SAGAS RC 15 MAGNEZIJ CITRATE & BISGLYCINATE TBL A60

SAGAS

(Nema recenzija) Napiši recenziju
SKU:
C043511
UPC:
3858893760313
Dodajem u košaricu… Stavka je dodana
Upit o dodatnim količinama

Magnezij je ključni regulator ljudskog zdravlja*. Esencijalni je kofaktor stotinama enzima i ima ključnu ulogu u mnogim biološkim reakcijama i fiziološkim procesima.

Koji magnezij primijeniti? Anorgansku ili organsku sol magnezija? Organske soli magnezija imaju veću topivost.

  • Ispitivanja bioraspoloživosti zaključila su da organske soli imaju značajno veću bioraspoloživost magnezija, izlučivanje mokraćom i koncentraciju magnezija u serumu, poput magnezij citrata, u usporedbi s magnezij oksidom1.
  • Apsorpcija magnezij bisglicinata koji predstavlja kelirani oblik magnezija poboljšana je s obzirom da se provodi direktno putem dipeptidnog kanala. Crijevo čovjeka sadrži znatno više dipeptidnih nosača u odnosu na receptore za ionske minerale, pa je i to razlog što se aminokiselinski kelati minerala apsorbiraju brže i više u odnosu na ionske minerale, s obzirom na manji broj receptora za ionske minerale2.
  • Magnezij bisglicinat se u usporedbi s magnezij oksidom apsorbira bolje i brže, ima veću bioraspoloživost i podnošljivost3.

*Magnezij doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, funkcioniranju živčanog sustava, funkciji mišića, psihološkoj funkciji te smanjenju umora i iscrpljenosti.

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (1 tableta) / *PU(%):

  • Magnezij (citrat, bisglicinat) 200 mg (53 % PU)

* preporučeni unos za odrasle osobe

Ne sadrži mliječne proizvode. Pogodno za vegane.

Neto količina: 60 tableta (111,2 g)

 

1. Kappeler D. i sur. Higher bioavailability of magnesium citrate as compared to magnesium oxide shown by evaluation of urinary excretion and serum levels after single-dose administration in a randomized cross-over study. BMC Nutrition. 2017;3:7.

2. Siebrecht S. Magnesium Bisglycinate as safe form for mineral supplementation in human nutrition OM &Ernährung. 2011;144:2-16.

3. Schuette SA, Lashner BA, Janghorbani M. Bioavailability of Magnesium Diglycinate vsMagnesium Oxide in

Patients with Ileal Resection. Journal of Parenteral and Enteral Nutrition. 1994;18(5):430–435.