice, ali se još uvijek pitate kako odčepiti nos kod djece?

 

09.12.2022

Zima je pokucala na vrata. Visoki stupanj vlažnosti zraka i intenzivniji boravak najmlađih u kolektivima dovodi do povećanja epizoda respiratornih infekata gornjih i donjih dišnih puteva.

Prema nekim pokazateljima, djeca godišnje imaju 6-10 epizoda "pada" imuniteta, najčešće u obliku nekompliciranih, ali dosadnih prehlada koje uzrokuje 200 različitih virusa, od kojih je najmanje 110 rhinovirusa. Ovisno o zdravstvenom stanju naših najmlađih, prehlada najčešće traje 3-7 dana. Simptomi mogu biti različiti – povišena tjelesna temperatura, kašalj (suhi i produktivni), gubitak apetita, umor, glavobolja i začepljeni nos.

 

Začepljeni nos je vrlo neugodan simptom pogotovo kod malene djece, a javlja se kao posljedica otečene sluznice. Iako se simptomi javljaju i tijekom dana, najveći problemi nastaju noću kada su maleni u ležećem položaju i otežano dolaze do zraka, što im pričinjava problem i stvara nervozu.

Iako se čini da je začepljeni nosić samo problem najmanjih, zbog čestog buđenja i nervoze noću posljedice osjeća cijela obitelj. Kako bi pomogao djeci, ali i cijeloj obitelji, Salvus je osigurao novi medicinski proizvod – Salvit Respiranto flaster za olakšavanje disanja i ublažavanje nelagode koja se javlja kod nazalne opstrukcije.

 

 

Salvit Respiranto flaster djeluje tako da oslobađa prirodne pare ulja eukaliptusa, metvice te lavande koja pomažu pročistiti nosić i olakšati disanje.

Uporaba je jednostavna – nakon što se otvori vrećica potrebno je ukloniti zaštitni sloj na flasteru i pričvrstiti ga na odjeću. Zbog djelovanja prirodnih para eteričnih ulja Salvit Respiranto flaster traje čak 6-8 sati te, ako se stavi prije spavanja, pokriva razdoblje tijekom noći.

Respiranto je namijenjen djeci starijoj od 30 mjeseci i odraslima.