Trudi BABY CARE posvećen je njezi osjetljive dječje kože i brizi za njeno zdravlje. Svi proizvodi linije Trudi dermatološki su ispitani, provjereno hipoalergeni i ne sadržavaju umjetne boje, parabene ni bilo kakve agresivne sastojke koji bi mogli iritirati nježnu dječju kožu.

14.03.2023

Koža male djece znatno se razlikuje od kože odraslih u nekoliko važnih anatomskih i fizioloških osobina: tanja je, ima nedovoljno razvijenu zaštitnu funkciju i veću sposobnost upijanja štetnih tvari što je čini izrazito osjetljivom pa zahtijeva posebnu brigu i pažnju. Uslijed smanjenog lučenja loja, bebinu kožu prekriva tek veoma tanak film masnoća zbog čega je osobito podložna isušivanju, iritacijama i oštećenjima.

Zato ju je potrebno adekvatno zaštititi od štetnih vanjskih utjecaja odabirom proizvoda za njegu koji uzimaju u obzir posebne potrebe osjetljive dječje kože.

 

 

NJEGA I HIGIJENA DJEČJE KOŽE

  • KUPANJE

Za čišćenje osjetljive dječje kože važno je koristiti blage proizvode bez agresivnih sapuna, koji istovremeno čiste, hrane i štite nježnu dječju kožu, pružajući joj mirisnu svježinu i mekoću.

  • NJEGA

Dječja koža sklona je isušivanju zbog čega joj je potrebno pružiti svakodnevnu hidrataciju i hranjive tvari koje će ojačati njezine obrambene sposobnosti. Uslijed stalne izloženosti utjecaju urina, stolice, trenja i uvjeta u kojima koža ne diše, posebnu pažnju potrebno je posvetiti pelenskoj regiji pružajući joj adekvatnu zaštitu koja će spriječiti pojavu iritacije i pelenskog osipa.

 

 

Trudi pelene dizajnirane i izrađene su s najvišim standardima za sigurnost, izvedbu i kvalitetu. Nježne i elastične bočne trake se prilagođavaju trbuščiću te jamče najvišu zaštitu i izvanrednu udobnost. Eksluzivni, ekstra upijajući jastučić s filtrom iznimne mekoće te poseban, dizajnerski vanjski omotač, prozračan i nježan poput pamuka, omogućava veći protok zraka između unutarnjeg i vanjskog dijela pelene što smanjuje prisutnost vlage u dodiru s kožom djeteta te time i mogućnost nastanka iritacije kože.