AURAXOL HELPYRED CAPS A60

AURAXOL

(Nema recenzija) Napiši recenziju
SKU:
C029814
UPC:
3857500042491
Dodajem u košaricu… Stavka je dodana
Upit o dodatnim količinama

HelPyRed je funkcionalni dodatak prehrani u obliku mekih uljnih kapsula. Koristi se kao nadopuna dijetetskim i prehrambenim mjerama. Često se preporučuje kao dodatak prehrani u okviru ulkusne dijete ili prehrambenih mjera koje se savjetuju pacijentima koji pate zbog gastritisa, osobito ako se radi o gastritisu koji se razvio kao posljedica bakterijske infekcije želuca. Glavni sastojak kapsula je Pylopass®, soj laktobacila koji je otporan na kiselu sredinu u želucu. Ovaj soj se u želucu povezuje sa želučanim bakterijama. Na taj način HelPyRed može doprinijeti boljem učinku terapije uobičajenim antimikrobnim lijekovima. Osim što djeluju na funkciju probavnih enzima i doprinose normalnom kiselinsko-baznom metabolizmu, HelPyRed kapsule poboljšavaju suradljivost pacijenata prema terapiji lijekovima koje propisuje liječnik. Zahvaljujući vitaminu E, ove kapsule štite stanice želučane sluznice od oksidativnog stresa, koji je česta posljedica infekcije želuca i predstavlja rizik za razvoj ozbiljnih bolesti.
Odobrene zdravstvene i / ili prehrambene tvrdnje:

  • Kalcij doprinosi normalnoj funkciji probavnih enzima.
  • Cink doprinosi normalnom kiselinsko-baznom metabolizmu i normalnoj funkciji imunološkog sustava.
  • Vitamin E doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

SASTOJCI: 

Doza od 2 kapsule sadrži: 
• Pylopass (Lactobacillus reuteri DSM 17648) 200 mg
• kalcij 120 mg (15% PU) - u obliku kalcijeva hidrogenfosfata
• cink 10 mg (100% PU) - u obliku cinkova bisglicinata
• vitamin E 12 mg (100% PU)

(PU označava preporučeni dnevni unos za odrasle)

PRIMJENA: Uzimati 2 kapsule na dan. Najbolje uzimati u jutarnjim satima, prije obroka ili uz obrok.
Meka uljna kapsula razgrađuje se u želucu. Može se uzimati istovremeno s terapijom antimikrobnim lijekovima koje propisuje liječnik. Može se uzimati kao dijetetska potpora uz svaku kombinaciju antimikrobnih lijekova. 

NAPOMENA:

Iako se radi o soju mliječne bakterije Lactobacillus, sastojak Pylopass® ne djeluje kao probiotik i nema utjecaja na mikrobiotu crijeva. Njegovo selektivno i specifično djelovanje odvija se u želucu. Zahvaljujući mekoj uljnoj kapsuli koja se razgrađuje već u želucu, sastojak Pylopass postiže svoj učinak. Može se uzimati zajedno s terapijom antimikrobnim lijekovima koje propisuje liječnik za iskorjenjivanje bakterije Helicobacter pylori. Može se uzimati kao dijetetska potpora uz svaku kombinaciju antimikrobnih lijekova.

NAPOMENE KOJE SE ODNOSE NA SVE DODATKE PREHRANI: 
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

*BROJ OBAVIJESTI MINISTARSTVA ZDRAVSTVA RH:
KLASA: 541-02/16-01/636, URBROJ: 534-07-1-1-3/4-17-2 od 17.03.2017.
*UREDBA KOMISIJE (EU) br. 432/2012 od 16. svibnja 2012. o utvrđivanju popisa dopuštenih zdravstvenih tvrdnji
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/TXT/PDF/?uri=CELEX:02012R0432-20210517&from=EN 

PAKIRANJE: 60 kapsula