Aronija je antioksidant broj jedan- namirnica budućnosti!

Svježi plodovi aronije imaju najveći antioksidativni kapacitet među svim bobičastim i ostalim voćem istraživanim do sada.

22.08.2019

Ova biljaka je prava je riznica biološki aktivnih spojeva- ima ih više od 300: antocijani,proantocijanidi, bioflavonoidi, polifenoli, sve esencijalne aminokiseline,minerale i vitamine

Kao izuzetan antioksidans, aronija sprječava stvaranje slobodnih radikala i "napad" na zdrave stanice u tijelu i krvnoj plazmi, usporavajući time proces starenja organizma i sprječavajući razvoj kroničnih bolesti.

Zbog visokog udjela antioksidanata i vitamina C i E, aronija djeluje antivirusno, antibakterijski i protuupalno.  Antocijani prisutni u aroniji   doprinose radu  imunološkog sustava i smanjenju rizika od nastanka tumorskih stanica.

 

Preventivnim korištenjem aronija matičnog soka  štitimo  organizam od razvoja brojnih bolesnih stanja kao npr. poremećaja rada  imunološkog sustava, sindroma kroničnog umora, povećanog rizika od  kardiovaskularnih, cerebrovaskularnih, karcinogenih bolesti, šećerne bolesti i bolesti očiju. Aronija sok također se pokazao korisnim kada je u pitanju reguliranje težine na način da tijelo ne skladišti masnoću oko trbuha. Još jedna dodatna korist  aronije je da poboljšava razinu lipida i kolesterola u tijelu, a time i pomaže tijelu da proizvodi dobar kolesterol.

 

Za prevenciju i očuvanje dobrog zdravlja preporučuje se  pola do deci soka na dan tijekom dva tjedna. Iskoristivost zdravih sastojaka bolja je ako se konzumira nakon jela. Također, visoki sadržaj pektina i voćnih kiselina može kod nekih osoba s osjetljivim želucem izazvati mučninu, u tom slučaju preporuča se matični sok aronije razrijediti sa vodom. Nisu poznate kontraindikacije sa ljekovima.

 

PIP Matični sok aronije je  100% matični sok aronije ,bez konzervansa i dodanog šećera. Jedini  standardizirani sok aronije na tržištu sa izraženom koncentracijom ukupnih antocijana; sadrži minimalno  1300mg/l ukupnih antocijana.

 

 Pažljivom obradom voća zadržani su  svi nutrijenti što je garancija visoke kvalitete soka.